[#241] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@wali7, post #240

Czemu tak poważnie ;) Ja się z wami droczę jako krypto-beta-rycerz, tak jak wy często robicie w tematach o AmigaOS ;) Ooo może nagle pojawiło się światełko w główce z jednym motylkiem;) Ktoś krytykuje innych to ten ktoś może skrytykować mnie! Fajnie nie? Mam takie same argumenty odnośnie motylka jak wy odnośnie Hyperionu (i reszty). Dla mnie Hyperion was odstawił na parę długości i macie słaby system-podróbkę blabla itd. Każdy chwali swoje. Typowy użytkownik Motylka krytykujący AmigaOS (podobne argumenty macie):
http://www.smog.pl/wideo/43493/julia_z_motylkiem_hit_internetu/ :P
[#242] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@wali7, post #240

Sorki za dwa razy

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 14:53:15 przez Tiger_X
[#243] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #241

Mam takie same argumenty odnośnie motylka jak wy odnośnie Hyperionu

Chciałbyś .
[#244] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@krashan_, post #243

Muzyka na moment wydania AmigaOs 4.2 :
http://www.youtube.com/watch?v=oY2TpBXBaYM
Typowe spotkanie fana Morphos z fanem AmigaOS 4.1:
http://www.youtube.com/watch?v=uojK33WHeLQ&feature=fvst

Dobra koniec tego ja już sie nie wypowiadam ;)
[#245] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #244

To chyba nie ta muzyczka leciala.

Btw masz w ogole os4?
[#246] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@stefkos, post #245

A jak myślisz ?

Btw Masz Amigę X1000?;)

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 15:31:49 przez Tiger_X
[#247] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #246

mysle ze nie, posiadam natomiast kilka makow, pegow, efik, kilka mosow, kilka klasykow.
mialem okazje bawic sie os4.

tak wiec nie jestem tylko skrinszotfajterem

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 15:53:24 przez stefkos
[#248] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@stefkos, post #247

To źle myślałeś
[#249] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #234

I o tym mówiłem. To nie jest klasyk, żeby się z nim łączyć ze względu na nazwę.
[#250] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@DRACOX, post #212

Zdaje sobie sprawę z tego co piszesz, ale nie uważasz, że taka SAM 440 (460 ma Pci-e, więc może nie) pod względem zaawansowania stoi za konsktukcją MM. Nie zrozum mnie źle, mam na myśli konsktrukcje a nie opozycję nowe-drogie do używanego-taniego. Gdybyś mógł wybierać pomiędzy nowym MM 1.42 GHZ z układem ATI 9250 256ram/128 bit (reszta tak jak była) i SAM 460 (1,12 Ghz, pci-e) w tej samej cenie i z możliwością zainstalowania tego samego systemu (wybierz sobie, który chcesz), to co byś wybrał? Taktowanie maksymalne jakie jest w tych maszynach, żeby nie było, że faworyzuje. Ilu testerów sprawdzało jeden projekt, a ilu drugi, więc pozyskanie licencji na cos takiego zamiast wymyślanie koła na nowo mogłoby być nadzieją na sukces. Aha licencja mogłaby uwzględniać, że dzielimy się częścią zysków ze sprzedaży itd.
[#251] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #244

Ten krzyk na początku pierwszego filmiku to krzyk zawiedzonych amigowych dziewic (screen fighterzy/rki), które rozczarowały się, że zakupiony Wielki Czarny Sprzęt (AOX1000) ich nie zadowolił i spełnienia brak.

PS. Dobieraj lepiej fragmenty OK to nie będą się zabawnie kojarzyć. ;)

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 16:47:28 przez Ender
[#252] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Ender, post #251

Ale ja się z Tobą zgadzam ;P
[#253] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Ender, post #251

Coś dla mo(a)ty(o)lków ;) http://www.youtube.com/watch?v=bZtOD99qGoI
[#254] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #253

Kiedy zamkniety zostanie ten temat?
[#255] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #253

Super kawałek oddaje naszą pokojową naturę normalnie prawie poczułem się jak na zlocie motylków (userów Morphos-a)
[#256] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Ender, post #255

Mamy motylki czas pojeździć po drugiej stronie ;) Typowy użytkownik AmigaOne X1000 kupionej w ofercie "Hyper First give me your all money Contact" po otrzymaniu paczki z komputerem ;P
http://www.youtube.com/watch?v=ykMpRPtXfVg

Mutacja w beta-Hyperion-rycerza ;)

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 17:45:09 przez Tiger_X
[#257] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #256

Jedynie co tu widzę to tylko zaśmiecasz każdy wątek swoimi wypocinami. Napisz coś konstruktywnego albo przestań trolowaćł

Jak dla mnie to - czerwona kartka

I nie obrażaj koziołka ...
[#258] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Tiger_X, post #256

Wiesz co czerwony intelektualisto? Wklejaj sobie ten bzdet na naszej klasie czy innym zbuku i nie rob smietnika.
[#259] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Ender, post #250

nie ma nic zlego w sprzecie uzywanym jezeli jest tani i sprawny, wrecz przeciwnie (inne aspekty tzw. starzenia moralnego...). nie widze sensu robienia nowych MM skoro leza ich jeszcze tony.
[#260] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@gx, post #259

Miałem na myśli to, że może zamiast wymyślać koło na nowo (SAM440/460) trzeba było pójść w takim kierunku (Apple nie robi już MM PPC, więc może jakaś licencja na sprzęt byłaby możliwa). Pytanie, czy można by dostosować taki projekt do nowych wymagań ekologicznych (i za ile).

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 23:23:49 przez Ender
[#261] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Ender, post #260

Miałem na myśli to, że może zamiast wymyślać koło na nowo

a ja Ci pisze, ze wlasnie wymyslasz kolo na nowo. Po co kupowac jakas droga licencje placac Apple praktycznie za nic, kiedy tony sprawnych MM leza za kilkaset zlotych :)
[#262] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@gx, post #261

Oj nie czepiaj sie ;) Możesz kiedy już zaproponuje wsadzenie do takiego MM sh4 ;)
[#263] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Aniol, post #262

No bo SH4 AL z DSP rulez. Pewnie z SH5 też da się zrobić to samo tylko w 64 bitach.
W sumie szkoda, że w Blizzardach zamiast 603/604 PPC nie siedziały SH4.

Pamiętam, że kiedyś pytałem o koszt płyty embedded z SH4 i miała kosztowac coś koło 1200 zł po przeliczeniu. To w porównaniu z taką SAM440 połowa :)

http://www.emtrion.de/dimm7724_sbc_en.php

a gdyby jeszcze umieścić tam taki procesor

http://www.renesas.eu/products/mpumcu/superh/sh7780/sh7786/index.jsp

Pytanie ile maksymalnie może wynosić w ogóle taktowanie procesorów z tej rodziny? Podejrzewam, że da się przekroczyć oferowane 600mhz (tyle pewnie starcza w związku z obecnym targetem).

Co do licencji, mam świadomość, że pewnie kosztowałaby (dużo), ale może mniej niż projektowanie płyty od nowa (SAM460), testowanie itd. To są jedna już czyste spekulacje.

Tak czy inaczej podtrzymuję to co napisałem kiedyś: jeśli jakis sprzęt do AOS4.x odniesie sukces to będzie to SAM460 a nie AOX1000, ba nawet ten netbook tego nie zmieni podejrzewam.

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2012 09:21:49 przez Ender
[#264] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Ender, post #263

Co za różnica, mos ma sytuację bardzo dobrą. Zapasy sprzętu taniego i wydajnego jak nasze środowisko wręcz nieograniczone. Jest też na co dalej rozwijać system G5, które będzie mocne jak X1000 i koszruje 1/10 tego co X1000.

Userzy os4 niech robią co chcą ich pieniądzie ich psychika. Tylko niech tego za bardzo ludziom mało obeznanym nie z Amigą nie pokazują, chyba że chcą dostarczyć komuś dobry dowcip. U mnie w robocie jak zobaczyli ten filmik oraz powiedziałem ile to kosztuje to śmeją się z OS4 do dziś. Zaczeli googlować znaleźli strone Acube. Zadali oczywiście pytanie czemu ktoś tego nie sportuje na maki, zamiast wciskać sprzęt 1 Ghz (SAM) za setki euro. Nie odpowiedziałem...

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2012 15:14:44 przez Sventevith
[#265] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Sventevith, post #264

Bo maki suxx Mak to mak, a Amiga to Amiga OK
[#266] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Sventevith, post #264

No i mamy odpowiedz na 200 postowa k******.
[#267] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@parallax, post #265

Sam to Amiga? Od kiedy?
[#268] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@fazior, post #266

Za wulgaryzmy dziękujemy, zapraszamy za tydzień.
[#269] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@wali7, post #267

Od wtedy kiedy Amiga One 500 ma płyte Sam.

Dobra, nie ma co dywagować, nieźle się człowiek przenudzi przez ten temat, dla naszej amigowej wygody - nie morphosowej i nie macowej bo te mnie kompletnie nie interesują - wszystko co nie jest makiem i nie ma morphosa jest amigą Nawet Peg2 w określonych przypadkach. Prawo amigowca sobie nazywać, morphosowiec nie ma żadnych praw, żeby o tym dyskutować.
[#270] Re: Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@krashan_, post #237

krashan: ja mu przyznaje bez udowadniania, ma gość racje, a Ty, żebyś mi mówił, że masz na imię Grzegorz to i tak Ci już wierzył nie będę, zbyt wiele razy przeinaczałeś fakty, zbyt wiele oszukiwałeś ludzi na portalu amigowym - na mosowym możesz to robić, nic mnie to nie interesuje - bym teraz miał Ci w cokolwiek wierzyć.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem