@Piotrek_W, post #390
Dla mnie dobrym emulatorem jest WinUAE i jest darmowy więc cena nie jest dobra w porównaniu z innymi emulatorami bystrzaku ;).
@moulder, post #394
W porzadku, ze nie kupisz tego sprzetu. Ale dalej same bzdety piszesz. Nazywanie kogos kto kupuje ten sprzet frajerem czy chec zakazania jego sprzedazy to mocne naduzycie z Twojej strony. Slyszysz siebie w ogole i personalne ocenianie innych osob? Ja nie kupie tego sprzetu, nie jestem w targecie. Ale doskonale rozumiem ludzi, ktorzy go kupia i dalej sa fanami Amigi jesli tak sie czuja - nie Ty o tym decydujesz.
@Piotrek_W, post #396
I zeby nie było - wychodzą też świetne rzeczy za które jestem skłonny zapłacić, ale to garstka w całym szambie.
@Piotrek_W, post #373
@luk, post #398
Tak czytam sobie ten wątek i w kolejnych wypowiedziach tylko potwierdzasz, że nie rozumiesz praw wolnego rynku, prównujesz sprzęt dla fanów Amigi z konsolą Sony, albo jeszcze lepiej, z laptopem na którym, wow, obejrzymy film lub poserfujemy w sieci
Piszesz, że:
aczkolwiek dla mnie A500 warta jest 300-500zł, A1200 700-800zł
Takie ceny (a nawet niższe!) byłby realne, gdyby ten sprzęt był nadal produkowany, ale w momencie takim jak teraz, kiedy ilość jego jest zamknięta i na dodatek się zmniejsza (każdy egzemplarz w końcu prędzej czy później w końcu się zepsuje), to będą ceny kilkukrotnie wyższe i twoja niezgoda na to nic nie zmieni. I tak jak wspomniałem, gdybyś rozumiał jak działa wolny rynek, może byś się tak nie denerwował na obecne ceny.
Takie ceny (a nawet niższe!) byłby realne, gdyby ten sprzęt był nadal produkowany
@Piotrek_W, post #399
Uwież że rozumiem jak działa woleny rynek i to bardzo dobrze, to nie sprzęt decyduje o cenach tylko ludzkie skłonności. I myślę za to że właśnie Ty nie rozróżniasz wolnego rynku i cen nim dyktowanych od cwaniactwa i bezmyślności.
Nie, takie ceny są realne jeśli nie będą sztucznie windowane przez ludzi którzy nie są fanami tylko sprzedawcami i przez samych kupujących którzy na pokaz wydają każdą kasę na sprzęt który i tak ląduje na półce.
@Piotrek_W, post #399
@luk, post #404
Sorry ale to jest bełkot i szuria pomieszana z myśleniem życzeniowym.
ile one powinny kosztować i próba sugerowania ludziom, w jakiej cenie to już można kupić, a w jakiej nie, to zwyczajny socjalizm albo komuna
Jak chciałbyś sprawić, żeby ludzie nie kupowali jeśli ich stać?
@SzaryWilk, post #406
@Piotrek_W, post #405
@Ktosy73, post #413
Ludzie interesu to nie Miłośnicy.
@Ktosy73, post #413
@ZorrO, post #415
skromny tato który chce pokazać dzieciom czym sie bawił za malucha musi sie ograniczyć do filmów emulatorów i retro spotkańjest co najmniej chybiona (moim zdaniem), bo w czasach amigowej świetności skromnego taty nie było stać na ten sprzęt ot tak. To były zakupy wyskrobane, lub poskładane (np. komunijne, rodzinnie itp.).
@ZorrO, post #415
Gorzej że w niektórych krajach tak samo robią z mieszkaniami. A potem rodzina o średnich dochodach ląduje na bruku bo jakiś spekulant wykupił mieszkania w całej dzielnicy
@bfgmatik, post #417