[#4591] Re: Nowe gry

@Ralpheeck, post #4590

To tak, jakby pracować w Urzędzie Skarbowym i mieć prywatnie firmę rozliczeniową.

...i kolejne bzdety.
[#4592] Re: Nowe gry

@Ralpheeck, post #4590

Wiesz, z tego co wiem to wersje gry Dread na YT, wszystkie byly wypuszczane pod szyldem KK/Altair. Ja nie widzialem tam zadnego nazwiska kodera/programisty, ale moze gdzies tam jest. Tak samo jak ostatnio wydana gra Devils Temple ma kredyty scenowe a nie z imienia i z nazwiska. Na Amidze kiedys to kredyty do gier mialy najczesciej autorow w formie imienia i nazwiska, dosc duzo tez bylo w ogole gier bez kredytow, i dosc rzadko gry mialy tylko scenowe ksywy.
[#4593] Re: Nowe gry

@selur, post #4591

Sam jesteś bzdet :)
W Stanach, to jest powszechna praktyka. Żadnych, absolutnie żadnych prywatnych projektów związanych z pracą (masz dostęp do narzędzi, raportów i badań rynku, które są własnością firmy).

Amerykanie maja na tym punkcie hopla. Poprawność polityczna nie pozwala im na odrzucanie np. Chińczyków przy rekrutacji, jak i wzmożonego ich monitorowania (no bo dyskryminacja jak nic), zamiast tego biorą wszystkich, ale i I monitorują wszystkich jak tylko mogą. Zatrudniając się podpisujesz dziesiątki, jeżeli nie setki ich klauzul, min na wypadek szpiegostwa dla konkurencji. Im wyżej –, tym więcej :)
KK gdzieś wysoko poleciał
1
[#4594] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Dorian3d, post #4503

Już można pobrać.

https://theotheoderich.itch.io/settle-the-world
1
[#4595] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4592

Na Patreonie było i jest podane wprost imię i nazwisko.
[#4596] Re: Nowe gry

@ryshard, post #4570

No i pupa, jak pierwszy raz wypaliłem adf'a to chodziło do migającego ekranu. Teraz, a wypalałem już chyba z 10 razy, mam Load Map Error, coś jak w C64. Ktoś odpalił ten multiplayer ?
[#4597] Re: Nowe gry

@ryshard, post #4596

Uszkodzona dyskietka, albo za mala ilosc wolnej pamieci jak dla mnie.
[#4598] Re: Nowe gry

@ryshard, post #4596

Może trzeba było ADF-a nagrać, a nie wypalać? pomysł
Nie gniewaj się, ale to kolejny raz w ciągu kilku dni gdy czytam o "wypalaniu" czegoś na dyskietkach, domyślam się, że to pokłosie wypalania płyt CD/DVD, ale oczy nieco krwawią, zwłaszcza na forach tematycznych, a nie mainstreamowych

Ostatnia aktualizacja: 02.11.2022 08:41:26 przez Jacques
[#4599] Re: Nowe gry

@Jacques, post #4598

No jeszcze kickstart'y się burninguje :).
[#4600] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4597

Trzy dyskietki, nagrywane z formatem i verify. Ramu raczej nie brak, bo A600 z Furią, a A500 z TF536.
[#4601] Re: Nowe gry

@ryshard, post #4600

Czyli raczej nie dyskietki. Moze problem stacji dyskietek, jesli gra nie ma powtorki odczytu. Ale to slychac zwykle jak stacja troche rzezi przy odczycie. Na ktorej dyskietce sie wywala? Jak masz tyle fastu, to stworz RAD: i nagraj tam ta dyskietke i sprawdz co sie wtedy stanie. Ewentualnie zrodlowy ADF jest uszkodzony.
[#4602] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4601

ADF'y podmieniane, dyskietki podmieniane, Amigi podmieniane. W jednej flop przerobiony z PC (Sony) w drugiej oryginał Chinon. W WinUAE chodzi. Zgrywałem i bezpośrednio przez WinUAE na kartę SD i przez FTP na drugą Amigę. W obu przypadkach to samo. Za pierwszym razem zgrałem na dwie dyskietki, jedna wyrzucała błędy druga poszła bez błędów i obie działały. Teraz nie działa żadna. Jakiś timebomb czy co ?
[#4603] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4495

Dla zainteresowanych powstawaniem gry "Settle the World" dostępna jest wersja demonstracyjna na tej stronie.
1
[#4604] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Atryda, post #4594

To tylko demo na razie, a nie pełna gra. Wpisałem już do zapowiedzi informacje o tym.
1
[#4605] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4604

30 Euro za demo ? Rozbój w biały dzień. :)
[#4606] Re: Nowe gry

@ryshard, post #4602

Troche OT. Moze Ci stacja padla albo nie dziala wlasciwie. Inne gry z dyskietek dzialaja ok?
[#4607] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4554

Nowe nagranie Souverän Soccer pokazujące różnice wprowadzone obecnie do gry względem starszych wersji.
4
[#4608] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4027

Dawno nie było o Reshoot: Proxima 3, więc poniżej nagranie z obecnej wersji beta

5
[#4609] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4608

Muszę przyznać, że poprzednimi Reshootami byłem rozczarowany, ale trójka wygląda kapitalnie. Ciekawe jak będzie z rozgrywką.
1
[#4610] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4608

Wygląda nieźle. Super dynamika, efekty i muzyka.
[#4611] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #4559

No sorry ale to jest poziom NES'a

To pokaż, proszę, grę na NESa na podobnym poziomie. O ile przejrzałem kilka tysięcy gier, o tyle nie kojarzę żadnej tak kolorowej. Ale może coś przeoczyłem?

Przypuszczam więc że jakichś magicznych grzybów musiałeś za dużo zjeść przed obejrzeniem gier na NESa.

Trzeba było ich mniej zjeść, tak na przyszłość...

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2022 10:05:04 przez Solo Kazuki
1
[#4612] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4613] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4614] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4615] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4616] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4617] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4521

Dla osób obserwujących powstawianie gry Super Metal Hero kolejne nagranie

3
[#4618] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

"Boxx Remake". Przeportowana z Backbone na Scorpion Engine pierwsza część gry.

link

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2023 07:24:58 przez mailman
[#4619] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4608

Superancko to wygląda, ekstra muza i grafika, mam nadzieje że sterowanie będzie odpowiednio dopracowane.
[#4620] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #4606

Grind

link
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem