[#571] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Markzyg, post #570

Ostatnio trochę więcej grzebię przy swoich sprzętach. Dzisiaj gruntowne czyszczenie klawiatury z CDTV z rozebraniem na czynniki pierwsze zajeło mi ponad 2 godziny. Gdybym sprzedawał sprzęt to dla świętego spokoju właśnie bym zrobił gruntowne czyszczenie, recaping i testy. To jest kilkadziesiąt złotych na części ale samej robocizny to kilka godzin. Jeśli miałbym na takiej robocie zarobić na życie to musiałbym za samą robotę wziąć 400-500zł. A gdzie cena sprzętu?
Owszem da się kupić A500 za 600-700zł. Będzie działająca i dla siebie można sobie kupić. Niestety jest sporo klientów, którzy po kilku miesiącach będą chcieli zwrot kasy, bo któryś klawisz kiepsko działa.
[#572] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@mareq, post #571

Niestety jest sporo klientów, którzy po kilku miesiącach będą chcieli zwrot kasy, bo któryś klawisz kiepsko działa.

Ja kupuję wszystkie sprzęty z adnotacją, że nie ma żadnej gwarancji i sprzedane jako uszkodzone. Czasem są zdjęcia że podłączone do TV i jest obraz. A4000 też kupowałem w ciemno.
[#573] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #572

W de to jeszcze tak działa znam tamtejszy rynek w szczegolnosci kleinanzeige takze wiesz kitu prosze nam nie wciskac w polsce ludzie sa bardziiej ze tak powiem techniczni kazdy jest na tyle cwany ze potrafi sobie naprawic powęszyc pokombinowac , bieda nas tego nauczyla rzadko kiedy jest cos nie sprawdzone nie znam sie , noooo ostatnio byla taka A500 rev 5 za 260 zl na all… ale widac ze facet raczej puszczal z braku czasu i nie byl wyzyskiwaczem jakich tysiace w tym kraju , w de mozna jeszcze wysmyczyc sporo starego sprzetu audio za uczciwe pieniadze , to samo z starymi autami Mercedesy czy inne Tym podobne ktore zalegaja w szopach po starych dziadkach zapomnij w polsce kazdy cwaniak wie co ma
[#574] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #573

W PL kupiłem moją pierwszą A600 po retro odrodzeniu oraz CD32. Kupiłem też procki 040, 060 i Apollo1260, chyba też ACA1233. Wszystko od ludzi z tego forum oraz znajomych. Nie miałem żadnych problemów. Na Klein pojawili się oszuści wschodnio-europejscy i wiele ogłoszeń jest typu jak w PL na Blik i pieniądz znikł.

takze wiesz kitu prosze nam nie wciskac

Jakiego kitu?
[#575] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@snifferman, post #574

Kit w sensie ze sie nie znam , w polsce tak robi tylko cwaniak dobrze sie zna , w niemczech w 99 procent jak pisze ze sie nie zna to sie nie zna takze sporo dobra mozna u nich jeszcze kupic byle tym jednym procentem sie nie zrobic w ciula
[#576] Re: Ceny Amig wczoraj i dziś

@Szopinski78, post #575

Najlepiej jak ktoś wystawia nietestowane a widzę, że na innych aukcjach ma dziesięć innych sprzętów retro odpalonych i popodłączanych do monitorów i z dokładnym opisem.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem