@Radov, post #202
- Q^&^fa! Labradora możesz nauczyć wykrywać raka, a kota co najwyżej srać do pudełka!
- A Twój Labrador umie wykrywać raka?
- No nie...
- A mój kot za to umie srać do pudełka!!! Jest lepszy! Nie masz argumentów i jeszcze się unosisz!
@Ender, post #199
@Tiger_X, post #168
Popatrz jak wygląda dobry AmigaOs
http://www.youtube.com/watch?v=khS4TcsZ1nM
Co do Twojego pytania - być może dłużej niż Ty.
@Radov, post #171
@pawelini, post #211
@krashan_, post #214
O tej, w której procki dwurdzeniowe utrzymują spójność przez cache.
Utrzymują spójność cache a nie przez cache.
@azazel44, post #219
A nie możesz również wspierać AOS 4.x ? Czy tak trudno dogadać się w sprawie rozwoju i oczywiście wynagrodzenia za pracę ? Umiejętności i wiedzę posiadasz, więc dla wspólnej korzyści może zechciałbyś wesprzeć jakiś kulejący aspekt AOS4.x ?
@Radov, post #221
Nie. Tak się nie da. 3 lata przed tym jak Krashan zaczął współpracować z MOST Ben Hermans krzywo spojrzał na pracę MOS Teamu. Osobista zniewaga jest nie do zniesienia.
@Radov, post #220
@azazel44, post #219
@krashan_, post #225
@Tiger_X, post #226
@krashan_, post #223
@Tiger_X, post #226
@krashan_, post #223
Chciałeś powiedzieć, że zwyczajnie nie miałeś racji, tylko przez klawiaturę Ci ciężko przechodzi. Zresztą pytałem jeszcze Faba i mi jasno powiedział jaka była przydatność tych patchów Joerga.
Twoje frywolne interpretacje. Oczywiście zawsze możesz znaleźć jakąś egzotyczną architekturę, dla której moje podejście do tej sprawy okaże się nieadekwatne. Tylko że tu i teraz rozmawiamy o PowerPC w ogólności a PowerPC G4 w szczególności.
Oczywiście w systemie dwuprocesorowym oba procesory muszą utrzymać spójność pamięci podręcznej, ale skoro ich zbiory pamięci podręcznych są rozłączne, to nie mogą tej spójności utrzymywać poprzez pamięć cache, muszą to zrobić poprzez główną pamięć RAM.
Nie pisałem o procesorach dwurdzeniowych, tylko o systemach dwuprocesorowych z dwoma G4.
Podsumowując – usiłujesz udowodnić swoją rację „rozwadniając” znaczenie terminu „pamięć cache”. Przez ten termin rozumiem wyłącznie pamięć podręczną L1, L2 i ewentualnie L3 procesora i nic więcej.
@Tiger_X, post #226
O tym kto stoi za dwoma systemami dobrze pokazuje fakt z przeszłości. "Wielcy programiści" Morphosa zrobili system operacyjny dla Amiga Inc. "na słowo" a właściel tej firmy ich wydymał.
@krashan_, post #227
@wali7, post #235
@Radov, post #231
@Tiger_X, post #236
@Tiger_X, post #226
"Wielcy programiści" Morphosa zrobili system operacyjny dla Amiga Inc. "na słowo" a właściel tej firmy ich wydymał.
@Tiger_X, post #236