@mailman, post #361
@tukinem, post #362
No ale ja używam pakowania DATA i po wczytaniu pliku muszę go ręcznie w pamięci wypakować funkcją CrmDecrunch. Jeśli tego nie zrobię to mam wczytane spakowane dane.
Po drugie gra ma instalator hdd. Jeśli ktoś zainstaluje sobie, to automatycznie będzie musiał do systemu dograć bibliotekę crunchmanii do systemowego LIBS.
@mailman, post #363
@mailman, post #365
@mailman, post #357
@tukinem, post #364
@cholok, post #368
@tukinem, post #371
@Don_Adan, post #372
@tukinem, post #373
GetLength lea Buff, A0 jsr read10bytes move.l 6(A0),D0 ; dlugosc rozpakowana pliku rts Buff ds.b 10
GetLength lea -10(SP),SP move.l SP,A0 jsr read10bytes move.l 6(A0),D0 ; dlugosc rozpakowana pliki lea 10(SP),SP ; przywrocenie stosu rts
@Don_Adan, post #367
Ale jezeli BB2 wczytuje tylko jeden wybrany plik/obszar z banku to albo RTDD musi najpierw caly bank rozpakowac i znalezc w nim ten plik/offset (Seek).
@Don_Adan, post #374
Mi chodzi o niespakowana wersje z zainstalowanym/uruchomionym RTDD.
A co do tych shape'ow, to dla mnie Ty kombinujesz jak "kon pod gore", zeby tylko sobie zycie utrudnic.
@tukinem, post #377
@karolb, post #378
@tukinem, post #373
@tukinem, post #371
Niektóre pliki prawidłowo wczytuje, tak jak pisałeś np. pliki binarne mapek, inne dane, czy moduł muzyczny, czyli wszystko co jest ładowane przez BLoad, jednak LoadShapes wiesza emulator. Wysłałem Ci na maila tą gierkę, co tworzę teraz z niespakowanymi plikami, żebyś widział, że działa. Po spakowaniu plików DAT/*.gfx już się nie uruchamia.
@mailman, post #340
@tukinem, post #377
@tukinem, post #379
@selur, post #382
@selur, post #388
@tukinem, post #389