[#5071] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #5028

Guardian - The Legend Of The Flaming Sword, Amiga AGA

link
1
[#5072] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #5071

No i jeszcze klasyka gier arcade, czyli Pengo. Nastepny port od JOTD.

link
2
[#5073] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #5052

"Rescue Fight" oceniam na - 1/10.
[#5074] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #5071

Fajne OK Autor potwierdził w komentarzu, że to jest nagranie z wersji AGA ok, racja
Mnie trochę kuje w oczy "zditherowany" gradient wody, myślę, że zrobienie go na copperze mogło by dać lepszy efekt niż w DPaint ok, racja ale to już takie czepianie się z mojej strony

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2023 09:01:17 przez BULI
[#5075] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #5071

Ta woda mogłaby być animowana w jakiś sposób. Mało urozmaicenia w tej platformówce. Trampolina i tego typu rzeczy urozmaiciły by rozgrywkę. Póki co to takie nijakie. A ten podwójny skokowy skok to jakiś bezsens.
[#5076] Re: Nowe gry

@BULI, post #5074

kuje

kłuje ;)
[#5077] Re: Nowe gry

@Drakon, post #5076

Nie kłuje (igła w krocze), tylko kuje (kowal rozgrzaną stal)
[#5078] Re: Nowe gry

@BULI, post #5077

Nie. :)
[#5079] Re: Nowe gry

@BULI, post #5074

Raczej tylko taka wersja na Amige bedzie na AGA, o ile w ogole bedzie. A to dlatego, ze wedlug mnie gra uzywa duzych sprajtow AGA w ten sposob, ze animuja one od razu dwie (bohater i pies) postacie przez wiekszosc gry, tak mi sie przynajmniej wydaje. Dosc ciekawe podejscie. Gra jest robiona w Red Pill, bo autor nie jest koderem/programista tylko grafikiem.
[#5080] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Nowa gra: Night/Shift: A Cypherpunk Adventure
2
[#5081] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #5071

Demo gry jest tutaj:

link
1
[#5082] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #5081

Czy demo jest tylko dostępne dla osób, które zamówią egzemplarz czasopisma? Czy też można je pobrać bez zamawiania?
[#5083] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #5082

Chyba trzeba zamowic pismo. Tak mi to wyglada.

Tutaj jest oryginalne info:

link

Ostatnia aktualizacja: 29.06.2023 14:33:11 przez Don_Adan
[#5084] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #5083

Guardian - The Legend Of The Flaming Sword - demo:
[#5085] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Gothic Vania (demo) - platformówka pisana w Scorpion Engine.
1
[#5086] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #5084

A to jest nowa wersja demo czy ta z jesieni 2022?
[#5087] Re: Nowe gry

@mailman, post #5086

To jest demo dołączane do Amiga Addict z opisem: Early Access September 2022.
[#5088] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #5087

Tak przypuszczałem, bo film, który ostatnio zamieścił autor to jest chyba na bazie nowego dema, którego jeszcze nie opublikował.
[#5089] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5085

Gameplay Gothic Vania:
3
[#5090] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5085

Graficznie ładnie (nie licząc tego obciętego pierwszego planu tła), takie dobre OCS. Do AGA trochę brakuje. Dźwiękowo tragedia, ale to może takie tymczasowe dźwięki.
[#5091] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #5089

Dla mnie "metroidvanie" są zawsze na propsie. Lubię ten typ gier. Trzymam kciuki za to by wyszla.
[#5092] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Stoopi, post #5091

Graficznie OK , ale on z tym długaśnym mieczem będzie całą grę tak latał ?? szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech
[#5093] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Merlin_PL, post #5092

Coż, wziął sobie przykład z DMC.
[#5094] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #5090

First Samuraj to to nie jest. Autora czeka mnóstwo pracy.
[#5095] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #5089

dlaczego waleczny chlopek z wielkim mieczyslawem, chowa sie pod gory przy skoku ?

takich bugow sie nie pokazuje publicznie.
[#5096] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #5095

Zupełnie nie wiem, dlaczego tak się chowa pod góry przy skoku postać, którą sterujemy. Testowałem grę na kilku konfiguracjach i w każdej tak było. Mam nadzieję, że autor poprawi jak najszybciej demo gry.
[#5097] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #5096

byc moze autor poszedl po najmniejszej linii oporu i stworzyl krajobraz z dwoch oddzielnych ekranow jeden nad drugim.
Jesli tak jest, to ja tej gry nie widze, bo nie da sie wtedy zablitowac obiektow na dwoch ekranach naraz.
[#5098] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #5097

Dwa ekrany bez przerwy jednej linii? Myślałem że przerwa pomiędzy ekranami być powinna.
[#5099] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #5098

sprzętowo takiego wymogu nie ma i np. ACE takiej przerwy nie narzuca. Przydaje się ona tylko wtedy, jak między viewportami musisz zmienić znaczną część palety - bez linii odstępu się z tym nie wyrobisz.
[#5100] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #4944

Poprosilem autora Turrican 2 AGA o informacje ile razy sciagnieto oficjalnie jego konwersje (za free).
Muzza je podal:

link

Wyniki mnie zaskoczyly, bo to jest rynek tylko na AGA z fastem (czyli A1200, A4000, rozbudowana CD32, WinUAE, Mist(er), V4, A500 Mini). Ale konwersja bardzo dobrze zrobiona i tytul hitowy znany kazdemu, kto mial/ma Amige.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem