[#571] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Markzyg, post #570

Ostatnio trochę więcej grzebię przy swoich sprzętach. Dzisiaj gruntowne czyszczenie klawiatury z CDTV z rozebraniem na czynniki pierwsze zajeło mi ponad 2 godziny. Gdybym sprzedawał sprzęt to dla świętego spokoju właśnie bym zrobił gruntowne czyszczenie, recaping i testy. To jest kilkadziesiąt złotych na części ale samej robocizny to kilka godzin. Jeśli miałbym na takiej robocie zarobić na życie to musiałbym za samą robotę wziąć 400-500zł. A gdzie cena sprzętu?
Owszem da się kupić A500 za 600-700zł. Będzie działająca i dla siebie można sobie kupić. Niestety jest sporo klientów, którzy po kilku miesiącach będą chcieli zwrot kasy, bo któryś klawisz kiepsko działa.
1
[#572] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@mareq, post #571

Niestety jest sporo klientów, którzy po kilku miesiącach będą chcieli zwrot kasy, bo któryś klawisz kiepsko działa.

Ja kupuję wszystkie sprzęty z adnotacją, że nie ma żadnej gwarancji i sprzedane jako uszkodzone. Czasem są zdjęcia że podłączone do TV i jest obraz. A4000 też kupowałem w ciemno.
[#573] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #572

W de to jeszcze tak działa znam tamtejszy rynek w szczegolnosci kleinanzeige takze wiesz kitu prosze nam nie wciskac w polsce ludzie sa bardziiej ze tak powiem techniczni kazdy jest na tyle cwany ze potrafi sobie naprawic powęszyc pokombinowac , bieda nas tego nauczyla rzadko kiedy jest cos nie sprawdzone nie znam sie , noooo ostatnio byla taka A500 rev 5 za 260 zl na all… ale widac ze facet raczej puszczal z braku czasu i nie byl wyzyskiwaczem jakich tysiace w tym kraju , w de mozna jeszcze wysmyczyc sporo starego sprzetu audio za uczciwe pieniadze , to samo z starymi autami Mercedesy czy inne Tym podobne ktore zalegaja w szopach po starych dziadkach zapomnij w polsce kazdy cwaniak wie co ma
[#574] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #573

W PL kupiłem moją pierwszą A600 po retro odrodzeniu oraz CD32. Kupiłem też procki 040, 060 i Apollo1260, chyba też ACA1233. Wszystko od ludzi z tego forum oraz znajomych. Nie miałem żadnych problemów. Na Klein pojawili się oszuści wschodnio-europejscy i wiele ogłoszeń jest typu jak w PL na Blik i pieniądz znikł.

takze wiesz kitu prosze nam nie wciskac

Jakiego kitu?
[#575] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #574

Kit w sensie ze sie nie znam , w polsce tak robi tylko cwaniak dobrze sie zna , w niemczech w 99 procent jak pisze ze sie nie zna to sie nie zna takze sporo dobra mozna u nich jeszcze kupic byle tym jednym procentem sie nie zrobic w ciula
[#576] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #575

Najlepiej jak ktoś wystawia nietestowane a widzę, że na innych aukcjach ma dziesięć innych sprzętów retro odpalonych i popodłączanych do monitorów i z dokładnym opisem.
3
[#577] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@mareq, post #571

Szczerze? to nie za bardzo rozumiem co to ma wspolnego z handlarzami? Przeciez typowy handlarz nie odnawia sprzętu technicznie jedynie podczysci zeby wizualnie dobrze wyglądało.Pierwszi wręcz krzyczą w ogłoszeniach że zwrotów nie ma .Co dla mnie kolekcjonera jest dziwnym zabezpieczeniem bo to trochę uwidacznia ze mamy do czynienia z handlarzem.Ja sam jak cos sprzedaje to skupiam się na stanie przedmiotu i rzetelnym opisie i nigdy nie pisałem o zakazie zwrotu.Dla mnie oczywistym jest ze kupujący musi miec pełną wiedze o faktycznym stanie a tym samym wie czego chce więc dlaczego miałby zwracac przedmiot. Sam kupowałem od innych kolekcjonerów i ci nawet czasami proponowali mi możliwosc zwrotu z czego nigdy nie skorzystałem.
Tylko wiesz jak ja dokonuje może kilku transakcji rocznie to taki handlarz setke więc prawdopodobieństwo zwrotu rosnie dosc mocno.Stąd takie zabezpieczenia.
[#578] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #574

Tez przeglądam klein i ostatnio trafiłem właśnie taki przypadek.Wszystko było fajnie do poki nie napisałem ze kolega jest w okolicy i podjedzie odebrać.Kontakt się urwał a oferta była mega atrakcyjna.
1
[#579] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Markzyg, post #577

Czasami brak zwrotu wynika ze strachu, że ktoś zepsuje i zwróci. Na przykład taką A4000D w komplecie i w kartonie, cena 4000 OJRO, wysyłasz i dostajesz informację, że nie działa. I nie wiesz, może w transporcie, może coś nie styka, a może klient włożył odwrotnie kartę w Zorro i wszystko zjarał. OLX wymusza zwrot kasy i zostajesz na minus 4000 OJRO. Oczywiście mało kto kupuje/sprzedaje takie rzeczy z wysyłką lokalnie ale przy transakcjach międzynarodowych jest to normalne. Temat był chyba mocno komentowany na Amibayu (znaczy temat oznaczania w ofercie braku możliwości zwrotu).

Pomijam już sytuacje, gdzie ktoś kupuje z możliwością zwrotu gwarantowaną przez serwis sprzedażowy i wkłada ci np. swojego uwalonego Agnusa 2MB do kupionej płyty głównej i odsyła, że nie działa. Nie udowodnisz, słowo przeciwko słowu, przegrana sprawa. A podobno takie rzeczy się zdarzają.

Każdy kij ma dwa końce :).
[#580] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Markzyg, post #578

Jeśli chodzi o oszustwa na klein, to przeważnie wysyłka jest tania, przy wadze takiego sprzętu. Normalnie zawiera się w przedziale 7-15e zależnie od wagi, a oszust daje 4-5e. Drugi znak, to w innych ofertach sprzedającego są tylko drogie przedmioty z innych kategorii w atrakcyjnych cenach i widać, że zdjęcia są robione w innym miejscu. Inna podłoga, lub stół i inne barwy. Wiele razy namierzyłem oszusta i czasami zdarzało się, że pisząc przez translatora wkleił ze złego okienka i treść była po rosyjsku. Od razu sugeruje zapłatę PayPal z opcją dla rodziny i przyjaciół.

Co do zwrotów to na klein czyli taki niemiecki odpowiednik OLX, ludzie wklejają standardową regułkę, że nie ma zwrotów ani reklamacji. W większości tych ogłoszeń, ktoś wygrzebał coś z garażu albo strychu przy porządkach i nie chce mu się bawić w podłączanie wszystkiego i sprawdzanie. Nawet często się na tym nie zna, bo to po dziadku, albo wujku, albo poprzednim właścicielu domu. Ma graty, na których może trochę zarobić i zrobić miejsce w piwnicy. Odbiór osobisty też jest na plus, bo im się nie chce tego pakować i zanosić na pocztę. Na miejscu można coś handlować i przy okazji kupić coś jeszcze.

Jeszcze na temat zwrotów, to kiedyś znajomy sprzedał TF536 na ebay do DE i kupujący połamał piny. Nakłamał, że tak przyszło i chciał zwrot, albo wymianę lub naprawę. Karta trafiła do mnie, żeby już nie tracić na międzynarodowej wysyłce. Wymieniłem goldpiny i sprawdziłem kartę, ale Niemiecki kupujący już jej nie chciał i brał zwrot pieniędzy.

Wszystko zależy na kogo się trafi i przez to 0,5% szemranych nikt nie chce ryzykować.

Tez przeglądam klein i ostatnio trafiłem właśnie taki przypadek

Większość sprzedawców na klein nie chce wysyłać za granicę. Ci co wysyłają na cały świat, w większości po zapłacie nic nie wysyłają
[#581] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #580

to chyba tylko amigowcy są oszustami na to wychodzi , na klein kupilem wiele rzeczy do auta , bluraye , gry na nintendo wiiu nawet kiedys kupilem unikatowe rolety do mercedesa ktore sa praktycznie nie zdobycia caly komplet dzwi i tylna za 200 euro paczka doszla cala i zdrowa ryzykowalem paypal dla rodziny , ostatnnio oleje do skrzyni biegow automat kupilem oryginal mercedes 9 litrow za grosze paczka doszla w pl musialbym dac 1200 zl na klein zaplacilem 100 euro z przesylka , nie zdarzylo mi sie oszustwo , jednak jak widac Amigowcy przyciagaja oszustow , zwęszyli idealny interes i to ciągną prawie na calym swiecie ! trzeba miec nieźle z głowa zeby placic za starą 1200 po 2-3 tys pln nie wspomne o naszych cudownych ofertach 7 -8 czy 15 tys , psychiatra murowany , ta chora moda na "retro" zepsuła tych ludzi i ten półswiatek to juz nie hobby tylko szalenstwo stad mamy jak mamy ,oszusci zwęszyli spory interes na psychofanach którzzy za stary smietnik są w stanie wydawac cale swoje wyplaty

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2025 23:57:51 przez Szopinski78
[#582] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #581

na klein kupilem wiele rzeczy

Ja też kilka rzeczy (komputerów) kupiłem i nigdy nie było problemu. Dobrze mieć kogoś znajomego w DE aby był np w stanie dogadać się po niemiecku, albo nawet odebrać.

I krótka historia. Kupowałem niedawno SGI O2 stan idealny, cena OK (co jest rzedkością) i koleś od razu napisał że raczej nie chce kasy przez kleine tylko albo IBAN albo Revolut. Pogadałem z nim troche na czacie (tutaj bez pomocy znajomego) zobaczyłem historię i to co ma wystawione i zdecydowałem się na przelew. SGI przyszedł tydzień później w idealnym stanie idealnie zapakowany. Tak że czasami Ci co chcę kasę poza portalem to nie zawsze oszuści.

Co do Cen Amig. A1200 teraz poniżej 2000 uznam za dobrą okazję. Oczywiście zależy to od stanu takiej Amigi ale tak już jest i tak będzie, przynajmniej przez jakiś czas. Przykład sprzed kilku dni na Amibay'u była, lekko pożółkła, ale po recap'ie, na którą się chciałem zdecydować (cena €450) ale dałem sobie jeszcze na wstrzymanie. Mam jednak wrażenie, że taniej się nie znajdzie. Bywają na Alle, ale też wg mojej obserwacji dość rzadko. A500 powyżej 1000 PLN to już powoli staje się standardem, co mnie lekko dziwi.

Mam jendak podejście takie, że niech se każdy wystawia za ile chce. nie moja sprawa, a jak widzę A1200 za 15K PLN to z uśmiechem na twarzy omijam i klikam/szukam dalej.

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2025 09:48:13 przez c64portal
[#583] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@c64portal, post #582

Ta na amibay za 450 to zdecydowanie za duzo plus przesylka i robie sie gruba ponad 2 koła naodatek nie w pelni sprawna tak na szybko co zdazylem oferte przejrzec
1
[#584] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@c64portal, post #582

co do Amigi 500 w pewnym sensie kultowa pancerna latwa w naprawie pancerna plyta pancerne sciezki wymienne chipy , nie kazdy ma hota i sprawna reke zeby sie z smd bawic , Amige 500 uwazam za 100 proc lepsza od 1200 , jedyna przeszkoda to AGA , dziwie sie ze 1200 jest drozsza , 1200 jest upadkiem symbolem upadku tej marki
1
[#585] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@bfgmatik, post #579

Pomijam już sytuacje, gdzie ktoś kupuje z możliwością zwrotu gwarantowaną przez serwis sprzedażowy i wkłada ci np. swojego uwalonego Agnusa 2MB do kupionej płyty głównej i odsyła, że nie działa. Nie udowodnisz, słowo przeciwko słowu, przegrana sprawa.

Przy wysyłce naklejam swoje plomby na sprzęt. Raz mi facet coś sapał, że nie dałem w opisie, że będzie tak zabezpieczony szeroki uśmiech
[#586] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@-tbn-, post #585

Problem polega na tym, że schyłek użytkowej żywotności starszych komputerów zbiegł się w czasie z okresem, gdy internet dopiero raczkował, a aukcje internetowe praktycznie nie istniały albo były niszowe. Ludzie sprzedawali różne rzeczy, nie mając pojęcia, czym one naprawdę są ani jaką mają wartość. To był czas najlepszych okazji, bo wiedza była rozproszona i trudno dostępna.

Dziś sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Nawet moja ciotka, gdy znalazła jakiś kartridż do Pegasusa, najpierw sprawdziła w internecie, po ile takie rzeczy są wystawiane, a potem wrzuciła go na marketplace za odrobinę niższą cenę. Dwadzieścia lat temu taki przedmiot trafiłby do kosza albo zostałby komuś oddany, bo nikt nie wiedziałby, jak i gdzie go sprzedać.

Tak samo jest z punktami skupu elektroniki, lombardami i wszystkim podobnym. Każdy ma dziś pod ręką narzędzie, które pozwala w kilka sekund sprawdzić, czym dany przedmiot jest i ile może być wart. Internet całkowicie zmienił reguły gry. Ja też chciałbym, żeby było inaczej, ale do tamtych realiów i cen już nie da się wrócić.
[#587] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Ralpheeck, post #586

Dwadzieścia lat temu taki przedmiot trafiłby do kosza albo zostałby komuś oddany, bo nikt nie wiedziałby, jak i gdzie go sprzedać.

20 lat temu czyli w 2005 Allegro już dobrze działało i można było sprawdzić co za ile się sprzedaje. W sumie to już w 2000 roku używałem Allegro. Popyt za to był mniejszy, bo Amigi nie były retro tylko bardziej niepotrzebne graty, które zabierały miejsce.
2
[#588] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #587

jak mialem faze kolo 2010, kupowalem A500 gole lub w zestawach po 30 zeta, bo ludzie naprawde wyrzucali smieci ze strychu. komodorki podobnie, ale zawsze z grami, dzojami. i to byla uczciwa cena, bo to były smieciszeroki uśmiech policzcie se inflacje i to bedzie cena smiecia z dzisiaj
[#589] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #587

jak mialem faze kolo 2010, kupowalem A500 gole lub w zestawach po 30 zeta, bo ludzie naprawde wyrzucali smieci ze strychu. komodorki podobnie, ale zawsze z grami, dzojami. i to byla uczciwa cena, bo to były smieciszeroki uśmiech policzcie se inflacje i to bedzie cena smiecia z dzisiaj
[#590] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #587

20 lat temu czyli w 2005 Allegro już dobrze działało i można było sprawdzić co za ile się sprzedaje. W sumie to już w 2000 roku używałem Allegro. Popyt za to był mniejszy, bo Amigi nie były retro tylko bardziej niepotrzebne graty, które zabierały miejsce.

To chyba większość z nas tak. Tylko moja ciotka, nie miała wtedy nawet aparatu cyfrowego aby to sfotografować. Ba, ona wtedy nie miała internetu albo konta na alegro, aby to wystawić. W 2005 jeszcze całkiem dobrze działały kafejki internetowe. Chodzi mi o to, że dzisiaj ludzie sprawdzają wszystko, bo może sie okazać że cos jest wartościowe. Ja sam wyrzucałem dosłownie na makulaturę, czasopisma Bajtek, C&A, SS, TS, Gambler, Enter, PC Kurier, Amiga, Amigowiec. Wszystkie instrukcje (no bo po co mi) albo książki, a bprzede wszystkim pudełka (no bo po co komus pudełko?), a tu teraz ludzie za pudełkiem z Amigi 50 km jadą i 80 złotych dają.
[#591] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Ralpheeck, post #590

PC Kurier

Nie przeklinaj mi tu
1
[#592] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #580

Nie ja mowilem tylko o odbiorze osobistym.Raz kolega odbierał monitor i nie bylo problemu no a ostatnio to definitywnie był wałek .Wszystko gosciowi pasowało poki nie napisałem ze bedzie odbior osobisty.Chyba ze Ty to zgarnąłeś w miedzyczasieszeroki uśmiech
[#593] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Ralpheeck, post #590

Ja tak w okolicach 1998-2000 wiele gazet dostałem za darmo, bo ludzie sobie pokupowali PSXy i Pcty i gazety o C64 i Amidze nie były im potrzebne. Miałem pokaźną ilość MA, TopSecret, C&A które czytał brat. ŚGK oraz ACS, Secret Service, które dostałem od kolegów. Może kuzyn coś tam jeszcze ma u ciotki. Przyznam, że fajnie się tak czyta te stare gazetki i trzyma w ręce, ale mam to wszystko w wersji cyfrowej i nawet taki tablet 10 cali dla dzieci, co teraz kosztuje nowy 200zł na ali robi świetną robotę. Trochę ironia, bo w latach 90tych wymieniłbym te wszystkie gazety i Amigę na ten tablet z technologią rodem z UFO Enemy Unknown.

W swojej okolicy raz kupowałem C64 z gratami chyba za 30 euro od starszego pana, co kupił go dla syna kilka dekad temu. Pozbywał się grata, który nie był mu potrzebny. Raz wysyłkowo kupiłem tak też C64 w boxie razem ze stacją w boxie też chyba za 30 czy 40 euro.

Ostatnio znalazłem dwie A500, dwa monitory Philips, Action Replay, zewnętrzna stacja, 3 zasilacze, 3 joye i kable. Wszystko za 400e. Tylko na co mi więcej monitorów

Chyba ze Ty to zgarnąłeś w miedzyczasie

Nie pamiętam kiedy ostatnio Amigę kupiłem. na klein znowu się pojawiły szemrane oferty. Amiga 1000 za 250e i A1200 za 210e

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/commodore-amiga-1200-zubehoer/3275926613-225-640
zdjęcia ukradzione z olx
https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-amiga-a1200-mysz-zasilacz-karta-cf-kabel-gotek-8mb-ram-CID99-ID1544DH.html
hmm... Polak?

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/commodore-amiga-1000/3275808249-225-9660
zdjęcia wyglądają tutaj na przycięte, żeby google nie znalazło

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2025 22:29:00 przez snifferman
[#594] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #593

Jak juz wczesniej wspomnialem chora moda na chore retro
Zepsulo hobby , szalenstwo podbijac ceny i placic za taka 1200 Amige po 500 euro sami Amigowcy do tego doprowadzili a cwaniaki zlodzieje zweszyli na tym interes nadodatek natworzylo sie jak widac nawet w niemczech sporo zlodziei dziwnym zbiegiem okolicznosci praktycznie w temacie Amigi , totalnie zdegenerowane hobby to juz nie hobby tylko szalenstwo , pamietam jak tshytshenko w indiach znalazl nowe Amigi z podpisem sprzedawal je za smieszne pieniadze 100-150 euro , cwaniaki odrazu je wystawiali po 3 tys pln ehhhh szkoda gadac jak ten kochany sprzet i super hobby zostalo totalnie zdegenerowane
[#595] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #594

pamietam jak tshytshenko w indiach znalazl nowe Amigi z podpisem sprzedawal je za smieszne pieniadze 100-150 euro

Ja pamiętam, jak A1200 z monitorem kosztowała 300zł i nikt jej nie chciał kupić. A teraz jak na rynku jest tego mniej i jest drożej, to nagle wszyscy chcą, ale taniej

No i ci, co wtedy kupili taniej też źli, bo zmniejszyli podaż i przyczynili się do skoku cen

A najgorsi ci co mają więcej sprzętu, bo przecież i tak nie używają wszystkiego naraz.
[#596] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #594

chora moda na chore retro
Zepsulo hobby , szalenstwo podbijac ceny i placic za taka 1200 Amige po 500 euro sami Amigowcy do tego doprowadzili a cwaniaki zlodzieje zweszyli na tym interes nadodatek natworzylo sie jak widac nawet w niemczech sporo zlodziei

Heh, ale o jakim złodziejstwie bredzisz kolego ? Ktoś za takie kwoty kupuje ten sprzęt i tyle... Złodziejstwo to jest coś komuś odebrać. A normalny, rynkowy handel i wolne ceny, uzgadniane pomiędzy sprzedającym i kupującym - to nie jest żadne złodziejstwo.
Amiga nie jest towarem niezbędnym do życia. Jeżeli komuś jest za drogo, to są darmowe emulatory. Ja korzystam z WinUAE, bo nie mam potrzeby gromadzenia gratów i plątaniny kabli na biurku. Zresztą po latach niewiele jest amigowych gier, które przetrwały próbę czasu - Moonstone, Desert Strike, może jeszcze coś...

Przykładowo jestem kolekcjonerem winyli i w życiu mi nie przyszło do głowy, że na rynku płyt panuje jakieś "złodziejstwo" Mam płyty, które kosztowały mnie po kilkaset złotych, jak i takie kupione za 5 zł. Jeżeli jakaś pozycja jest dla mnie za droga, to jej po prostu nie kupuję i nie szukam od razu spisków i "złodziei"
Oczywiście ,że ceny płyt w porównaniu z tym co było 15-20 lat temu, bardzo wzrosły. Ale wzrosły też moje możliwości finansowe, więc na to samo wychodzi w sumie
200 , 300 czy 500 euro potrafi kosztować niejedna płyta, którą chciałbym mieć. A przecież to zazwyczaj maxi-singiel, można powiedzieć ,że zaledwie jeden utwór 40 lat temu taki winyl kosztował kilka marek. A teraz ? Złodziejstwo i cwaniactwo!
1
[#597] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #594

Trzeba namówić wszystkich kupujących żeby przestali kupować Amigi to ceny szybko spadną. Powodzenia.
[#598] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #595

Czytaj niemcu ze zrozumieniem pokupowali tacy jak ty od tyszenka na drugi dzien jak sie skonczyly wystawili za 1000 euro , Amigi sie nie skonczyly tylko taki jak ty kisisz nie wiadomo poco po 20 sztuk 500tek dla przykladu bo myslisz ze za 20 lat ferrari se za to kupisz , albo po nocach o nich myslisz i ida rączki w ruch , twkze nadal jest sporo tyle samo Amig na tej kuli ziemskiej ale zamiast po ludziach to po ludziu np takim jak ty ludziu

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2025 08:47:10 przez Szopinski78
1
[#599] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #598

I po problemie:
link
do pociupania i poprzestawiania ikonek w systemie.
A "kolekcjonerzy" mogą kupować/zbierać/kolekcjonować oryginalny sprzęt. Ich kasa i nic nam do tego.

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2025 10:19:44 przez Tomski
[#600] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Tomski, post #599

mam nadzieje ze utrze to nosa tym "kolekcjonerom" czyt. handlarzom
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem