[#511] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@wali7, post #509

Jak się napiło mocnejszego trunku jak wódeczki 40% to piwko już nie smakuje. Odcinam swoje dzieci od Tel i PC chc± grać maj± 16 bit + handheldy do Sony PSP zobaczmy czy co¶ to da :) Problem taki że mało jest gier gdzie można razem współpracować na MegaDrive znalazłem dobrych z 10 a wszytskich nie ma tak dużo. Na Ami też tych gier za dużo nie było.

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2025 15:46:17 przez Sventevith
[#512] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Sventevith, post #511

Najwięcej (przynajmniej z tych które widziałem) gier z możliwo¶ci± współpracy (albo współzawodnictwa) wielu graczy, ale na jednym urz±dzeniu (bo przez sieć to jest tego sporo), to widziałem na Nintendo Switch.
[#513] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@wali7, post #512

Cała zabawa jest wspólna zero sieci przy jednym sprzęcie. Chodzi o współpracę a nie rywalizację :) Jak Chaos Engine na Amigę zreszt± na Sega MD też to jest, czy BattleTech jeden steruje Mechem drugi strzela. Muszę poszukać takich gier na Amidze.
[#514] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Sventevith, post #513

No to takie gry były na Switchu. Moje dzieci maj± tę konsolę od dobrych kilku lat, z czterema kontrolerami można było grać w fajne gierki z możliwo¶ci± współpracy. Grałem kilka razy z nimi w co¶ z serii Mario Bros (łaziło się po takim wirtualnym parku rozrywki postaciami z uniwersum Mario i grało w minigierki), było to wci±gaj±ce.

Całkiem fajna była też gra z tańcem.... (nie pamiętam tytułu, ale to był jaki¶ hit)

PS. To było SuperMarioParty - dodałem filmik o tym z YT.

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2025 16:23:06 przez wali7
1
[#515] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Sventevith, post #513

Fajne gry dla dwóch to np.: Dyna blaster, Worms, Spy vs spy.
[#516] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@mareq, post #515

Jest taka gra "Master Blaster". Chyba nie zbyt popularny klon Dyna Blaster, ale nastawiony tylko na deathmatch. Max 5 graczy. 4 joye + klawiatura.

[#517] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@snifferman, post #516

Hmm, amiga 1200 jest już na aukcjach droższa niz ps5 pro. Jak my¶licie kto¶ to jeszcze kupuje ?

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 11:02:06 przez druzil28
2
[#518] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@druzil28, post #517

Nie mam pojęcia, kto chciałby PS5pro.
3
[#519] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@druzil28, post #517

A co taki zdziwiony. ?
A porównaj cenę ps5pro + gry i a1200 + gry szeroki u¶miechszeroki u¶miechszeroki u¶miech
Co wyjdzie drożej. ?
[#520] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@druzil28, post #517

najbardziej podoba mi się słynna cena 15600 potem sporo kwiatków między 2000-5000 to s± też
¶mieszne ceny tylko wariat za to tyle hajsu zapłaci ,jednak ¶miało mogę stwierdzić że wariatem można ¶miało okre¶lić również osobnika wystawiaj±cego za takie sumy

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 11:56:55 przez Szopinski78
1
[#521] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@druzil28, post #517

Hmm, amiga 1200 jest już na aukcjach droższa niz ps5 pro.

Lepszy sprzęt jest droższy. Ps5 to tylko zabawka.
[#522] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Szopinski78, post #520

Na amibay widać po ile sa wystawiane i schodz±.
[#523] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@koczis, post #521

Lepszy sprzęt jest droższy. Ps5 to tylko zabawka.

Powiedz to tym, którzy montuj± sobie Warpa 1260 i korzystaj± z takiej Amigi do grania w Superfroga czy inne gierki. :)
3
[#524] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Drakon, post #523

Podziel się nickami przed cał± klas± kto tak robi
[#525] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Jacques, post #524

Znam wielu takich :) Ładuj± kasę w sprzęt po to, by mieć, nie wykorzystywać. Nie moje to pieni±dze, ale imo to chore.
3
[#526] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Drakon, post #525

No i się nie podzieliłe¶
[#527] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Sventevith, post #522

kiepski przykład amibay to kółko wzajemnej adoracji wystarczy dobrze przyobserwować ci±gle te same nicki kupuj± i sprzedaj± jeden drugiemu i tak na zmianę od wielu lat rotacja w¶ród le¶nych dziadków co¶ jak stare wypożyczalnie kaset , kupi znudzi mu się ma inny projekt w głowie > sprzedaje , żeby za rok kupić to co sprzedał ponownie i tak w koło Macieju praktycznie rotacja sprzętem i kas± <paypal> non stop ta sama
1
[#528] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Drakon, post #523

Powiedz to tym, którzy montuj± sobie Warpa 1260 i korzystaj± z takiej Amigi do grania w Superfroga czy inne gierki. :)

S± tacy co kupili Warpa i nawet nie wyci±gneli go z pudełka.

Ja akurat ostatnio mam bardzo mało czasu na hobby, więc nie używam swoich zabawek z kolekcji, ale czy to musi oznaczać, że mam to sprzedać? A co jak za rok będę miał więcej czasu, ale A1200 w towerze będzie nie do kupienia?
[#529] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@snifferman, post #528

Mylisz kolekcję z magazynowaniem, ty akurat masz to drugie. Czasu nie masz na zajęcie się nimi ale na wstawianie fotek tak. A nie my¶lałe¶ kiedy¶, że gdyby¶ ich tak nie skupywał i kisił to może przybyłoby nowych amigowców?

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2025 11:19:56 przez Madman
1
[#530] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Drakon, post #525

Znam wielu takich :) Ładuj± kasę w sprzęt po to, by mieć, nie wykorzystywać. Nie moje to pieni±dze, ale imo to chore.

Imo, je¶li kto¶ wydaje swoje pieni±dze na swoje hobby, to co w tym chorego? Jedni używaj±, inni zbieraj± w szafach, jeszcze inni układaj± na półkach. Niech każdy uskutecznia swoje własne hobby, tak jak uważa:) Hobby nie musi być racjonalne (i zwykle nie jest z perspektywy ogółu), ważne żeby dawało frajdę.
1
[#531] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Splavinho, post #530

Jak słyszę czytam, że hobby nie musi być racjonalne to mi przypomina ten film link

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2025 11:26:17 przez KM_Ender
1
[#532] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Splavinho, post #530

Po prostu uważam, że sprzęt, który leży niewykorzystany - b±dĽ - co gorsze - zamknięty w szafie, po prostu się marnuje. Oczywi¶cie znam wielu "inwestorów", którzy kupuj±, bo mog± "na lepsze" czasy, na posag dla córki, na studia dla syna itd. Ale jako¶... nie mam do nich szacunku.
Tak jak pisałem - to nie moja kasa. Ja przedstawiam jedynie SWÓJ punkt widzenia. :P

Hobby nie musi być racjonalne (i zwykle nie jest z perspektywy ogółu), ważne żeby dawało frajdę.

Je¶li komu¶ daje frajdę kupienie kolejnej Amigi i zamknięcie jej w szafie, uważam, że jest chory. :D
3
[#533] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Splavinho, post #530

Uważasz, że zbieranie tych samych przedmiotów to jeszcze hobby, racjonalne hobby?
1
[#534] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Madman, post #533

Nie słyszałe¶, że robienie backupów to ważna sprawa? gwizdanie
[#535] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Madman, post #533

Uważam, że każdy sam definiuje jak chce kultywować własne hobby :D

Naszej pasji do retro-sprzętów pewnie 99% populacji nie uznaje za racjonalne, tylko co z tego :)
1
[#536] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Splavinho, post #535

Pasja do retro sprzętów a zbieractwo na ilo¶ć, to s± moim zdaniem dwie różne rzeczy.
1
[#537] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@karolb, post #536

Pasja jak racja, każdy ma swoj±, nie wiem sk±d się bierze potrzeba jej standaryzowania.
1
[#538] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Drakon, post #532

Po prostu uważam, że sprzęt, który leży niewykorzystany - b±dĽ - co gorsze - zamknięty w szafie, po prostu się marnuje

Marnuje się tak samo, jak większo¶ć innego typu kolekcjonerskiego sprzętu: stare wędki w kolekcji dziadka, nieużywane magnetofony szpulowe, stare Corvette z lat 80-tych gnij±ce na podwórkach.

Żeby nie było, ja też tak osobi¶cie uważam - szkoda mi tego sprzętu, ale to co kto¶ robi z własnym hobby i jego pieniędzmi to jego sprawa.

Je¶li komu¶ daje frajdę kupienie kolejnej Amigi i zamknięcie jej w szafie, uważam, że jest chory. :D

Nasze żony pewnie uważaj±, że kupienie już pierwszej ¶wiadczy o naszej chorobie :D
1
[#539] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@Splavinho, post #537

Nie słyszałem nigdy o standaryzacji pasji.

Ja rozróżniam pasję do używania retro sprzętów, od pasji do posiadania retro sprzętów.
Kto¶ może mieć obydwie pasje, albo może mieć tylko jedn±.

Tylko nie nazywajmy na siłę jednego drugim, bo to bez sensu.
[#540] Re: Ceny Amig wczoraj i dzi¶

@karolb, post #539

Ja też rozróżniam i nie nazywałem jednego drugim, więc nie wiem z kim polemizujesz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane s± tzw. cookies (ciasteczka). Służ± ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jeste¶my zobowi±zani do poinformowania Cię o tym w wyraĽniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przegl±darki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem