@tukinem, post #29
@MDW, post #31
@tukinem, post #29
@Hexmage960, post #33
@tukinem, post #35
@ppill, post #36
@tukinem, post #35
Próbowałem użyć poruszania się co 2 piksele taki obiektów (stworki, nietoperze) i powiem szczerze, że to jest tylko Amiga i nie ma szans z wyświetleniem płynnym takiej ilości obiektów jak Atari XL.
@tukinem, post #39
Wystarczy, że umieściłbym 4 biegające stworki jako boby i już blitter zwolni
@tukinem, post #35
@c64portal, post #41
@tukinem, post #44
@Jacques, post #45
@tukinem, post #47
@tukinem, post #1
Od kilkunastu lat dla AmigaOS (Aminet) i MorphOS (MorphOS Storage) jest dostępne GNURobbo 0.66 (https://gnurobbo.sourceforge.net). Jest to kompletna wersja Robbo w której można zrobić i zmienić wszystko. Bez dotykania kodu można sobie podstawiać własną grafikę. Jest kilka zestawów grafik (niestety dosyć siermiężnych), a ten oryginalny z Atari wcale nie jest idealnie oryginaly. :) Jest w tym chyba nawet Robbo Konstruktor pozwalający robić własne poziomy. Zresztą jest tam tych zestawów poziomów tyle, że życia nie wystarczyłoby żeby to wszystko przejść. Nawet kiedyś myślałem żeby powycinać graficzki z atarowskiego Robbo i zrobić taki zestaw z NAPRAWDĘ tą pierwszą grafiką z Atari z 1989. Ale trochę szkoda mi czasu na przeróbki cudzych projektów gdy własne błagają o jeszcze więcej czasu. szeroki uśmiech
No a jak to się odbywa na Amidze w Swiv, Battle Squadron, Deluxe Galaga, itp.?
@ppill, post #48
@asman, post #49
Zapomniałeś dodać że GNURobbo w wersji dla 68k wymaga FPU i SDL.
O zgrozo pomieliło, asety wczytało i ukazał się komunikat że jednak potrzeba SDL. A ja myślałem że najpierw sprawdzamy czy są wszystkie potrzebne rzeczy a potem wczytujemy asety.
@Hexmage960, post #56