wielki potencjal drzemie w tej grze ale ktos bedzie musial dopisac do niej cale AI, bo bez gry z komputerem, ta gra nie bedzie miec zadnego sensu.
Kto ma kolege amigowca w domu, zeby pograc sobie z nim z 6-8 godzin ? Ja nawet chomika w domu nie mam
Tylko mi się ciśnie na usta (albo raczej palce), dlaczego to wygląda na razie prawie tak samo jak wesja OCS/ECS? Grafika jest rozmyta a kolory wyblakłe, mam wrażenie że skonwertowano na szybko stare materiały i jest po prostu trochę więcej odcieni szarości i brązu. Mam nadzieję że w końcowej wersji będzie to wyglądało lepiej, bo teraz to wygląda "za blado" (dosłownie i w przenośni) jak dla mnie.
Ostatnia aktualizacja: 26.08.2022 09:20:52 przez Solo Kazuki
W sprawie gry Athanor 2 dyskutowałem z jednym z autorów i niestety przyświeca im idea "tylko więcej odcieni" i gra będzie tak wyglądać. Poza mniejszą ilością ditheringu nie ma co liczyć na coś więcej. Poniżej podaję przykład o co chodzi i... rzeczywiście lepsze cieniowanie ale niestety wszystko jest bardziej rozmyte.
Tym razem dosyć ciekawe nagranie sprzed kilku lat, ukazujące gry które nie zostały ukończone i wydane. Jednak od czasu nagranie kilka z nich zostało ukończone i wydane lub udostępnione.
Ciekawe ile jeszcze spośród tych gier zostanie ukończonych i dostępnych.
Oj, kiepski przykład, bo na Amigę są lepsze gry w tym stylu.
Oryginalny Qix
Volfied z automatów
Powerstyx
Maniax
Terror Liner
Są też takie jak nieoficjalny Terror Liner II w którym podmieniono grafiki tła i Harem Challenge, w których to grach w tle są mniej lub bardziej ubrane panie.
Wonder Girl, nie wiem czy bylo wczesniej, bo to jest reaktywacja po latach. Zdaje sie, ze przesiadka z Backbone na Scorpion Engine. Ale grafika ladna jak dla mnie.
Ladna grafika ale w sumie to juz 10 lat temu powstal prototyp tej gry pod inna nazwa ale niestety technicznie, to nadal jest slabiutko. Wszystko to chodzi jak jakis slaby gamemaker..
Dawno nie wspominana gra Aquabyss doczekała się "licznika" p.t. "Pograsz w nią na Amidze za..."
(kliknij w obrazek)
Edycja: Znowu nie ten wątek, miałem dać do zapowiedzi...
Ostatnia aktualizacja: 22.09.2022 09:51:09 przez Solo Kazuki
Jestem ciekaw, co z tego tytułu się wykluje. Sam opis gry sugeruje, że wymagana jest Amiga podpięta do sieci celem pobrania gry, jej aktualizacji ale także komunikacji z innymi uczestnikami Aquabyss.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.