[#282]
Re: Czemu powstał Doom na SNES, a na Amigę już nie?
@mmarcin2741,
post #280
W 1995 roku miałem 16 lat, nowy komputer kupowali mi rodzice, wiedziałem że nie mogę przeginać z ceną bo guzik by mi kupili. Wybrałem A500, ale w kilku sklepach w których pytałem o cenę, sprzedawcy twierdzili że A500 to już nie ma sensu i jedyną sensowną jest A1200. Powiedziałem to rodzicom i jak usłyszeli cenę za A1200 to zrobili wielkie oczy, widząc ich reakcję zacząłem gadkę że "sprzedawca tylko tak mówi, A500 mi wystarczy itd.itp.". Miałem fuksa bo stwierdzili że jak przestarzała A500 itd, to lepiej od razu kupić A1200 mimo że droższa. Udało mi się znaleźć nową A1200 w sklepie za 999zł (dodać 4 zera, bo wtedy wchodziła denominacja :)).
Nie żałuję że nie pecet, z powodu zaebistości takiej A1200, do której został dokupiony po jakimś czasie dysk 2,5" 220MB (z firmy Gift), później 8mb Fast Elboxu, po dłuższym czasie Blizzard IV, a jeszcze później Tower Gift'a i monitor multisync Siemens Nixdorf, dzięki któremu tryby DoublePal/Multiscan/Euro72 (czy jakoś tak) pozwalały bawić się wysokimi rozdziałkami bez interlace :)