Pomęczyłem dzisiaj troszeczkę tę gierę na AOS 4. Czas na mały bugreport. Pierwsza rzecz "klatkarz". W oknie gra daje stabilne 50fps (nie wiem czy taki jest aktualny limit - w starszych wersjach ini widziałem chyba liczbę 53fps), no ale po przełączeniu w tryb pełnoekranowy, bez względu na to czy ustawię 640x480 i scale x2 czy samo 640x480 czy też samo scale 2, co finalnie wszystkie te trzy opcje dają efekt tej samej rozdzielczości liczba fps spada do około 40 a nawet delikatnie faluje spadając do 39fps. Dziwne to, bo pamiętam że w epoce soft 68k, raczej szybciej działał na fullscreenie, wiadomo w Amidze NG nie ma to z reguły znaczenia a tutaj ma.
Gra często grimmuje, przykład dałem na poniższym filmie. Nie są to poważne zwiechy i po zignorowaniu błędu można grać dalej, niemniej wybijają z rytmu, a grimm przydarza się przynajmniej raz niemal w każdej walce.
Podczas wyboru zawodników, zawsze przynajmniej jeden a najczęściej dwóch jest pozbawiony animacji.
Na arenie z wiatrem unoszącym kartki są dość duże glitche.
Te dwa ostatnie problemy występują we wszystkich trzech trybach obrazu, które wymieniłem na początku posta. Poruszane tu kwestie zarejestrowałem w materiale poniżej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.