[#4501] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4495

wielki potencjal drzemie w tej grze ale ktos bedzie musial dopisac do niej cale AI, bo bez gry z komputerem, ta gra nie bedzie miec zadnego sensu.
Kto ma kolege amigowca w domu, zeby pograc sobie z nim z 6-8 godzin ? Ja nawet chomika w domu nie mam
[#4502] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mwb113, post #4497

Nie settlersowa ale jak napisano, klon "Colonization" (lub "Civilization" - to są gry turowe a nie real time jak "The Settlers" czy "Foundation").
[#4503] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4495

To gdzieś można pobrać >?
[#4504] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Dorian3d, post #4503

Już odpowiedziałem w odpowiedzi #4499.
[#4505] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Dorian3d, post #4503

Demo ma wyjść najprawdopodobniej w listopadzie br.
[#4506] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #4505

Powstająca gra Hyper Runner doczekała się kolejnego nagrania WIP.

2
[#4507] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4506

o urwa, ładnie się zapowiada, żeby jeszcze chmurki suwaly sie niezależnie (górne/dolne) to byłby pełen wypas
[#4508] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #4507

Szkoda też, że płaskie jak stół.
[#4509] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4506

Czyli w Blitz Basicu calkiem niezle gry da sie stworzyc.
[#4510] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #4507

No całkiem fajne- taki "NOWY LOTUS"OK, mnie brakuje jeszcze cienia rzucanego przez bolid na jezdnię, żeby lepiej oddać wrażenie "przestrzeni" ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 22.08.2022 08:52:58 przez BULI
[#4511] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #4510

Widzę na poprzednim filmiku, że cień był, ale nie wyglądał dobrze"
[#4512] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #4510

Ja patrząc na ten filmik mam jakieś nieodłączne skojarzenie z grą Stealth (Brøderbund Software) na ośmiobitowce szeroki uśmiech

W zasadzie to na tym silniku mogliby zrobić fajny remake tamtej gry.
2
[#4513] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Demo (3 poziomy) nowej małej platformówki - Dogi:
[#4514] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Grupa EntwicklerX pracuje nad portem dla AmigaOS 4 swojej gry Super Star Blast

3
[#4515] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #3805

Powstaje wersja AGA gry Athanor 2

Tylko mi się ciśnie na usta (albo raczej palce), dlaczego to wygląda na razie prawie tak samo jak wesja OCS/ECS? Grafika jest rozmyta a kolory wyblakłe, mam wrażenie że skonwertowano na szybko stare materiały i jest po prostu trochę więcej odcieni szarości i brązu. Mam nadzieję że w końcowej wersji będzie to wyglądało lepiej, bo teraz to wygląda "za blado" (dosłownie i w przenośni) jak dla mnie.

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2022 09:20:52 przez Solo Kazuki
1
[#4516] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Pojawiło się demo gry Minky:
1
[#4517] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4515

W sprawie gry Athanor 2 dyskutowałem z jednym z autorów i niestety przyświeca im idea "tylko więcej odcieni" i gra będzie tak wyglądać. Poza mniejszą ilością ditheringu nie ma co liczyć na coś więcej. Poniżej podaję przykład o co chodzi i... rzeczywiście lepsze cieniowanie ale niestety wszystko jest bardziej rozmyte.

1
[#4518] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Tym razem dosyć ciekawe nagranie sprzed kilku lat, ukazujące gry które nie zostały ukończone i wydane. Jednak od czasu nagranie kilka z nich zostało ukończone i wydane lub udostępnione.

Ciekawe ile jeszcze spośród tych gier zostanie ukończonych i dostępnych.
1
[#4519] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4518

Jak się nazywa ten szpil ala GTA/Payback?
Jest jakieś demko?
[#4520] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #4519

W komentarzu masz gry wymienione, ta akurat to Crime Inc. Demo jest choćby na Grandis/Turran FTP.
[#4521] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4063

Pojawiły się trzy kolejne nagrania pokazujące postęp prac nad grą Super Metal Hero.

1
[#4522] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #4233

Oj, kiepski przykład, bo na Amigę są lepsze gry w tym stylu.

Oryginalny Qix

Volfied z automatów

Powerstyx

Maniax

Terror Liner

Są też takie jak nieoficjalny Terror Liner II w którym podmieniono grafiki tła i Harem Challenge, w których to grach w tle są mniej lub bardziej ubrane panie.
1
[#4523] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4522

Po prostu tak mi się skojarzyła ta gra bo w tym samym stylu co ta Mamba z dawnych czasów PC. Wcale nie miałem na myśli że to słaba gra.
[#4524] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #4523

Ale ja nie pisałem o grze na Amigę tylko na PC, że są lepsze gry tego typu.
[#4525] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #4509

Wonder Girl, nie wiem czy bylo wczesniej, bo to jest reaktywacja po latach. Zdaje sie, ze przesiadka z Backbone na Scorpion Engine. Ale grafika ladna jak dla mnie.

link
[#4526] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #4525

A dokładniej Wonder Girl in Monster Place. Poniżej nagranie z fragmentu gry z komentarzem autorki.

Nie pamiętam czy było o tym wspomniane, ale powstaje wersja na Amigę gry Ninja Carnage znanej z platform 8-bit.

[#4527] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4526

A dokładniej Wonder Girl in Monster Place

Ladna grafika ale w sumie to juz 10 lat temu powstal prototyp tej gry pod inna nazwa ale niestety technicznie, to nadal jest slabiutko. Wszystko to chodzi jak jakis slaby gamemaker..

[#4528] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #4527

Nie, to jest inna gra, inny tytuł i inna bohaterka. Niestety do Halloween Nightmare przepadły wszystkie materiały.
[#4529] Re: Nowe gry
Dawno nie wspominana gra Aquabyss doczekała się "licznika" p.t. "Pograsz w nią na Amidze za..."

(kliknij w obrazek)
Edycja: Znowu nie ten wątek, miałem dać do zapowiedzi...

Ostatnia aktualizacja: 22.09.2022 09:51:09 przez Solo Kazuki
2
[#4530] Re: Nowe gry

@Solo Kazuki, post #4529

Jestem ciekaw, co z tego tytułu się wykluje. Sam opis gry sugeruje, że wymagana jest Amiga podpięta do sieci celem pobrania gry, jej aktualizacji ale także komunikacji z innymi uczestnikami Aquabyss.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem