[#31] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@AlbertS, post #14

Ja otrzymałem fakturę od MOSTeamu. Chyba to nie OT sorki

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 19:25:58 przez Arbuz
[#32] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@AlbertS, post #27

A gdzie ja napisałem, że stałem w kolejce lub jestem zainteresowany AOX1000? Pisałem kiedyś, że nie jestem (czemu, co i jak też), a pierwsze zdanie było ironiczne gdybyś nie zauważył. Nie zrozumiałeś, zdarza się nawet najlepszym.

Miarą człowieka jest to w jaki sposób traktuje drugiego człowieka. W tym przypadku, skoro nie stać cię na przeczytanie postu oponenta do końca sam sobie wystawiłeś taką a nie inną ocenę.
[#33] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@AlbertS, post #28

MorphOS jest tak samo amigowy jak i Aos 4. Ooops."Neo Amigowy". Pawde mowiac, wrecz bardziej - to system stworzony przez fanow dla fanow. AmigaOS 4.xxx to tyko mydlenie oczu i dojenie amigowcow. Prawdziwe żerowanie na marce. Sorry, ale ja tak to widze.....
Zreszta, Hyperion jako firma, nic dobrego dla Amigi nie zrobila i nie zrobi.......Bo nie to ma na celu. Jako firma zalezy jej na zysku. Gdyby powaznie traktowala amigowcow, to dopracowalaby system, wypuscila go na wiele dostepnych maszyn, a nie na malo seryjne "ekskluzywne" kompy, dla kilku zakompleksionch uzytkownikow......
Sorry, ale Hyperion to jedno WIELKIE pasmo niespelnionych obietnic. Tak przy okazji, 1 kwartal sie zbliza, wiec ja sie pytam gdzie ten "zajebisty" netbook jest ????? Chocby jeden, tyci, tyci prototyp......
Ech......ŻENADA!!!!!!Wstyd i hańba po prostu......
AmigaOne X1000 to jest najbardziej nieuzyteczna i bezsensowna forma komputerowego hardware'u ever. Ktos w ogole wierzy, ze kiedykolwiek uzyty bedzie drugi rdzen, badz Xena ? Tona programistycznej roboty dla 200 "uberfanow" Amigi........ Looknijcie na VBXE na malym Atari. Bedzie podobnie, jak nie gorzej :)

No i jak ktos tam wspominal (kjb :) prawdziwe Amigi to maja Linux'a i Androida , a nie jakies badziewne Aos'y :) Bez sterownikow :)

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 20:39:16 przez michalmarek77
[#34] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@krashan_, post #12

Brakuje jeszcze "Pod twoją obronę uciekamy się o wszechmocny Hyperionie".

Litości. Dajcie spokój. Skoro x1000 nie jest waszym targetem to po co się wkur...cie? (celowo użyte jako doskonale oddające nastroje kolegów kjb i krashana) Macie swoje zabawki, dajcie żyć. Macie swój portal do wylewania żali. Już się tu robiło tak milo, a tu jeden news o amidze i się znienacka wynurzacie :( A kysz!

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 21:41:42 przez mailman
[#35] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Ze zlomowiska juz nie ma odwrotu. Chyba ze zmiana architektury.

Za rok lub dwa wszystkie X1000 będą "bez odwrotu" z racji że będą używane?
Z takim podejściem, jeśli Hyperion nie zagwarantuje kontynuacji produkcji, nie było sensu kupować X1000.

Używany Mac vs Używana X1000 - jak sie zepsują to kupno pierwszego może wyjść taniej niż naprawa drugiego.

Zmiana architektury czeka obydwa systemy, z tym że MOSTeam już zapowiada taki ruch, Hyperion nie.
[#36] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@pawelini, post #34

Litości. Dajcie spokój. Skoro x1000 nie jest waszym targetem to po co się wku***acie?

Przeczytaj wyżej kto się tutaj denerwuje i w związku z tym robi zaczepki?
Jak na razie to dwie osoby i to nie z mosowego portalu....

P.S. pozwoliłem sobie na cenzurę...
[#37] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@AlbertS, post #14

Tylko idiota mając firmę płaci podatki Firmę się ma aby ich nie płacić, tak ten świat został skonstrułowany jakieś 100 lat temu
[#38] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@parallax, post #11

MOS systemem amigowym jest i to bardziej niż AOS ze swoimi skopanymi SO. Nie jest AOSem to prawda, ale obecnie Amigą jest już x86 z Linuxem.
[#39] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@krashan_, post #13

Tak zrozumiałem, nie ma o co kopi kruszyć. Nie ma nic złego w tym, że ktoś wydaje 10k na komputer do kolekcji. Najlepszym przykładem jest Dickinson który sam kolekcję dużą ma.
[#40] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@pawelini, post #34

dubel....

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 21:24:11 przez kjb666
[#41] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
W moich oczach ten spór wygląda tak: według zwolenników niebieskiego motylka, Hyperion to taki bad gay, który wszystko i wszystkich ma gdzieś, buja w obłokach i uprawia słodkie lenistwo. Za to MosTeam to ten dobry, rycerz na białym koniu, który chce...no właśnie czego chce ? Proszę mi to wyjaśnić, a ponadto chciałbym się dowiedzieć, czemu MosTeam nie wspiera klasycznych Amig ? Czemu nie ma nowych wersji systemu pod rozbudowane Amigi ?
Rozumiem wybór Mini Maców jak platformy docelowej, są bardzo tanie i całkiem wydajne, ale ja jako dawny użytkownik A500 i A1200 nie podzielam tego wyboru, z tej prostej przyczyny, że Apple to nie Amiga.
Skoro klasyczna Amiga otrzymała najnowszą wersję systemu od "obiboków" z Hyperionu, to czemu MosTeam nie zareagował w ten sam sposób ?
[#42] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@azazel44, post #41

Hyperion to taki bad gay

Chyba bad GUY, bo co znaczy gay to sobie sprawdź.
[#43] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Ty coś bierzesz czy tylko udajesz imbecyla ?
[#44] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@eastone, post #43

A mógłbyś tak mniej personalnie, a bardziej merytorycznie?
[#45] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Dokładnie, to jest problem użytkowników MOSa, że jadą pod każdym niusem o OS4, Amidze. Albo to problem PPA, że mocno propaguje MOSa. A to jest bez sensu, bo kto wybrał OS4 nie przekona się do MOSa i tyle. Odwrotnie również. Jedynie to się przez to zniechęca ludzi, bo mi się nie dobrze aż robi o tej propagandy.

Dlaczego ludzie od OS4 nie jadą po każdym niusie o MOS? Nie robią dymu na forum itd.? Jak mam w d... MOSa to się nie udzielam w temacie. A tu w drugą strone, macie w d... OS4 co nie przeszkadza innym uprzykrzać życia. Płacą wam za to czy macie po 10 lat?
[#46] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@eastone, post #43

Zgodnie z zapowiedzią - dwa tygodnie przerwy za wycieczki osobiste pod kątem innych uczestników forum.
[#47] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@radzik, post #45

Dokładnie, to jest problem użytkowników MOSa, że jadą pod każdym niusem o OS4,

Jeśli jest powód aby jechać, ja bym się doszukiwał problemów po stronie AOS 4.x

Amidze.

AmigaOne, AmigaX1000 i Amiga x86, a nie pod każdą :P

A to jest bez sensu, bo kto wybrał OS4 nie przekona się do MOSa i tyle. Odwrotnie również.

Nieprawda, spytaj Leona, używał MOSa, potem się przesiadł na AOS4.x.
O przypadkach w drugą stronę pisał krashan.

Jedynie to się przez to zniechęca ludzi, bo mi się nie dobrze aż robi o tej propagandy.

Nam też, dlatego komentujemy :)

Dlaczego ludzie od OS4 nie jadą po każdym niusie o MOS?

Jak byście znaleźli powód to byście jechali, raz tam ktoś próbował, ale spudłował z argumentem :)

A tu w drugą strone, macie w d... OS4 co nie przeszkadza innym uprzykrzać życia

Że niby uprzykrzać ? Pisząc fakty? Jak ci nie pasuje cena X1000 to kup maka, wolny wybór.

Płacą wam za to czy macie po 10 lat?

No to w drugą stronę, czy ktoś Ci płaci abyś bronił Hyperionu który swoimi wynalazkami ogranicza rynek AmigaOS ?
I to jeszcze jakbyś użył argumentów, ja piszę co jest złe a ty mi piszesz że złe jest moje komentowanie. No weź coś napisz o X1000 :)
[#48] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Przestańcie rozpowszechniać mit , że jak ktoś wybrał OS4 nie zainteresuje się MOSEM. Praktyka pokazuje coś innego. Ludzie znudzeni czekaniem na tani sprzęt wybierają MOSA (sam jestem takim przykładem), ludzie mający możliwość porównania na Pegu też często korzystają z MOSA.

Myk z noteBokiem był właśnie po to aby, aby jak najdłużej przytrzymać przy czekaniu niezdecydowanych w obliczu pojawienia się MOSA na PB.

Jest jeszcze jedna sprawa; jak kupię sprzęt pod OS4 i wyjdzie, że mi nie pasi stracę sporo kasy przy odsprzedaży. W przypadku MOSA ryzykuje 200 PLN. Jeśli będę chciał odsprzeać robie upust 50 % i tracę 100 złoty, a jak to wygląda z SAM. Nie mówiąc już o tym, że za 200 PLN oglądam Youtube i mam stabilniejszy wydajniejszy system z lepszym zapleczem programowym. Na SAM nie. Jedyne co to - musiałem przeboleć MOTYLA zamiast KULKI i tyle. System jest bardziej kompatybilny z AOS niż, OS4 i cały czas się to czuje.

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2012 21:15:41 przez Sventevith
[#49] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@radzik, post #45

@radzik Gadasz jak były redaktor portalu obok. Nosz kurcze już 4 raz proszę by mi ktoś pokazał/zaprezentował OS4 z X1000 w porównaniu to posiadanego sprzętu i tylko takie memłanie słyszę. I tak to jest jak się człowiek zaciekawi to przyjdzie OS4user i będzie stękać i sapać że "biją". Nikt po niczym nie jedzie i sam potrafisz wyłowić z tego bzdety Wilka o firmie Amiga czy pierdoły paralitiksa o workbenchu jako systemie operacyjnym . Sam też jesteś na tyle światły i wiesz co to są wycieczki osobiste. A biorąc pod uwagę, iż miałem przyjemność Cię poznać to stwierdzam, iż rozgarniętym wiec proszę nie pisz w takim tonie bo to naprawdę nie przystoi bo ja nie postrzegam wszystkich userów OS4 przez pryzmat pewnego redaktorów z w/w portalu.

Pozdrawiam,
RadziN
[#50] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@RadziN, post #49

Może ja się przewrażliwiłem, ale naprawdę odbieram bardzo negatywnie komentarze pod niusami o OS4. Zresztą nie tylko chyba ja, bo jest tu pare osób, które próbuje powiedzmy to bronić firmy na H, czy po prostu prosić o trochę luz. Na prawdę wygląda to bardzo zle, mimo, że zapewne cały ten jad puszcza parę tych samych osób w kółko i kółko. Czyli w sumie działają na nie korzyść całego naszego środowiska. Została się garstka osób po obu stronach, to zamiast się wspomagać to rozwija się wzajemna niechęć. Chyba faktycznie lepiej odpalić sobie Mortala na A500, bo i tak do poważnej pracy potrzeba pieca.
Poznałeś mnie i czy ja jechałem po wszystkim co z MOSem związane? Nie znam się, nie nabijam się, nie udzielam się, nawet ze struclów się nie nabijam, że kogoś nie stać to se kupuje, albo, że trzeba być idiotą, żeby kupować stare Maci. Wolny wybór nie? Po prostu mam to gdzieś, bo na upartego zapewne mógłbym krytykować, przyczepić się można do wszystkiego.

Pokaz OS4 i X1000 będziesz miał w Wawie, wiec wystarcz jechać.
[#51] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Radov - większości użytkowników Morphosa ani ziębi ani grzeje co złego mówią o tym systemie inni. Rzadkością w środowisku niebieskich jest "kult motyla", to i trudno obrazić nasze "komputerowe uczucia religijne", skoro zwyczajnie ich brak :)
Możesz do woli pisać o padających jak muchy PB, ministruclach wyciągniętych ze śmietnika i podrobionym systemie.... naprawdę nie robi to na większości niebieskich żadnego wrażenia. Dla nas ważne są twarde fakty, a przecież "jaki jest koń, każdy widzi".
[#52] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
przedstawić w bardzo krzywym stopniu "marketing" pt. jak łatwo za 200zł wypróbować MorphOsa.

Każdy stwierdzi że cena to zaleta, Amiga 1000 była tańsza i lepsza od Maca czy grzyba, cena to była jedna z jej zalet :)

Znajdź jakiś argument na flejma, inny niż "podróbka amigi" albo "zgniła strucla", chętnie przeczytam :)

Dlatego właśnie przeszkadza mi, że w wątku dotyczącym X1000 taka duża ilość (wydawałoby się dorosłych) facetów zachowuje się ja dzieci...

Zauważ, że wielu z nich pisze fakty na temat - wysokiej ceny lub słabego systemu pod względem wykorzystania sprzętu. Ciężko nazwać dziecinnym zachowaniem - przedstawianie, czy jak wolisz wytykanie palcem faktów.

Zerknij do wiadomości #159, akapit 2. Taką właśnie treść zacytowałem "z materiału"

A wybacz, teraz przeczytałem, więc przyznali się że system nie jest gotowy....
tak mi się narzuca porównanie - kupiłem eMaca, kosztował 200zł, a na wersji DEMO systemu się przekonałem że na wbudowanych głosnikach gra na tyle cicho, że muszę podłączyć extra głosniki... kolejna wersja MOSa miała poprawiony błąd, ale zanim wyszła nowa wersja - otrzymałem na eMail plik który poprawiał ów błąd.

Jeśli dopiero po 4.2 zaczną robić wersję na netbooka.... ile jeszcze muszą zrobić do pełnej obsługi X1000 ? Zajmie to rok? dwa?

Chciałbym zauważyć, że specjalny Loader do AOS4.x działał im na MiniMacG4, brakowało im tylko sterowników audio i do karty sieciowej.

Wyobraź sobie ilu ludzi mogłoby się teraz bawić OS4, ktoś by coś nowego napisał, ruch by był.
A tak jest 4.2 rozgrzebany i mało użytkowników....

Wg mnie takie coś co robi firma H, to jest stagnacja i dobijanie niszowego systemu, nigdy nie będę tego popierał.
Oczywiście ci których stać było lub wzięli kredyt na X1000 - będą szczęśliwi nawet jak im 4.2 zrobią za 5 czy 10lat, w końcu mają X1000 :)

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2012 01:19:49 przez kjb666
[#53] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@wali7, post #51

większości użytkowników Morphosa ani ziębi ani grzeje co złego mówią o tym systemie inni.

Ok. I byłoby bardzo jeszcze fajnie gdyby użytkowników Morphosa równie mocno "ani grzało ani ziębiło" to co inni mówią o projektach związanych z AmigaOS. A jak widać - nie potrafią przejść obojętnie i wytrąca to ich mocno z równowagi....:(

Podam Ci przykład: mnie osobiście "ani ziębi ani grzeje" co użytkownicy robią z MorphOSem i na czym uruchamiają. Nie wnikam i nie krytykuję. To nie moja sprawa.

trudno obrazić nasze "komputerowe uczucia religijne", skoro zwyczajnie ich brak

Czekaj... czekaj... w samym środku krucjaty przeciw marketingowi AmigiOne X1000 piszesz, że to nie religia

Dla nas ważne są twarde fakty, a przecież "jaki jest koń, każdy widzi".

A muppety oglądałeś kiedyś? Kojarzysz Stalera i Waldorfa - wiecznie niezadowlonych malkontentów, którzy (często bez większego sensu) wszystko krytykują - a jednak żadnego przedstawienia nie ominęło. Więc jeśli tak ważne są dla "Was" fakty - to faktem jest, że ta nieustanna krytyka nie różni się już niczym od narzekania dwóch staruszków. Nie masz co zaprzeczać "jaki jest koń, każdy widzi"

- Nie chcieliśmy wystąpić w filmie - tłumaczył Statler.
- Ale czuliśmy, że to nasz obowiązek.
Wspierał go Waldorf:
- Taaa... Ktoś powinien ostrzec publiczność, w czym bierze udział. Będziemy dzielić z nią ten wielki ból.
[#54] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@kjb666, post #52

Znajdź jakiś argument na flejma, inny niż "podróbka amigi" albo "zgniła strucla", chętnie przeczytam

ok: "Fab niby jest taki genialnym programistą, a jak zabrał się za robienie benchmarka to jedynie udowodnił, że MorphOS 100 razy szybciej nic nie robi na pamięci niż AmigaOS 4". Albo:
"Jeśli FAB udowodnił, że alokator pamięci w MorphOSie jest 100x szybszy, to jak bardzo muszą być tam zwalone inne rzeczy skoro AmigOS jednak mu dorównuje!"
I co, może być? Wszystko powyższe to same fakty! Wyobrażasz sobie dyskusję na takim poziomie przez 180 wiadomości pod każdym tematem dt. MorphOSa? Chciałbyś, żeby tak zacząć interpretować "fakty"?

Tak samo w przypadku X1000 - z tego, że X1000 jest drogi, a system w wersji beta - nie wynika nic więcej niż, to że jest drogi a system to beta. Budowanie na tej podstawie dziwnych toerii dt. wydajności PA6T (podczas gdy specyfikacja CPU jest znana) oraz roadmapy AmigaOS4 (która nie jest znana) to zwykły flame...

Zauważ, że wielu z nich pisze fakty na temat.

Zauważam. Zauważam też subiektywne interpretacje podawane jako fakty. Zauważam też z jak wielką dokładnością i precyzją "fakty na temat" są ciągnięte przez 180 wiadomości. Żeby nie daj boże ktoś nie pomylił i nie miał innego zdania. I to właśnie jest dziecinne. Jak kłótnia w piaskownicy, bo: "Ktoś ma zabawkę o takim głupim kolorze. A przecież to fakt, że to głupi kolor. I to samo można robić patykiem. To też fakt!"

Wg mnie takie coś co robi firma H, to jest stagnacja i dobijanie niszowego systemu, nigdy nie będę tego popierał.

A według mnie nie. Według mnie to akurat to co robi MorhOS Team ("Sprzedaj Amigę, kup Maca") jest dobijaniem Amigi - a czy wchodzę w każdy temat o MorphOSie i podaję to jako niepodważalny fakt? Nie. Dlaczego w drugą stronę tak się nie da?

PS. Żebyś nie miał wątpliwości - zobacz napisałeś kilka "faktów" na teamat ceny i systemu, a już zaczynasz mieszać je subiektywnymi i tendencyjnymi opiniami:
Oczywiście ci których stać było lub wzięli kredyt na X1000 - będą szczęśliwi nawet jak im 4.2 zrobią za 5 czy 10lat, w końcu mają X1000

- przedstawiasz pejoratywnie pewnych ludzi tylko dlatego że kupili X1000
- uogólniasz i lepiej wiesz kiedy będą szczęśliwi
- najwidoczniej odmawiasz racjonalnego podejścia do sprawy
- wyolbrzymiasz czas oczekiwania na AOS 4.2 mimo, że nie masz najmniejszego pojęcia o Roadmapie.
I ty to nazywasz operowaniem faktami? Przecież to jest właśnie wzorcowa dziecinada pokroju "a on to na pewno"... ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2012 02:21:14 przez Radov
[#55] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@radzik, post #45

Dokładnie, to jest problem użytkowników MOSa, że jadą pod każdym niusem o OS4

A dlaczego uważasz, że to jest nasz problem ? Ja to widzę w kategoriach bardziej rozrywkowych niż problematycznych.

Dlaczego ludzie od OS4 nie jadą po każdym niusie o MOS?

Dlatego że nie potrafią inaczej niż AlbertS, za co są najczęściej banowani. Trudno jest merytorycznie użytkownikowi systemu słabszego technicznie "jechać" po systemie lepszym. Więc co robić? Pozostają bluzgi i wycieczki osobiste, oraz powtarzanie po wielokroć "udawacze".

A tu w drugą strone, macie w d... OS4

Jak byśmy mieli w d..., to byśmy nie komentowali. Widać w taki, czy inny sposób nas interesuje.
[#56] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@radzik, post #50

Poznałeś mnie i czy ja jechałem po wszystkim co z MOSem związane? Nie znam się, nie nabijam się

No tak, ale jak ktoś napisze, że X1000 ma cenę nieadekwatną do możliwości, albo że PA6T wcale się nie okazał takim cudem jak niektórzy wieszczyli, to od razu kategoryzujesz to jako jechanie po Amidze, zwalczanie Hyperionu i puszczanie jadu. Podczas gdy taka jest naga prawda. Propaganda o X1000 jaka się przewijała i przewija przez fora jest doprawdy porażająca. Ludzie piszą bzdury w rodzaju, że XENA będzie im emulować kości AGA, a cieniutkie wyniki jednostki AltiVec w PA6T tłumaczą "brakiem optymalizacji kodu". No ludzie kochani, ileż można takie rzeczy czytać. Jeden rozsądny człowiek napisał, że przeciętną wydajność AltiVec-a będzie można zrównoważyć użyciem GPGPU z kart graficznych, które na aktualnym mosowym sprzęcie nie pójdą (brak PCIe). I to jest jakiś argument, a nie fanbojowanie.
[#57] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@Radov, post #54

ok: "Fab niby jest taki genialnym programistą, a jak zabrał się za robienie benchmarka to jedynie udowodnił, że MorphOS 100 razy szybciej nic nie robi na pamięci niż AmigaOS 4". Albo: "Jeśli FAB udowodnił, że alokator pamięci w MorphOSie jest 100x szybszy, to jak bardzo muszą być tam zwalone inne rzeczy skoro AmigOS jednak mu dorównuje!" I co, może być? Wszystko powyższe to same fakty!

Jedynym faktem w tym fragmencie jest to, że alokator pamięci w MorphOS-ie jest znacznie szybszy niż w AmigaOS 4. Reszta to spekulacje .
[#58] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników
Dokładnie do tego, do czego TY się czepiasz przy okazji X1000 - do "marketingu"

Jak już jesteśmy przy marketingu X1000, Radov – Amiga One X1000 - promocja "leży i kwiczy". Zgadnij jakiż to mosistowski portal pod takim tytułem „jedzie” po tymże samym filmiku, który tu złośliwie komentujemy... No to my chyba też czasem możemy, tym bardziej, że jak „powszechnie wiadomo” PPA to siedlisko niebieskich fanbojów motyla .
[#59] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@krashan_, post #55

A dlaczego uważasz, że to jest nasz problem ? Ja to widzę w kategoriach bardziej rozrywkowych niż problematycznych.

A dla mnie nie jest to rozrywka ciagle czytanie waszych zali na temat OS4. To jest dziecinne. Najlepsze jest to, ze jak sie wam udawadnia dziecinade (to co teraz w ostatnich komentarzach sie dzieje) to udajacie, ze nie wiadomo o co chodzi albo odwracacie kota ogonem. Ludzie... to faktycznie jest piaskownica jak nie gorzej jeszcze.

Jak byśmy mieli w d..., to byśmy nie komentowali. Widać w taki, czy inny sposób nas interesuje.

Ja to odbieram jako usilna proba zniechecenia potencjalnych uzytkownikow do kupna/uzytkowania OS4. Jakos nikt, tu nie jedzie po MOSie i nie zniecheca do niego. Widac jednak, ze wzajemny szacunek dla pewnych osob na tym portalu nie istnieje. W koncu jako Bogowie i stara Elyta mozecie wszystko. :) Tylko my juz nie mamy po nascie lat, wiec mnie to nie bawi, jak i reszte (albo moze mniejsza reszte) uzytkownikow PPA zapewne.
[#60] Pierwsze AmigaOne X1000 u użytkowników

@radzik, post #59

Nie chciałem wnikać w te spory, ale widzę, że się nie da. Automatycznie tworzy się tu podział na zasadzie - Interesujesz się rozwojem Amigi = automatycznie opowiadasz się po stronie Hyperionu.
Mnie MOS w niczym nie przeszkadza, choć jak już ktoś wyżej zauważył, nie działa on w szeroko pojętym interesie Amigi. Właściwie to jest po prostu konkurencją. Ok i takie jest prawo rynku, ale zaczynają irytować przytyki w stronę X1000.
Jak na razie jest to jeden projekt nowej Amigi, który szczęśliwie został zrealizowany, a niestety niektórym jest solą w oku. Pytam dlaczego ? Co komu przeszkadza nowa Amiga ? Jest droga, to fakt, tylko czy to jest powodem, żeby jechać po tym sprzęcie ? Nikt nie przymusza do zakupu.
System ma wiele do nadrobienia. Zamiast przyczynić się do jego rozwoju, a więc i rozwoju samej Amigi, to lepiej dowalić do pieca i wyśmiewać te braki, przy okazji tracąc czas na jałowe dyskusje. Jeśli jest tu ktoś programistą, niech pomoże wspierać AmigaOS, jeśli nie to niech w inny sposób wesprze Amigę. Czy to przez bounty, albo zakup tańszego modelu, systemu czy czegoś związanego z Amigą. Podkreślam AMIGĄ, a nie Apple, czy PC.
Jeśli kogoś nie interesuje, to niech się bawi swoją pasją, niezależnie czy to jest MOS, AROS czy kalambury, ale niech sobie uszczypliwe komentarze zostawi dla siebie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem