[#271] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#272] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#273] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#274] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#275] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@Artur Jarosik, post #262

No i tu działa pięknie, ale na BFG 9060 100Mhz jest niegrywalne.
Podejrzewam, że wszystko za sprawą grafiki u mnie grafika idzie po szynie na Zorro3 (Mediator etc), w Warpie idzie po wewnętrznej szynie, skutkiem czego kopiowanie do karty pamięci jest błyskawiczne.
Chyba, że robię coś źle?
Ktoś odpalał u siebie na karcie np ZZ9000, CVision, PicassoIV etc?
2
[#276] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@BULI, post #275

Sprawa nie dawał mi spokoju i wychodzi na to, że znalazłem przyczynę problemu i nie jest to kwestia grafiki, chociaż oczywiście na szybszej grafice Warpa w 2d na pewno jest jeszcze szybciej.
Program MK3 alokował się w pamięci mojego Apocalipse PPC (pamięć która idzie przez szynę Zorro3), pomimo, że pamięć ta ma bardzo niski priorytet pod systemem ok, racja
Po wyłączeniu mapowania tej pamięci problem zniknął i gra śmiga całkiem fajnie na moim Voodoo3 (a nawet AGA) OK OK OK

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2026 13:10:36 przez BULI
7
[#277] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#278] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@BULI, post #276

Tańczący banan
6
[#279] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@BULI, post #276

Jak to było?

Kowal zawinił, a Cygana powiesili?
1
[#280] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#281] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#282] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@Artur Jarosik, post #278

Artur, wychodzi na to, że MK3 lubi mieć dużo pamięci.
Ile potrzebuje ram'u do optymalnego działania?
1
[#283] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
[#284] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@BULI, post #282

Bez audio 20MB.
Paula + 10MB.
AHI + 15MB.

Opcjonalne
Zgrana ścieżka audio CDDA do WAV:
PAULA + 15MB.
AHI + 35MB.

[Arena The Rooftop]
2
[#285] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@Artur Jarosik, post #284

Czyli to nie jest tak, że gra próbuje zagospodarować maxymalnie ile się da ramu.
Bo myślałem, że gra gdy "zobaczy", że jest więcej pamięci w systemie to chce go wykorzystać, czyli ok 100MB szybkiej pamięci ram wystarczy MK3 w zupełności?
Problem dotyczy tylko tego, że wybiera pamięć systemową o niższym priorytecie, a nie wyższym?
[#286] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@BULI, post #285

W Warpie jest 256 MB, ale, uppercut do wyższej areny i tak z jakiegoś powodu powoduje laga na doładowanie.
[#287] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@BULI, post #285

Byloby to troche dziwne, ale byc moze pamiec z karty Warp nie jest traktowana jako jeden ciagly obszar pamieci, ale np 2 lub 3 obszary.
Cos podobnego jak u kart Jensa z Zorro 2 i PCMCIA, ze to jest 2x4MB, a nie 1x8MB RAM.
Albo jezeli masz bardzo rozbudowany system to przy ladowaniu on szatkuje ten RAM, ze akurat brak jest odpowiedniej wielkosci bloku w szybkim fascie.
[#288] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mortal Kombat 3 na Amigę
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem