[#211] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@Artur Jarosik, post #202

Jeśli ktoś gra w to na AmigaOS 4 a ma problemy z działaniem padów, to warto wyłączyć w pliku ini tę opcję

#lowlevel_raw_fallback=1

i ewentualnie zmienić

allow_lowlevel_port0=0 na allow_lowlevel_port0=1

choć to pewnie zależy jak kto ma co w systemowym AmigaInput przypisane. W każdym bądź razie u mnie po powyższych zabiegach pad działa.
1
[#212] Re: Mortal Kombat 3 na Amigę

@MUFA-amigaone-pl, post #211

Pomęczyłem dzisiaj troszeczkę tę gierę na AOS 4. Czas na mały bugreport. Pierwsza rzecz "klatkarz". W oknie gra daje stabilne 50fps (nie wiem czy taki jest aktualny limit - w starszych wersjach ini widziałem chyba liczbę 53fps), no ale po przełączeniu w tryb pełnoekranowy, bez względu na to czy ustawię 640x480 i scale x2 czy samo 640x480 czy też samo scale 2, co finalnie wszystkie te trzy opcje dają efekt tej samej rozdzielczości liczba fps spada do około 40 a nawet delikatnie faluje spadając do 39fps. Dziwne to, bo pamiętam że w epoce soft 68k, raczej szybciej działał na fullscreenie, wiadomo w Amidze NG nie ma to z reguły znaczenia a tutaj ma.

Gra często grimmuje, przykład dałem na poniższym filmie. Nie są to poważne zwiechy i po zignorowaniu błędu można grać dalej, niemniej wybijają z rytmu, a grimm przydarza się przynajmniej raz niemal w każdej walce.

Podczas wyboru zawodników, zawsze przynajmniej jeden a najczęściej dwóch jest pozbawiony animacji.

Na arenie z wiatrem unoszącym kartki są dość duże glitche.

Te dwa ostatnie problemy występują we wszystkich trzech trybach obrazu, które wymieniłem na początku posta. Poruszane tu kwestie zarejestrowałem w materiale poniżej.

2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem