[#451] Re: Ami Robbo 2

@tukinem, post #1

Dzisiaj o 20:00 naszego czasu CEST będzie nareszcie rozstrzygnięcie konkursu AmiGameJam 2024 na kanale AmigaBill.
4
[#452] Re: Ami Robbo 2

@tukinem, post #451

1. Battle Squadron 2 - 4.5 pkt
2. Master of Minefields - 4.4 pkt
3. Robbo 2 - 4.2 pkt

Robbo 2 na podium! 3. miejsce na 16 pozycji to świetny wynik. Gratulacje!
5
[#453] Re: Ami Robbo 2

@mastaszek, post #452

Dołączam się do gratulacji ok, racjaOKszeroki uśmiech
2
[#454] Re: Ami Robbo 2

@mastaszek, post #452

Battle Squadron 2 niczego nie wygrał . Na pierwszym miejscu jest Fast Food 2.
1
[#455] Re: Ami Robbo 2

@mailman, post #454

To sorki. Info wziąłem z tej stronki, post #5

Link <
[#456] Re: Ami Robbo 2

@mastaszek, post #455

W kolumnie z lewej strony są głosy społeczności. A na ogólny wynik składają się również głosy jury i prezentowane są w kolumnie ostatniej.
1
[#457] Re: Ami Robbo 2

@mailman, post #456

no głupek ze mnie...
1
[#458] Re: Ami Robbo 2

@mailman, post #456

To na AmiRobbo2 reszta jurorów nie oddała głosów?
[#459] Re: Ami Robbo 2

@tukinem, post #458

Żaden z jurorów nie zagrał w tę grę (Boat z tego powodu, że gra jest płatna, co jego zdaniem nie powinno mieć miejsca przy grze konkursowej). Wszyscy trzej wstrzymali się od przyznania punktów.
[#460] Re: Ami Robbo 2

@mastaszek, post #459

Rozumiem. Trochę bez sensu, bo demo zgłaszałem do konkursu a nie pełną wersję, a też nie było informacji że gra ma być darmowa, no ale to już ich decyzja. Nie mniej jestem w szoku że tak dobrze poszło i dziękuję wszystkim za gratulacje.
4
[#461] Re: Ami Robbo 2

@tukinem, post #460

Ja również chciałbym serdecznie pogratulować Tobie i koledze Reborn zajęcia drugiego i trzeciego miejsca w tym znamienitym konkursie!

I mam standardowe pytanie, bo chciałem dziś pobrać i zakupić Twoją grę ze strony - czy jest wersja LHA?

Master of Minefields już pobrałem, bo jest w postaci LHA. Przy okazji pobrałem zaległe produkcje, w tym Trapped in the Tomb - również w LHA.
1
[#462] Re: Ami Robbo 2

@Hexmage960, post #461

No właśnie wtedy nie myślałem o wersji LHA. W wolnym czasie dorzucę pełną wersję WHDLoad oraz LHA, chociaż z tymi wersjami WHDLoad pojawiają się problemy, np. w Sokobanie ktoś nie ma muzyki podczas gry na ACA1234, natomiast zwykła wersja ADF skopiowana na HDD mu działa prawidłowo.
[#463] Re: Ami Robbo 2

@tukinem, post #462

W porządku, bardzo dziękuję za rozpatrzenie wersji LHA. W przypadku gier dyskietkowych można też używać formatu DMS, ale ja preferuję zwyczajne pliki DOS.

WHDLoad powstał z myślą o pracy gier dyskietkowych bez możliwości instalacji na dysku twardym - i dzięki temu to znakomity i przydatny pakiet.

Moim zdaniem zastępowanie instalatorów paczkami WHDLoad w przypadku nowych gier to nie jest dobra praktyka, wszak dzisiaj twardy dysk ma większość Amigowców i oczekuje natywnej jego obsługi.

Ostatnia aktualizacja: 26.05.2025 22:47:01 przez Hexmage960
1
[#464] Re: Ami Robbo 2

@Hexmage960, post #463

Wersja LhA dodana.

Przypomniało mi się teraz, że AmiRobbo2 nie nadaje się dla WHDLoad, ponieważ tu jest opcja Custom World, gdzie można wczytać sobie dodatkowy dowolny świat z twardego dysku. Można go stworzyć za pomocą DLC Maker'a. Wersja demo nie obsługuje tego trybu, więc tu nie ma znaczenia, czy zagramy w wersję natywną, czy poprzez WHDLoad.
1
[#465] Re: Ami Robbo 2

@tukinem, post #464

Dzięki, gra zakupiona. OK

Wiem, że w najnowszym numerze Amiga Friendship 5 znajduje się recenzja tej gry. Jeszcze nie przeczytałem.
1
[#466] Re: Ami Robbo 2

@Hexmage960, post #465

No to życzę udanej zabawy może własny świat stworzysz DLC Makerem?
[#467] Re: Ami Robbo 2

@tukinem, post #466

No to życzę udanej zabawy

Dziękuję.

może własny świat stworzysz DLC Makerem?

To bardzo dobry pomysł. Przyjrzę się temu edytorowi. Kiedyś tworzyłem mapki do Boulder Dasha (ABD na Amigę), Robbo z Atari, jak również Glooma.

Robbo Konstruktor to moja największa sympatia z dzieciństwa, mimo że w domu nie miałem Atari, i musiałem odwiedzać kolegę by robić swoje poziomy. W domu co najwyżej projektowałem je na kartce papieru.
5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem