@madwawa,
post #195
Amiga po kilkunastu telefonach do DHL wreszcie dotarła :D
Recenzja:
Amiga wygląda naprawdę jak nówka, śnieżnobiała (jak ktoś myśli że ma białą Amigę 1200 niech postawi obok, to się zdziwi), w środku nie widziałem i pewnie nawet nie będę jej przez długi czas rozbierał, nawet jej nie przetestowałem, bo dzisiaj przyszła, a czas będę miał dopiero w nocy.
Karton troszkę podniszczony, widać wilgoć. Nr seryjny z pudła nie zgadza się z nr z obudowy. Dyskietki w komplecie, myszka ładna, zasilacz ładny, ale kable nieładne

Sama Amiga wygląda jakby nie była składakiem, ale jako całość to składak, tak jak podejrzewałem. Mimo to jestem zadowolony i troszkę żałuję, że nie skusiłem się na pierwszy rzut.
Podsumowując:
I tak, jakbym nie miał A1200 i chciał się w taką wyposażyć, zapłaciłbym te 800pln i wybrał Amigę od Petro. Na Allegro bez kartonu (jak komuś nie zależy) można znaleźć za połowę ceny i nawet może taniej, ale często to jest sama jednostka, w której jak to na Allegro, nie wiadomo co się kryje, co działa, a co nie i wygląda przeważnie słabo. Ta wygląda super i nie jest używana, jest od razu nowa myszka (taka używka to z 50pln), OS 3.1 (w sklepie to nawet 100pln), jest karton (kolekcjonerzy wiedzą ile za karton trzeba zapłacić i ile trzeba się naszukać, żeby go dorwać). Za parę lat, kupić taką to będzie wyczyn.
Moja stara A1200 pewnie niedługo wróci w dzicz (giełda PPA albo Allegro), a ta zajmie jej miejsce.