kategoria:
Wątek zamknięty
[#31] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@Andrzej Drozd, post #30

Nie kumam o co Ci chodzi. Mam podać swoje dane? Padło pytanie o faceta z Allegro, więc napisałem co wiem i tyle.

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2014 19:59:47 przez tOMashBe
[#32] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@indyjr, post #22

Czy sprzedawanie tego samego przedmiotu na dwóch aukcjach nie podlega pod regulamin allegro?

Swoją drogą, skąd wiecie, że użytkownik Cinus55, nie wystawia tych aukcji specjalnie ze względu na użytkowników piaskownicy z PPA.PL? Sam znam jedną osobę, która robiła to kiedyś specjalnie (a PPA wrzałooooooo!), ale już się nie udziela na forum i jego aktywności na allegro, też nie widać.
[#33] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #31

Nie napisałeś co wiesz, nie mogę znaleźć informacji co kupiłeś u tego sprzedawcy ?
Napiszesz czy to zastrzeżona informacja ?

Pozdrawiam
[#34] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@RadoslawF, post #33

Nie jest to żadna tajemnica, załatwialiśmy sprawę karty turbo do A1200. Tyle że to nie było przez Allegro. Coś to zmienia?
[#35] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@F7sus4, post #1

koles chyba przykleil na chama klawisze z klawiatury z zielona tasma do wersji z niebieska lub odwrotnie :D a co do cen, to nie ma sie co dziwic, typowy polaczek!
[#36] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #34

A nie mogłeś tego od razu napisać jak padło pytanie ?
Nie ma obowiązku kupowanie przez allegro i sam często jak szukam czegoś to sprawdzam czy aby jakiś sprzedawca nie jest z mojej okolicy bo czasami warto zadzwonić, dogadać się i kupić osobiście.

Pozdrawiam
[#37] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@RadoslawF, post #36

No przecież napisałem od razu (post nr 2), co to za różnica, że uściśliłem, że była to karta turbo?
Pytanie było o wiarygodność tej osoby i napisałem, że w moim przypadku nie było z nim problemów.
Normalnie odechciewa się cokolwiek pisać..

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2014 22:14:43 przez tOMashBe
[#38] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #37

No dobra, Tomek. Nie ma co napinac sytaucji. Rozumiemy, ze w pojedynczym wypadku nie miales z nim problemow, natomiast w zaden sposob nie przesadza to o uczciwosci obecnej i poprzednich ofert tego usera, ktore od poczatku samego budzily watpliwosci i kontrowersje. Trzeba uwazac.
[#39] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@F7sus4, post #38

Jasne i zgadzam się z Tobą w 100%. Nie rozumiem tylko dlaczego na mnie naskoczyliście. Odpowiedziałem bezpośrednio na pytanie autora wątku bez żadnych ukrytych intencji.

A tak z innej beczki: facet ma ponad 500 pozytywnych komentarzy na Allegro i tylko kilka negatywnych, a konto było założone w 2000 r., więc nie jest tak źle z jego wiarygodnością.

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2014 22:31:37 przez tOMashBe
[#40] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #39

Oferty zakupu resorkow za 2zl przy probie sprzedazy Amigi za 3500zl sa chyba innym wymiarem handlu, nie uwazasz?
[#41] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@F7sus4, post #40

Nie wnikam co on tam sprzedawał Ale te oferty Amig są w dziwnych cenach, to fakt.

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2014 23:59:06 przez tOMashBe
[#42] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@charliefrown, post #35

typowy polaczek!

Co to znaczy? Wyzywał Cię ktoś tak za granicą, więc Ty "inteligentnie" odwzajemniasz się tym samym?!
[#43] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #39

Nie rozumiem tylko dlaczego na mnie naskoczyliście. Odpowiedziałem bezpośrednio na pytanie autora wątku bez żadnych ukrytych intencji.

Nie naskoczyliśmy. Tylko jeżeli gwarantujesz swoją głowa i reputacją za sprzedającego na Allegro, to chcieliśmy dojść kim Ty sam jesteś. :)
Nikogo nie interesuje czy sprzedający jest twoim znajomym, kimś z rodziny itp., ale jednak z jakiegoś powodu zagwarantowałeś za niego. To dobrze. :)
[#44] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@Andrzej Drozd, post #43

jeżeli gwarantujesz swoją głowa i reputacją za sprzedającego na Allegro,

Kompletnie się nie rozumiemy..

Pytanie autora wątku:
Czy ten sprzedawca ma cos wspolnego z naszym forum?

Moja odpowiedź:
O ile dobrze widzę to miałem kontakt z tym gościem przez PPA i wszystko było w porządku.

Przekazałem tylko to co wiem, bo miałem kontakt z tym gościem. Czyli dałem 1 komentarz pozytywny Gdzie Ty tu widzisz jakąś "gwarancję"?
Czy jak powiem, że byłem zadowolony z transakcji z użytkownikiem "landyneczka1985" (bo taka jest prawda) to też za niego "ręczę głową"? Nie żartuj.

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2014 14:52:01 przez tOMashBe
[#45] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #44

Ja tu widzę duża gwarancję i emocje. ok, racja

To o ile dobrze widzisz, to podaj nick tego gościa co miałeś z nim kontakt przez PPA.
[#46] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@Andrzej Drozd, post #45

Użytkownik "franz55" - pisałem już komuś na privie. To jest na pewno ta sama osoba, bo adres mailowy jest ten sam (podany publicznie na PPA i na Allegro) i pisał do mnie z tego adresu.

Emocje są, bo nie lubię jak ktoś wkłada mi w usta coś, czego nie powiedziałem. Wyciągasz zbyt daleko idące wnioski z prostego komentarza. Pogoda jakaś niesprzyjająca czy cuś

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2014 14:58:32 przez tOMashBe
[#47] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #46

No, wreszcie. I po to było pisać taki serial? Mogłeś od razu podać nick i po sprawie :)
Jaką kartę do A1200 od niego kupiłeś?
[#48] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@Andrzej Drozd, post #47

Nie pomyślałem, żeby od razu robić "aferę", następnym razem napiszę jak na spowiedzi To była Apollo 1230.

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2014 15:02:56 przez tOMashBe
[#49] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@tOMashBe, post #46

Tomek, czyli franz55 z AmiBaya to Cinus55 na Allegro?

To by wiele wyjasnialo - ten pierwszy znany juz jest z "zydowskich" ofert. Facet sprzedawal na AmiBayu te Amige 1200 za 300 Euro, natomiast za idealnego C64G sam oferowal... 20zl. No kur#@!

Niby "Tyle warte, ile daja", ale jednak "Kto szuka frajera, ten szuka frajera". Oby nie znalezli ci, ktorzy szukaja. Amen!

wariat?
[#50] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@Andrzej Drozd, post #47

Jak dzieci normalnie jak dzieci.....

Brak mi słów - serio...

Ale do rzeczy:
- autora wątku F7sus4
proszę o kontakt na priv w związku z naruszeniem Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim celem wyjaśnienia wykorzystania nie swojego zdjęcia do tego wątku bez zgody autora. Kasowanie zdjęcia nie pomoże - kopia strony została już wykonana w kancelarii notarialnej. Niestety ja jako, że jestem dodatkowo fotografem wyjątkowo jestem uczulony na tego typu sprawy.
- wszystkim zainteresowanym bardzo dziękuje za zwrócenie uwagi na klawisze - serio przydało się ;) Amiga usunięta z aukcji.
- wszystkim Innych zainteresowanych i poszukujących sensacji proszę o zapoznanie się kiedy i za co otrzymuje dokładnie komentarze zwłaszcza te pozytywne za sprzedaż a nie za to co kupuje. Bo chyba Was to bardziej interesuje a nie to co kupuje. Chyba, że szukacie sensacji nie tam gdzie trzeba.
- czy kogoś z Was tutaj obecnych w tym wątku oszukałem ? A może kogoś z bliskich, rodziny itd.. ? Nie wydaje mi się ale mogę się mylić - jeżeli tak to poprawcie mnie.

Pamiętajcie, że mimo iż jesteście w internecie to nie jesteście anonimowi - jedno słowo za dużo a można mieć kłopoty.

Sorry ale tym razem nie trafiliście i w związku z tym moda (administratora) prosiłbym o zamknięcie (wg mnie śmieciowego) wątku póki jeszcze nikt nie przesadził a ja nie przekazałem go swojemu prawnikowi celem jego analizy.
Żarty się skończyły drodzy userzy - jesteście czujni za to należą się brawa ale trochę przesadzacie..
To nie piaskownica gdzie jeden pójdzie poskarżyć na drugiego do Pani w szkole. Tutaj jest zupełnie inaczej.

Ale mimo wszystko pozdrawiam i życzę trochę więcej luzu i swobody. Przyda się w dzisiejszych trudnych czasach.

[#51] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@franz55, post #50

kopia strony została już wykonana w kancelarii notarialnej

[#52] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@franz55, post #50

Przyda się w dzisiejszych trudnych czasach.

Jaki kryzys, takie czasy. ok, racja

PS, brakuje w twojej ofercie możliwości osobistego odbioru sprzętu i zapłaty osobiście.
[#53] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@F7sus4, post #49

Tomek? Mnie wychodzi że Marcin, ale człowiek wiele mieć może imion...
[#54] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@franz55, post #50

e - kopia strony została już wykonana w kancelarii notarialnej.
- a ja nie przekazałem go swojemu prawnikowi celem jego analizy.
- To nie piaskownica gdzie jeden pójdzie poskarżyć na drugiego do Pani w szkole.

Jak rozumiem kopia wykonana poza kancelarią notarialną nie ma dla ciebie mocy urzędowej ?

Przekaż go swojemu prawnikowi do analizy i nie zapomnij jako załącznik dać kopii swoich ofert z allegro temat których był tu poruszany.

Ponieważ to nie piaskownica to nie zawracaj głowy moderatorom ani pani w szkole, nie strasz nas tylko wkraczaj na drogę prawną. Bardzo chętnie się z tego pośmiejemy.

Pozdrawiam
[#55] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@franz55, post #50

Kto mieczem walczy, od miecza ginie - za probe oszustwa ustawa przewiduje do 8 lat, a czyn mial miejsce w chwili zatajenia rzeczywistego stanu technicznego sprzedawanego przedmiotu (A600) - kopia aukcji wisi na Allegro, wszystko jawne. Przemyslalbym takie przepychanki na to miejscu sprzedajacego. Wystarczylaby odrobina odwagi i przeprosiny za, oczywiscie, "przypadkowe" niedomowienie, ale po co...

trampolina
[#56] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@franz55, post #50

Nie jestem prawnikiem, ale:
a) zdjęcie pochodzi z Allegro i jest w wątku stosowny odnośnik,
b) zdjęcie nie jest zastrzeżone, nigdzie nie ma (c)
c) celem F7sus4 nie było odniesienie korzyści majątkowej, tylko zwrócenie uwagi

Także pieniądze na prawników wyrzucone w błoto (prawnik się ucieszy, jak dojdzie do rozprawy i obrońca się ucieszy i sąd, bo każdy zarobi, oprócz zakładającego sprawę).
[#57] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@flops, post #56

Wiesz, jak gosc nie ma nic na swoja obrone to przyjmuje pozycje ofensywna, a nuz retoryka zastraszania poskutkuje i odwroci uwage czytelnikow od tematu swojej "kantowanej" oferty.

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2014 16:00:50 przez F7sus4
[#58] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@F7sus4, post #55

Czytał user ze zrozumieniem powód odwołania aukcji ?
Czy user czytał ze zrozumieniem cały opis aukcji?

Dla mnie robi sie to śmieszne coraz bardziej :))))
Bawimy sie dalej?:)))))

Czekam na kontakt od autora wątku w sprawie nieautoryzowanego wykorzystania przez niego nie swojego zdjecia.
[#59] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@franz55, post #58

Czekam na kontakt od autora wątku w sprawie nieautoryzowanego wykorzystania przez niego nie swojego zdjecia.

I jak długo będziesz czekać ?

Pozdrawiam
[#60] Re: Nieuczciwy sprzedawca?

@franz55, post #58

Jakiego nieautoryzowanego?
Umieściłeś zdjęcie w sieci w celu zaoferowania sprzedaży, zdjęcie zostało tutaj pokazane w związku z dyskusją o Twojej ofercie, więc?
Żenada.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem