Trochę zmian było od tamtej pory, sporo też przestoju z powodu pisania TonyGO.
Grafiki Koyota nie będę wykorzystywać, gdyż nie ma raczej sensu mieszać wielu grafików naraz. Rafałowi również podziękowałem i w projekcie współpracuję jedynie z Selurem odnośnie grafiki. Po drugie tileset Koyota miał sporo bardzo podobnych kolorów i żal było ingerować w niego tak, aby dopasować go do palety Selura. Zbyt wiele kolorków by się straciło po drodze.
Zoptymalizowałem kod, zmieniłem ekran startowy jednak na grafikę HAM i teraz konkrety:
OCS 0,5MB Chip Only -> niegrywalne, ale wyświetla komunikat, że komputer nie posiada odpowiedniej ilości pamięci
OCS 0,5MB + 0,5MB -> gra + SFX
ECS Agnus 1MB Chip (np. goła A600) -> gra + SFX + muzyka w menu gry (możliwe, że będą dodatkowe SFXy)
Oto jaki obrazek będzie na starcie gry (screenshot z WinUAE):
Wrzuciłem do Aseprite i wyświetliło ładną ilość kolorów

nie ma może tysiąca, ale jak na Amigę z OCS, to jest ponad 700, więc ja jestem zadowolony.
Światów w grze będzie 5, lub 6. Nie więcej.
Fabuła gry już się powoli zaczyna:

Obrazki będą kolorowe, ale tu nie chciało mi się bawić z tworzeniem kolorków, więc użyłem tylko tych z czcionki.
Pytano, czy robocik będzie mieć różne grafiki. Będzie mieć:

Dopikslowałem po swojemu dodatkowe klatki animacji aby się zgadzało z założoną animacją Selura. World 1, który nawiązuje do Robbo z Atari ma grafiki robocika podobne do oryginału, ale lekko przerobione przeze mnie.
Jak tylko będę mieć dźwięki do gry, to wrzucę ADF na profil gry.
Ostatnia aktualizacja: 15.08.2024 22:48:39 przez tukinem