Jak się napiło mocnejszego trunku jak wódeczki 40% to piwko już nie smakuje. Odcinam swoje dzieci od Tel i PC chcą grać mają 16 bit + handheldy do Sony PSP zobaczmy czy coś to da :) Problem taki że mało jest gier gdzie można razem współpracować na MegaDrive znalazłem dobrych z 10 a wszytskich nie ma tak dużo. Na Ami też tych gier za dużo nie było.
Ostatnia aktualizacja: 08.12.2025 15:46:17 przez Sventevith
Najwięcej (przynajmniej z tych które widziałem) gier z możliwością współpracy (albo współzawodnictwa) wielu graczy, ale na jednym urządzeniu (bo przez sieć to jest tego sporo), to widziałem na Nintendo Switch.
Cała zabawa jest wspólna zero sieci przy jednym sprzęcie. Chodzi o współpracę a nie rywalizację :) Jak Chaos Engine na Amigę zresztą na Sega MD też to jest, czy BattleTech jeden steruje Mechem drugi strzela. Muszę poszukać takich gier na Amidze.
No to takie gry były na Switchu. Moje dzieci mają tę konsolę od dobrych kilku lat, z czterema kontrolerami można było grać w fajne gierki z możliwością współpracy. Grałem kilka razy z nimi w coś z serii Mario Bros (łaziło się po takim wirtualnym parku rozrywki postaciami z uniwersum Mario i grało w minigierki), było to wciągające.
Całkiem fajna była też gra z tańcem.... (nie pamiętam tytułu, ale to był jakiś hit)
PS. To było SuperMarioParty - dodałem filmik o tym z YT.
Ostatnia aktualizacja: 08.12.2025 16:23:06 przez wali7
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.