Wątek zamknięty
[#391] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@posylus, post #390

przypomne ci to jak bedziesz cos swojego sprzedawal (np 2 MB ELBOX )
[#392] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@posylus, post #390

napalony czy nie napalony pewny rozsadek cenowy musi byc zachowany bo inaczej bedziesz sie z gownem bujal latami
swego czasu obeserwowalem na allegro Yamahe DSP-Z9 dobra cena , normalna a zarazem przyzwoita to cena 4000 tys zl i tak sobie pewien Pan o niku BLEBLEBLE chodowal zacną dsp z9 z 5500 na 3800 :) dopiero wtedy znalazl sie kupiec ale schodzil z ceny chorej na normalna przez okolo 2 lata :) teraz sobie policz ile stracil za wystawianie tego klocka za stracony czas na odpisywanie dziesiatek maili itd itp dla mnie to jest chore:) ja jak cos sprzedaje z sprzetu audio ! stawiam cene lekko ponizej cen chandlarzy i sprzet idzie od reki

nie lubie zabawy w kotka i myszke
swoja droga te chore ceny starych komputerow miną jeszcze torszeczke daje maks z 2 latka i tak sie stanie jak unikaty i rodzynki w swiecie audio :) na allegro
[#393] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #392

Właśnie.
[#394] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #392

Powiem tak, czasami jak wystawisz ciekawy sprzęt od "1" potrafi pójść powyżej ceny "rynkowej". Sam się nieraz złapałem kiedy dokładałem do aukcji "jeszcze jedną złotówkę" ... emocje to jest fajne w aukcjach.
[#395] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@posylus, post #394

zgadza sie nieraz wystawialem cd czy wzmacniacz za 1 zl i doszedlem duzo lepiej jak nie jeden kup teraz to FAKT
[#396] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@posylus, post #394

jest to prawda .. ale czasem mozesz "trafic" na okres np urlopowy i puscic cos ponizej ceny oczekiwanej.

dla mnie po prostu jest dziwne kupowanie rozszerzenie i za miesiac wystawianie go o 4 dyszki mniej jako cene wyjsciowa....nie wiedze w tym logiki

Ostatnia aktualizacja: 08.03.2012 14:46:36 przez HOŁDYS
[#397] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #396

swoja droga w PL lepiej nie bedzie , bedzie juz tylko gorzej a to zly czas dla handlarzy czy to starych komp czy sprzetu audio poprosto sam po sobie widze z roku na rok co styczen jestem biednejszy ! proste niemam pieniedzy nie kupuje i na nic te chore ceny , inaczej jest w swiecie typu USA ,DE tam sa pozostalosci ludzi z portfelem zarazem pasjonatow , ci beda kupowac zawsze w polsce niestety tych z grubym portfelem jest coraz mniej a jak juz sie jakis znajdzie to rzadko kolekcjoner hobbysta w wiekszosci BURAS

Ostatnia aktualizacja: 08.03.2012 14:50:07 przez Blendor
[#398] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #396

A ja w sumie rozumiem, czasami kupisz coś teraz bo się napalisz, a zaraz coś innego co zdubluje funkcjonalność. Albo tak jak ja mam teraz a590 gryzące się z turbiną, nie mam kasy teraz kasy na kontroler gvp, więc jakbym go trafił to musiałbym od razu pozbyć się a590 - a aby sprzedać nie wywaliłbym ceny z ebay oscylującej w okolicach 500 stów (tam ma czas poczekać) tylko zacząłbym aukcję od np. 250 i tyle (mimo, że dałem 280 zł).
[#399] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1
HOLDYS za poltora dniowki kupuje z ebay Amige 4000D
prosze cie kup w polsce za 2 dni roboty uczciwej Amige 4000D
[#400] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #399

ale chyba nie myjesz sie nic nie jesz i do pracy na budowe chodzisz na piechote :D :D :D :D

zalezy ile ta A4000 mialaby kosztowac bo jak do 1500 zl ..to pewnie masz racje ..

Ps. w polsce w niektorych zawodach tez niezle placa gdzie nie gdzie
Ps2. oczywiscie specjalisci w tych samych zawodach w Uni i USA zarabiaja 2 - 3 razy lepiej niz ich koledzy w PL i tu nie ma co dyskutowac.
PS3: Ale i tak POLAND RULEZ OK

Ostatnia aktualizacja: 08.03.2012 15:12:39 przez HOŁDYS
[#401] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #384

na otarcie lez kupilem sobia A500

Dzisiaj ja zaszalałem na otarcie łez "2179627435".
[#402] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@TUPCOM, post #401

biorąc pod uwagę, że niedawno same rozszerzenia do A600 szły po ponad stówkę, to całkiem tanio Ci to wyszło brawo!
OK
[#403] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Mir3k, post #402

Nio . I rozszerzenie jest sprawne .
[#404] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@TUPCOM, post #403

ja z opisu wnioskowalem (gratis) ze to zlom elektroniczny jak ci sie udalo to fajnie czasem warto ryzykowac czasem wrec przeciwnie...loteria
na szczescie mam 2 rozszerznia dla siebie i nie potrzebuje na razie trzeciego

a tak BTW
Zakończona ( 8 marca, 22:28:09)
twoj post 9 marzec o 7 rano

cos szybko doszla

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2012 09:38:25 przez HOŁDYS
[#405] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #404

Jeszcze nie doszła, ale poprosiłem o "wideokonferencję" przed końcem licytacji. Znam więc również np nry seryjne, więc chyba niczego nie podmieni.
Zawsze staram się coś tam ustalić wcześniej zanim kupię.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2012 10:17:57 przez TUPCOM
[#406] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@TUPCOM, post #405

I co ? http://allegro.pl/jedyne-nowe-commodore-c64x-ultimate-1-zl-bcm-i2170019850.html Poszło za 2 225,00 zł. A w opisie że "Koszt sprowadzenia do polski wyniósł:
1075.90$ x 3.20zł + 23% VAT = 4235 zł" Ktoś to robi charytatywnie ? Czy jak? OK
[#407] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Dark_luke, post #406

obserwuj goscia z jakis czas pewnie znowu sie ukaze ten sam egzemplarz z tym samym numerem seryjnym bo kupiec sie standardowo odmyslil
[#408] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #407

Amiga 1500 po raz drugi(?) http://allegro.pl/show_item.php?item=2201958612

Fajne karty w środku, szkoda że cena wysoka (jak na moją kieszeń) :C
[#409] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@nikodem, post #408

to ja ją wystawiłem - jakby ktoś miał pytania proszę pytać :)
więcej fotek jest: tekst pod linkiem
Widziałem tamtą co poszła za 850 - w dużo gorszym stanie wizualnym i bez takich dodatków niż moja :)
[#410] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #409

fajny sprzet na pewno stan kolekcjonerski ale pytanie czy wart takiej ceny ?
[#411] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #409

Gdybym miał tyle na wydanie na Amigę to bym pewnie ją wziął, no ale niestety nie mam :C.
[#412] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@nikodem, post #408

Normalne, samo slowo "ideal" powoduje, ze cena jest juz zawyzona o jakies 40%.

Amigowiec nie kupi, bo go nie stac

Bogaty amigowiec nie kupi, bo sie nie oplaca. Woli dolozyc i kupic sobie duzo lepszy sprzet.

Handlarz nie kupi, bo juz wiecej nie zarobi na niej. Skoro nie wycisnie z niej nawet 100zl, to mu sie nie oplaca brac na handel.

Kolekcjoner nie kupi, bo juz taka pewnie ma a poza tym juz nie ma miejsca w domu.

Pytanie wiec... Kto to wszystko kupuje? pomysł
[#413] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@selur, post #412

Myślę że w zbiorach wielu kolekcjonerów brakuje A1500, jeszcze w dodatku w box. To jest bardzo ciężki do ustrzelenia sprzęt w Polsce Za granicą też nie jest o niego łatwo, bo był sprzedawany tylko w UK. Jakbym miał parę pln wolnych i kosztowałby parę stów mniej, to bym się nie zastanawiał i kupił (ale niestety nie mam paru pln niepotrzebnych, tak jak pewnie większość osób udzielających się w tym wątku ;-p)
[#414] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@flops, post #413

ta amiga 1500 z rozszerzseniem pamieci i kontrolerem wiecej niz 800-900 zl nie powinna kosztowac
ale zycze powodzenia sprzedajacemu
[#415] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #409

Z czystej ciekawości, skąd posiadasz taki sprzęt i to jeszcze z pudłem ?
[#416] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Hubez, post #415

a tam piszecie o cenach - tamta na allegro poszła za 850 PLN, a była zażółcona i bez tylu kart/dodatków.
a skąd mam? a ze strychu ;) hah :D
jak tam wychodzę to znoszę różne cuda nakupione przez ostatnie kilka lat.
ta akurat jest przywieziona z UK
[#417] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #416

Powiadasz ze tamta byla bez rozszerzen miala to samo co twoja
chcialem ja nawet kupic - ale koles napisal tylko odbior ososbity - podczas wymiany korespondencji ktos mnie ubiegl...

cena 800 zl za taki zestaw jest adekwatna - za cene 1300 mozna juz trafic A4000 030

w UK jest troche A1500 i mozna tam cos takiego trafic - oczywiscie dochodza koszta wysylki z czym trzeba sie liczyc
[#418] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #417

no jednak porównaj dokładnie foty :) mojej i tamtej. Jest różnica kilku stówek prawda? ;)
[#419] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #418

hignend wyciag te swoje inne amigi ze strychu moze cos lepszego sie trafi w tej cenie
[#420] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #419

Na strychach czaja sie jadowite pajaki i ewentualnie zwloki dziadka w kokonie.
Ja bym sie bal wchodzic na strych strach
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem