[#4651] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4648

logika gry, czyli kontrola setek elementow na ekranie i sprawdzanie setek kolizji na ekranie

Ależ mi się ta gra podoba, tylko oprawa wizualna nie za bardzo. Lubiłem oba (choć bardziej drugi) Cybernoid a ta gra je bardzo przypomina. Tyle że Cybernoid na Commodore 64...
[#4652] Re: Nowe gry

@Solo Kazuki, post #4647

Tu nawet nie ma 4 kolorów, w tym sęk.

No sa az 4 kolory tylko, ze 2 sa czarne jak w wielu grach amigowych, jeden sluzy jako tlo-przezroczysty a drugi jako ten wlasciwy czarny do rysowania.

Tu podobna liczba obiektow, mniej plynna animacja, mniej wybuchajacych pikseli ale za to se skrolem na ZX Spectrum gdzie wszystko robi procesor o polowe wolniejszy od Amigowego 68000...

[#4653] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4648

Chyba jednak rzeczywiscie "selurzysz" i nie wiesz, ze gra to nie tylko sama grafika, ale i logika gry, czyli kontrola setek elementow na ekranie i sprawdzanie setek kolizji na ekranie.

Jak tam sa setki kolizji, to ja jestem Einstein !

Ewidentnie pomyliles piksele z kolizjami.
To ze cos sie porusza nie oznacza, ze poddawane jest testowi na kolizje ok, racja

Moja rada, zamiast wymyslac historie uczcie sie od... selura ok, racja
[#4654] Re: Nowe gry

@selur, post #4652

ZX Spectrum gdzie wszystko robi procesor o polowe wolniejszy od Amigowego 68000.

8 bit vs 16 bit,
3.5mhz vs 7mhz

wychodzi jak nic 4x wolniejszy przymujac podobne czasy rozkazów, pewnie motorolka jest jeszcze szybsza bo Z80 ledwo przebijał 6502 z niższym taktowaniem

Ostatnia aktualizacja: 15.12.2022 21:24:45 przez michal_zukowski
[#4655] Re: Nowe gry

@selur, post #4653

Tak, jestes Einstein Selur, na filmie jest pokazanych pierwszych parenascie leveli z klona Robotrona, o ile dobrze pamietam ta gre z arcade to w pozniejszych levelach dzieje sie totalna zadyma, przypuszczam, ze w tym klonie jest tak samo. Tylko trzeba tam najpierw dojsc. Czyli byc hardkorem, albo miec skip level lub trainer.

Edycja, masz tutaj Robotron, przewin sobie gdzies dalej, poruszanie obiektow nie jest tutaj zbyt plynne.

link

Ostatnia aktualizacja: 15.12.2022 22:40:19 przez Don_Adan
[#4656] Re: Nowe gry

@selur, post #4632

Amiga dogonila wreszcie ZX Spectrum

Albo może i nawet Nintendo Switch dogonił ZX'a, a Amiga dogoniła Switcha xD

1
[#4657] Re: Nowe gry

@karolb, post #4656

tylko zeby sie ten 2 Ghz Switch nie spocil za bardzo ta gra
1
[#4658] Re: Nowe gry

@selur, post #4657

[#4659] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Agonman - platformowka w RedPill (podobno AGA).
[#4660] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4659

Gdyby tylko dodali jakąś grafikę do tej platformówki to by lepiej wyglądała.
[#4661] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4659

Muzyka mi się podoba, co do reszty to mam bardzo zmieszane odczucia.
[#4662] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4545

Autor poinformował o postępach w pracach nad CyberPunks 2. Gra może zadebiutować nieco wcześniej i będzie oferować rozgrywkę do 2 żywych graczy.
[#4663] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4664] Re: Nowe gry

@Solo Kazuki, post #4651

Gra w HAM6, czyli dla tych co lubia duzo kolorow. Moze bedzie fajna.

link
1
[#4665] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4664

A tutaj mały gameplay tech dema:
5
[#4666] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4664

WOW

Sprawdziłem na A1200 z fastem (bez i z cache/emulacja ocs). Mimo małych glitchy to i tak robi niesamowite wrażenie.
[#4667] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #4665

Teoretycznie powinno działać na OCS i 512KB- WoW wygląda obłędzie OK
[#4668] Re: Nowe gry

@BULI, post #4667

Właśnie sprawdziłem na mojej a500 1mb chip i 1,5 slow. Działa też na 512kb. Kozak
1
[#4669] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4664

Odpaliłem, i trzeba przyznać - robi niesamowite wrażenie.
[#4670] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4664

Słabo wykorzystane te kolory ale jest potencjał.
1
[#4671] Re: Nowe gry

@amikoksu, post #4670

Skoro jestes takim ekspertem od kolorow, to przedstaw swoja wersje prawidlowego wykorzystania kolorow.
8
[#4672] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4476

Maria Renard's Revenge- nowe preview.

4
[#4673] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Nie wiem czy to juz tu bylo: Barbariana Ale sie Selur ucieszy. szeroki uśmiech
[#4674] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Irek´72, post #4673

Nie bylo, Selur na pewno sie ucieszy, ale powie, ze za malo kolorow ma ta pani. Ciekawe, ze The A500 Mini to w zasadzie stala sie nowa Amiga, i wszyscy programisci dbaja, zeby ich gra na tym sprzecie chodzila. Pewnie jakies tantiemy maja.
[#4675] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Nadciąga jakiś nowy "hit". Port z C64 gry "Kalle Kloakk"

[#4676] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4675

Tragedia.
[#4677] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4675

"Kali Kloaka Powrocil"

i wszystko w temacie
[#4678] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Temptations - przygotowywany port z MSX gry, która docelowo ma być przygotowana dla CD32.

Dostępne są do pobrania wersje demo (dla A1200 jako ADF oraz dla CD32 jako obraz ISO).

3
[#4679] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4678

super giera
[#4680] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4678

Poziom grafiki nieadekwatny do wymagań gry. Kiedyś takie gry potrafiono robić na A500 512 kb ram.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem