Wątek zamknięty
[#451] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Kwiatki, post #450

Dlaczego taką ładną A3000 umieszczasz w tym "szambo" wątku?
Czy twoim zdaniem to "złom" Amigowy? Odbiegasz od tematu.
[#452] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Wojski, post #451

[#453] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Wojski, post #451

Może gdybyś poczytał cały wątek (a w szczególności kilka ostatnich postów)to zrozumiałbyś dlaczego umieściłem link do aukcji właśnie w tym wątku....
[#454] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Kwiatki, post #450

i kolejna a3000 pana Highenda .. co na to sceptycy?
[#455] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Kwiatki, post #454

malo oplacalna duzo niepotrzebnego softu i kolorowych okladek i przez to cena naciagnieta do az 2300 paranoja o raz wole jego piersza amige za 1200 do tego klawisze z ebaya za 50 euro kick 31 z amigakit za 30 euro i mam dokladnie to samo tylko 800 zl zaoczedzone np na GFX
[#456] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@posylus, post #446

cena byłaby może i OK gdyby chociaż ją umył.....
faktycznie masakra :/
[#457] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Kwiatki, post #454

Cenowo przebiła o 400,00 PLN nawet eFunzine, gdzie kupiłem swoją 3-tysiączkę, w takiej samej konfiguracji ale 16MB Fast i dysk 4GB. No trudno. Bede szukał dalej.
[#458] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #455

to ile wg. Ciebie jest warta?
nad A1500 psioczyliście, że drogo i się sprzedała...
Rynek ma swoje prawa. Ja myślę akurat, że te dodatki jak mówisz "kolorowe okładki" są sporo warte.
Szczególnie gdy większość przyzwyczajona do skopiowanych dyskietek. Tu masz oryginały.
Kawałek historii.
Ile jest wart Action Replay do A3000?
ja rozumiem, że sampler i audio filter nie sa sporo warte - choć wyglądają na porządnie zrobione.
Taki po prostu zanabyłem zestaw i dokładnie taki wystawiłem do sprzedania. Podobnie było z A1500.

Czy za 30 EUR kupisz z AmigaKit cały system 3.1 czy tylko kości z Kickstartem?
[#459] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #455

Fakt cena 2300 jest przesadzona. Nawet ta tańsza Amiga to raczej dla jakowegoś pasjonata, a nie dla nas biednych żuczków ;). Na Amibay'u w cenie 350EUR można znaleźć taką jak ta za 2300. Jak ktoś chciałby kupić i ma czas to lepiej poszukać za granicą.

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2012 10:35:27 przez ITU
[#460] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@_arti, post #457

Czekam zatem na propozycje cenowe na priv (jeśli to nie offtopic).
Widzicie co jest do sprzedania.
Sporo ludzi pytało o A3000, więc podreptałem na strych i znalazłem tę oto A3000 ;)
[#461] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #460

Ja pytałem o A4000 i nie dostałem żadnej odpowiedzi :( Jakby co, to możesz mi odpisać w wolnej chwili OK
[#462] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #460

Tzn, problemem wg. mnie jest cena jako taka ale to, co juz ktos napisal - dorzucasz sporo rzeczy, ktore owszem - sa warte swoich pieniedzy ale generalnie, jak ktos szuka A3000, to z reguly sa mu zbedne i zawyzaja cene zestawu. Mysle, ze oddzielnie predzej sprzedasz wszystko, co jest tam na zdjeciu.
[#463] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #460

Czy możesz nam napisać jakie parametry ma dokładnie ta tańsza Amiga, wersja płyty głównej, doughterboard'u, Bustrera? Przy tej droższej zamieściłeś dane w opisie aukcji, przy tej tańszej niestety nie.
[#464] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@ITU, post #463

kazda potwora znajdzie amatora :P
2300 moze i wezmie ..ale nie na allegro
[#465] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #464

2300 to naprawde troszke za duzo powiedzmy ze kazdego normalnego amigowca nie interesuja kolorowe okladki i nic nie warte karty zorro ktor sie w srodku znajduja , cena byla by super tak 1500 zl bez smiechu doslownie ci kolego HIGH END mowie cena adekwatna do tego sprzetu to 1500-1600 zl wiec przesadziles sporo ale mysle ze jakis napaleniec kupi
[#466] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@ITU, post #463

tak - napiszę, bodajże jutro będę w domu i zdejmę obudowę i posprawdzam wszystko.

co do A4000 - najtaniej mam za 1500 PLN golasa w desktopie, ale nie jest taka piękna jak ta A3000 ;)
[#467] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #466

highend wystaw a4000 na aukcji , trzeba bedzie ten tydzien opisac jako najpiekniejszy tydzien w calym zyciu na allegro poniewaz w tym bagnie dawno nie bylo tak ladnych amig bez shlebiania

nonstop widze tylko A500 BOX z i full wypas A1200 z 1230 50mhz
[#468] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #467

Blendor jak tak dlugo czekales .. w tym biednym bagnie na A3000 ...to kupuj teraz OK
[#469] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #468

haha dobry JOKE :) jak juz napisalem fascynuje mnie tylko widok na allegro , cena zas jest chora jak juz wczesniej napisalem ten niby piekny ezgemplarz z oryginalnym systemem 3.1 to maks 1500 zl ale sprzedajacy sie z lekka myli liczy za 24 letni sprzet sobie 2500 , chore

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2012 13:53:35 przez Blendor
[#470] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #469

Oj Panie Blendor, A3000 golas kosztowała w sklepie e......e 1600 kiedy była dostępna. A teraz jej nie ma czyli jak podaż maleje to cena w górę.
A3000 z takimi dodatkami jest warta tej ceny. Poza tym Amiga 1200 z 1230/50 to dobry sprzęt.
Nawiasem mówiąc dwa razy lepszy od Pańskiego 030/25.
Nie mów że ta cena jest chora, to nie 386DX z targu za 40 zł tylko piękny kawałek historii.
[#471] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Wojski, post #470

oj Panie Wojski ale co takiego ta amiga poisiada ze mozna ja tak przeceniac? 2 plytki CD 4 okladki faktycznie bardzo kolorowe z programow boxowych , nawet brak oryginalnych instrukcji do tej amigi i kartonu czyli to nie jest taki rodzynek to zwykly golas doslownie GOLAS:) mam ful sprzetu w domu Audio z najlepszych lat produkcji 80' 90' i jakos tak nie podchodze do tego ze kiedys kosztowal tyle a teraz tyle moj kompakt Sony CDP 707ES kosztowal 5 tys marek w 93 roku dzisiaj ciezko go sprzedac za 2500 zl

smiejesz sie z mojej A3630 tylko podpowiem tobie ze jednak wole moja 4000 jako duzy porzadny komputer anizeli kanapkowata 1200 w rozpadajacej sie Infinitiv

nadal uwazam prawie 2400 z wysylka za ta A3000 to naprawde hit roku :) jesli chodzi o zarty zycze kupujacemu powodzenia i duzo lekarstw na glowe
[#472] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #471

A1200 z 1230/50 w desktopie to jeszcze nie kanapka, a mieć A4000 z 030/25 to po prostu marnotrastwo :)
[#473] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@gorzyga, post #472

gorzyga malo tego miec A4000 z pelna dokumentacja instrukcjami opisami rachunkiem zakupu full oryginalnych brogramow w boxie oryginalnym kartonie amiga w stanie sklepowym z powymienianymi kondziami na plycie i w zasilaczu z prockiem 030 /25 to dopiero marnotractwo :)
[#474] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #473

mam kilka sztuk A600 i A600HD oraz A1200 - większość w bdb stanie w pudełkach oryginalnych i bielutkie (nie wybielane) - czy jak je wystawię to też będzie "bagno" ?
Jest np przepiękna A1200 Desktop Dynamite z całym oryginalnym zestawem i pudełkiem (grami itp).

dwie CDTV (jedna niesprawna), bodajże trzy CD32 (dwie w pudełku) i ze dwie Amigi 1000. Kilka piećsetek i 500+ też leży, ale na nie pewnie nikt nawet nie spojrzy? To tak pobieżnie jak wparzyłem na stryszek ;)
Jeszcze 2 sztuki A4000, w tym jedna BigTower Mikronik.

z innego frontu leżą tam jeszcze: Atari Falcon, Atari TT/030 i 3 sztuki Atari 1040STe (czyli ten lepszy ST z blitterem i dźwiękiem jak Paula z Amigi) w pudełku oryginalnym....

jeszcze 8 bit: Commodore 64 x2 (w pudełkach), Commodore 128 (w pudełku), stacja 1571 (w pudełku), Commodore 116 (!!!), Commodore SX-64 (2 sztuki w dużo lepszym stanie niż ten na allegro za 1500 ;)),
jeszcze Commodore GS (Game System + 3 cartridge)... i... musze dokładną listę zrobić.

Notabene SX64 to był mój pierwszy komputer w ogóle jaki miałem (w 1988 roku ojciec mi przywiózł z Niemiec) i niestety nie mam go, ale wiem kto posiada mój egzemplarz - człowiek ów już nie żyje, a jego syn nie chce mi go odsprzedać - leży na jego strychu :((( - co ciekawe, niedawno im auto sprzedałem ;)
Wtedy nie wiedziałem co mam ;) Nie dało się do niego magnetofonu podłączyć i był problem z wymianą softu z sąsiadem, który miał zwykłe C64 z magnetofonem. Dopiero potem dokupił stację 1541 ;)
[#475] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #473

Piszesz jak jakiś handlarzyna z Allegro ;) Amiga jest po to, żeby ją używać - full wypas turbo power i jazda :) Po co mi karton i stan sklepowy? Ma działać możliwie szybko i stabilnie :)
[#476] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@gorzyga, post #475

gorzyga zgadzam sie ! rozpedzilem sie
[#477] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #471

Blendor, proszę, wyrażać opinię o cenach można, ale nie obrażaj ludzi, bo to troszkę chyba obraźliwy wpis.
[#478] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@flops, post #477

pokaz mi gdzie kogo obrazilem ? wskaz mi ten cytat
[#479] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #478

no jednego nazwales .. cichodajka wiezienna
[#480] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@gorzyga, post #475

Popieram, razem z calym Ami-stadkiem w wiecznej rozbudowie i próbie osiągnięcia punktu Zen w zakresie maksymalnego dopalania i utrzymania stabilności...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem