kategoria: A1200
[#31] Re: NOSy A1200 od Petra

@kris2222, post #28

Ale syf za 900 zł
[#32] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #31

Nie zgodzę się z tą opinią. Ja ze swojej nowej Amigi jestem bardzo zadowolony, bo Amiga jest czysta, nie ma rdzy ani innych nalotów na metalowych elementach, pachnie jeszcze nowością.
[#33] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #31

Do wszystkich ktorzy pisza ze to syf, poserwisowe smieci etc.:

Macie w takim razie swietna okazje na gruby zarobek, skupujcie takie A1200 (albo lepsze!) tanio (twierdzicie ze mozna) i sprzedajcie nie po 900 zl a np. po 700! Jezeli kilkuset "frajerow" (do ktorych sie zaliczam) kupilo od Petro, to tym bardziej nastepnych kilkuset kupi taniej u Was! Allegro oraz Ebay juz powinny byc zawalone ofertami A1200 co najmniej w takim stanie a duzo taniej niz od Petro...
[#34] Re: NOSy A1200 od Petra

@ITU, post #32

No to ci się udało .
Tak bym nie mówił, ale koleś sprzedaje je jako nowe i tu jest cały haczyk.
[#35] Re: NOSy A1200 od Petra

@kris2222, post #33

Wiesz w Polsce jest pełno nowych rzeczy amigowych, co jakiś czas pojawiają się na allegro. Ostatnio ktoś sprzedawał nowe białe myszki z logo amiga, 50 sztuk .
A to moja amiga- Polski leżak magazynowy

Kupiłem takie 4 sztuki, każdą po 150 zł od gościa z Poznania, który jak likwidował sklep z amigami schował je w pawlaczu. Trzymał je, jako zamienniki gwarancyjne . Kupiłem od niego masę nowych gier na Amigę cd 32 i cdtv w foli i masę innych fajnych rzeczy.
Trzy amigi A1200 w box puściłem na allegro .
[#36] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #35

No tak, kazdy kto chce nowa Amige powinien tylko znalezc goscia ktory kiedys likwidowal sklep z Amigami i schowal pare w pawlaczu... Ale ze mnie duren ze o tym nie pomyslalem... W 2013 to przeciez banal...

A bez zlosliwosci:

Gratuluje sprzetu! W ktorym to bylo roku i po ile sprzedales na Allegro?
[#37] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #35

Kupiłem takie 4 sztuki, każdą po 150 zł od gościa z Poznania

No tylko:
1. kiedy to było
2. typowy fart, nie reguła rynkowa
3. wskaż mi w ostatnim roku na allegro a1200 w stanie zbliżonym od tej od Petra w cenie poniżej 700 stów

Przy okazji, Petro nie ściemnia, nie twierdzi że to nówki, tylko wyraźnie na fakturze zaznacza, że to leżaki i w związku z tym mogą nie być takie jak nowe - szczególnie podkreśla różny stan pudełek, określa zawartość itp. Jak narazie, to plucie na niego jest conajmniej nie na miejscu (chociaż powiedziałbym że świńskie), bo dam sobie 2 ręce uciąć, że polski handlarzyna na jego miejscu sprzedawałby je w ograniczonych partiach po 1500 - 2000 zł (zresztą na ebay ostatnio była a1200 jeszcze ta z podpisem pietra za ... 300 dolców, co jest zdeka więcej niż kwota Pietra). Zatem Panowie to że Wam ucina rynek starych gratów nie pozwala Wam pluć na jego osobę - ta ostatnia uwaga nie jest skierowana personalnie do Doriana3d, ale do wszystkich zarzucających Petrowi nieuczciwość (szczególnie tym co wywindowali cenę starych, śmierdzących niemiecką wystawką a500/+ do poziomu 200 zł....)
[#38] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #37

2. typowy fart, nie reguła rynkowa

Zgadzam się. To że dostanę od kumpla nową A1200 za 0 zl nie znaczy ze jest ona warta 0 zl.

3. wskaż mi w ostatnim roku na allegro a1200 w stanie zbliżonym od tej od Petra w cenie poniżej 700 stów

Wlasnie, wszyscy kontestujacy - slijcie linki do lepszych ofert, na poparcie swoich racji. Dostepnych ofert, a nie takich gdzie sprzet rozszedl sie w 5 min.

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2013 19:15:24 przez kris2222

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2013 19:15:59 przez kris2222
[#39] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #37

Skoro tak, ja nie widziałem faktury, więc przepraszam.
Tak czy owak stan niektórych ma wiele do życzenia, te w gorszym stanie powinien sprzedawać taniej.
Ty dostaniesz za tą cenę super box, a ktoś za tą samą wytargany box żółtko.
1. kiedy to było
Jakieś 2 lub 3 lata temu.

Co do amig w Polsce- rok temu popsuł mi się tv, zadzwoniłem do serwisu. Koleś mówi, że przyjedzie do mnie do domu naprawić mi tv, to ok. Zobaczył u mnie pełno amig i mówi mi, że kiedyś sprzedawał amigi i miał jeszcze kilka w kartonach. Nie chciał ich wyrzucać, więc oddał je do szkoły dla dzieciaków, żeby poćwiczyły elektronikę.

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2013 19:23:25 przez Dorian3d

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2013 19:24:03 przez Dorian3d
[#40] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #39

Jakieś 2 lub 3 lata temu.

No i widzisz, jeszcze 4-5 lat temu można było bppc kupić poniżej 1k. Mam a1200, ale wydaje mi się, że oferta Petra to taki Twój pawlacz. Liczenie na farta jest nierealne, a cena 800zł za a1200 w kompletnym (no niestety bez pakietu oprogramowania magic) pudle nie wydaje się naciągana dla nas, a co dopiero dla Niemców (dla nich to śmiech na sali i pewnie porównują Petra do komputerowej Św. Teresy).
[#41] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #40

Tak masz rację, ale jak mówię ty dostaniesz super stan, a ktoś w stanie beznadziejnym.
Kilka lat temu było głośno o nowych amigach cd 32 z chin, kupowali paletami.
Co do farta, czasem się zdarzają link
Nie dawno Benedykt coś pisał o nowych kartach w box na jakimś złomowisku

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2013 19:55:14 przez Dorian3d
[#42] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #41

Co do farta, czasem się zdarzają link

Widzialem te aukcje, trwala 15 minut...
[#43] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #41

Nie obrażaj amig od Petra tym żółtaskiem ;)
[#44] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #43

Nie porównuję, nie kupił byś jej za 200 zł ?
[#45] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #44

Jasne, cena była bardzo dobra, ja za swoją bez pudełka dałem ponad 200 ... Ale między nami to cena ok 250-300 to powinna być normalna cena dobrze utrzymanej a1k2...
[#46] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #45

[#47] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #46

Super zestaw łącznie z pakietem magic - może jakiś rzut był pełny, ale śledzę wątek Petra od początku i na amiga.org od pierwszej dostawy była informacja o braku oprogramowania, że jest tylko wb3.1.
BTW, czy za coś takiego nie warto dać 800 stówek
[#48] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #47

Miałem z tego samego rzutu i wszystko było ok .
[#49] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #1

Moja przyszla tydzien temu. Piekniutka, czysciutka, komplet dyskietek w srodku, mimo ze ostrzegali w mailu, ze moze brakowac. Jestem bardzo zadowolony :) Juz w niej siedzi aca 030 z retroami i karta cf. Dzieciaki maja radoche. Ale najwieksza radoche ma jednak tatus :)
Taka czysciutka pachnaca amiga posrod sprzetu hifi wzglada zarabiscie! Jaki to byl ladny komputer! A jak ladnie odbiera po zlaczu scart na telewizorze led! Hi res laced, flickerfixer sie chowa...

Co do tego, za ile mozna kupic i jaka amige na allegro... wrazenia, ze rozpakowujesz kultowy komputerek, ktory lezakowal bog wie gdzie 18 lat i tchniesz w niego zycie jest warte tych marnych paru stowek!

Kilka ciekawostek:
- data produkcji 1995
- made in france
- klawiatura brytyjska
- os3.1, kick 40.68
- w zestawie amiga, komplet dyskietek amiga magic, myszka, kabel rf, zasilacz
- sanki na hdd sa
- blachy w srodku wszystkie sa, stan dobry, lekko wyplowialy
- plomba zerwana
- obudowa jasniutka, niepozolknieta, jak z pewexu :)
- wtyczka angielska (ale widac, ze dorobiona w indiach, oklejona ze "tested", rozkrecalna, wymiana banalna)
- odpalila od pykniecia (akurat mialem przelotke gniazdka 220)
- stacja dyskow pracuje perfekcyjnie, w obudowie zero kurzu, chipy piekne, czarniutkie
- w sumie jedyne co sie postarzalo to poszarzale ksiazki i obudowa

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2013 21:53:46 przez pawelini
[#50] Re: NOSy A1200 od Petra

@pawelini, post #49

A A4k z PPC jeszcze masz?
[#51] Re: NOSy A1200 od Petra

@_arti, post #50

Jasne. W sejfie byla zamknieta :)
W sumie nigdy nie uzywalem na niej whdload, a wiekszosc gier nie dalo sie z hdd odpalic. Nie sadzilem ze to tak pieknie dziala... bo odkad postawilem ta a1200 u dzieciakow to wiecej sie bawilem na a4k :) Caly system dla amigi 1200 przygotowalem na a4k od nowa na karcie CF i zlaczu ide x-surfa. Dwie niezapomniane nocki grzebania w sprzecie :)
[#52] Re: NOSy A1200 od Petra

@pawelini, post #51

OK
[#53] Re: NOSy A1200 od Petra

@_arti, post #50

I jeszcze zagwozdka.
Wsadzilem w ta nowa amige moja stara karte PPC603e, ktora lezala parenascie lat w kartonie. W karcie kiedys wymienialem kwarc i nie dzialala, akurat fundnalem sobie wtedy amige4000 i 603e poszla do kartona.
Wsadzam dzis ta karte, odpalam, system startuje. Sysinfo i whichamiga nie moga wykryc taktowania procesora, 040 dziala poprawnie, nie widac fastramu (testowalem z roznymi simami, takze tymi z cyberstorma w a4k). Programy widza 040, widza ppc, mozna zrobic flashupdate powerki, przechodzi poprawnie, bootmenu poprawne, bootmenu ESC dziala. Karta sie nie wiesza. Ktos sie spotkal z majsterkowiczow z podobnymi objawami?
040 dziala, ppc dziala, nie widac fastu i taktowania procesora 040.
[#54] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #41

Co do Amigi w oryginalnym kartonie z C=, jeżeli jest NOS, albo wygląda jak NOS to na zachodzie potrafi słono kosztować, bo są ludzie którzy tylko marzą, żeby trafić na taką i są w stanie zapłacić za nią np. $1000. Nie mam linka, ale jakiś czas temu (1 roku widziałem takie zjawisko na eBay). Ja miałem taką, która wyglądała jak nówka, karton też w super stanie, z oryginalnymi styropianami, dyskietkami, instrukcjami itd. wystawiłem od 1pln. z ceną min. chyba 250pl i zaporowo (tak mi się w tedy wydawało) ceną kup teraz chyba 800pln, poszła w niecałe 24h. A później widziałem inną na eBay, w takim samym stanie za te ok. 1000USD szeroki uśmiech
[#55] Re: NOSy A1200 od Petra

@PrzemasIII, post #48

Pisałeś na forum, że oryginalny karton rozwalony czy coś ?
[#56] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #47

Na upartego to z 3 zestawy oprogramowania bym uzbierał. Choć zdekompletowałem trochę, bo sprzedawałem same os 3.1 . Dyskietki bym musiał odnaleźć

[#57] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #56

Nie mam jeszcze mojej a1200, ale może zrobimy biznesik
[#58] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #57

ja też bym zrobił chętnie biznesik
[#59] Re: NOSy A1200 od Petra

@Tiger, post #58

Wczoraj dostałem kilka propozycji na skrzynkę.
Jak pisałem max może z 3 zestawy, a propozycji jest więcej.
[#60] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #56

Witam wszystkich,
w mojej Ami od Petro również brakuje manuali i pakietu oprogramowania magic (os 3.1 mam), więc mógłbym być zainteresowanym kupnem.

Ostatnia aktualizacja: 09.08.2013 12:00:16 przez rafcez
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem