@Mir3k, post #275
Daj link do jakiegoś filmiku pokazującego możliwości AmigaOS 4.1 (takiego, który zachęci znajomych do zakupu albo przekona ich, że nie interesuję się jakimś badziewiem).
@(V)(I)mothe(P), post #291
@radzik, post #301
@radzik, post #302
@radzik, post #302
@selur, post #307
@radzik, post #302
@selur, post #307
To ja tez powtorze - Normalny czlowiek nie wyda 10tys zlotych na cos takiego jak X1000 (klon PC'ta), skoro za ta cene ma swietna STACJE ROBOCZA (prawdziwy PeCet).
Nawet jak mi odpali "bo cieniasie nie stać cię na Porsche". Tak właśnie wygląda Twoja argumentacja.
@radzik, post #312
@Sventevith, post #313
X1000 kosztowała by dwa razy mnie i nie znajdował by się w niej nieprodukowany procesor.
@Sventevith, post #313
@radzik, post #302
Userfzy MOSa naprawdę nie jestescie mesjarzami aby nam uswiadamiac jaka jest wola Pana. usmiech
@adam_mierzwa, post #315
Nie jesteś w stanie udowodnić że X1000 nie pozwoli na lepszy rozwój w przyszłości, jak również zaprzeczyć że maki to ślepa uliczka. Więc po co to podnosisz?
A dla poszerzenia środowiska - miał przecież powstać model wspólny dla AmigaOS i MorphOS i Trevor tego nigdy nie odwołał. Wszystko przed nami.
Dlaczego X1000 sprawia ci taki ból? To jakiś swoisty masochizm tak się interesować tym komputerem w twoim przypadku.
@RadziN, post #318
Obietnic było jak wiesz mnogość. Pamietasz AOS5/ACK Kowalczyk inne takie? Więc tu mogę jedynie powiedzieć, że pomarzyć można i jak na tą chwilę uważam to za "chłyt marketingowy".
@RadziN, post #318
@radzik, post #319
@radzik, post #319
@RadziN, post #322
@adam_mierzwa, post #315
@Sventevith, post #324
@adam_mierzwa, post #325
@Sventevith, post #326
Nie jest potrzebny mi komputer na którym niewiele można zrobić kosztujący 3 tys. (SAM 667 Mhz). Gdyby sam kosztowała 1500 PLN pewnie teraz bym był użytkownikiem OS4.
Celem nadrzędnym jest ilość użytkowników, a nie nowy sprzęt. Tylko powiększanie środowiska daje nadzieję, na rozwój systemu.
Strategia Hyperionu jest krótkoterminowa
nastawiona, na wyciskanie kasy z użytkowników póki się da.
@Radov, post #327
Ok. Ale porównujesz nowy sprzęt do używanego. Sprawdzałeś za ile można odkupić używaną Sam440? Oczywiście - gorsza dostępność używek, ale nie to jest tematem....
Linuxy na tanich pecetach nie potrafią się przebić do mainstreamu - skąd taka pewność, że AmigaOS na tanim macu przyciągnąłby tylu *nowych*, żeby przyspieszyć rozwój.
Tak, znam przyrost po stronie MOS - i mimo to uważam, że to za mało, żeby przyspieszyć rozwój.
W własnym sprzętem mogą się komercyjnie promować, z Applowym - nie bardzo, Jesteś pewien, ze to krótkowzroczne działanie?
@pampers, post #328
Teraz pewnie za wiele mniejsze pieniadze niz w dniu premiery. Dostepnosc tez jest tutaj tematem, potencjalny kupiec AmigaOne X1000 niestety w tym momencie zostaje odprawiony z kwitkiem, gdyz sprzet nie jest w sprzedazy - pomimo ze jest nowy.
Nie powiesz mi jednak, ze ilość uzytkownikow AOX1000 bedzie wieksza, nizby np. dokonczono Moane.
Nie powiesz mi jednak, ze ilosc uzytkownikow AOX1000 bedzie wieksza, nizby np. dokonczono Moane.
@Radov, post #329