kategoria: A1200
[#271] Re: NOSy A1200 od Petra

@jarrro, post #270

Myślałem że od Petra ten składak
[#272] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #271

Bo od Petra :)
[#273] Re: NOSy A1200 od Petra

@jarrro, post #272

Thank you very much. Shipment will be done asap by DHL. Happy New Year

Petro Tyschtschenko

[#274] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #273

Jak będziesz ją miał to wstaw fotki jak wygląda. Ciekawe że znowu ma NOSy
[#275] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #274

NOS z ostatniego rzutu wygląda tak link
[#276] Re: NOSy A1200 od Petra

@Jarkman, post #275

Erorr 400
[#277] Re: NOSy A1200 od Petra

@Jarkman, post #275

Ślicznie, jak moja z drugiego. Nawet karton ladniejszy.
[#278] Re: NOSy A1200 od Petra

@pawelini, post #277

Zobaczę w domu na phonie nie otwiera się
[#279] Re: NOSy A1200 od Petra

@Jarkman, post #275

Kurde- super OK
[#280] Re: NOSy A1200 od Petra

@Jarkman, post #275

Coś wspaniałego! Nówki Amigi 1200 Magic w 2014 roku!!! Only Amiga Makes it Possible! Ja też załapałem się - ale nie na pakiet Magic, który posiadam - ale na samą płytę główną od Petro Tyschtschenko, którą włożyłem do obudowy Desktop mojej Amigi 1200, która przeleżała w piwnicy w stanie nienaruszonym.

Amigi Magic, jak podają statystyki sprzedawały się jak "świeże ciasteczka" i chyba dlatego tak dużo pozostało w magazynach! Dzięki temu kapitalnemu ruchowi Escomu możemy dzisiaj cieszyć się Amigami! Jeśli ktoś ma zaległe marzenia do spełnienia związane z Amigą jest to sytuacja idealna.
[#281] Re: NOSy A1200 od Petra

@Hexmage960, post #280

Dziś dostałem Amigę. Czekałem dokładnie 4 dni robocze od dokonania przelewu! Amiga jest w doskonałym stanie, bielutka i pachnąca. W zestawie myszka, 16 dyskietek, książki, zasilacz, nawet kabel s-video jest. Co ciekawe, zasilacz nie posiadał wtyczki, a jedynie wystające kabelki. Kupiłem jednak wtyczkę za całe 5 zł i śmiga. Jak widać, ten "sort Amig" wcale nie jest gorszy niż wcześniejsze.

Wrzucę później może jakieś fotki, jak znajdę chwilę.
[#282] Re: NOSy A1200 od Petra

@Hexmage960, post #280

Amigi Magic, jak podają statystyki sprzedawały się jak "świeże ciasteczka" i chyba dlatego tak dużo pozostało w magazynach!

Czy tylko ja nie dostrzegam wewnętrznego sensu w tym zdaniu?
Skoro sprzedawały się "na pniu" to chyba w magazynach nie powinno nic zostać?
[#283] Re: NOSy A1200 od Petra

@recedent, post #282

bo to nie są żadne NOSy tylko składaki ale jak wyglądają dobrze i są kompletne to czemu nie brać zwłaszcza że cena jest OK!
[#284] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #283

No i wygląda na to, że trochę się jednak pospieszyłem z chwaleniem tej Amigi od Petra :)

Zostawiłem ją włączoną na parę godzin w "stanie czuwania" (animacja ręki z dyskietką) i sama z siebie mi się zawiesiła :( Co nie powinno się zdarzyć. Po resecie czasem jest podobnie. 15-20 minut i resetuje się.

Raz pojawiło się guru, task: 00002730.

Do bebechów Amigi narazie nic nie podłączałem. Komp podłączony jest do Benq G2420HD, jeśli ma to jaieś znaczenie (wiem, że czasem Amigi wchodzą w "pętle resetów" przy tym monitorze, jeśli włączy się go najpierw, dziwne, ale prawdziwe).

Macie jakieś pomysły co to może być? Kondensatory? Zasilacz? (lekka wersja).

W najgorszym razie bedę miał po prostu ładną obudowe desktop 1200 od Petra za 150 euro
[#285] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #284

Jak najbardziej są to kondensatory na płycie Amigi jak również w zasilaczu.
Wymieniałem wszystkie kondensatory na 7szt. płyt które pochodziły od Petra,. Jak na razie tylko tyle mi koledzy po przesyłali.
NA KAŻDEJ z tych płyt, (chociaż wyglądały idealnie jak nówki sztuki) pod samymi kondensatorami był wylany elektrolit. Więc jak na te 20 lat leżenia w magazynach, to sporo dla kondensatorków, więc najlepiej będzie jak je wymienisz i będziesz miał święty spokój na kolejne parę lat.
TO NIE WIELE KOSZTUJE, ALE ZA TO DOBRZE SKUTKUJE :)
[#286] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #284

Ja obstawiam zasilacz. Moja złożona samodzielnie A1200 desktop z płytą główną od Petra nie powoduje żadnych problemów. Spróbuj z innym, sprawdzonym zasilaczem.
[#287] Re: NOSy A1200 od Petra

@recedent, post #282

Sprzedawały się dobrze, więc i dużo wyprodukowano. Czy teraz moje zdanie ma sens?
[#288] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #284

Kondensatory na płycie i w zasilaczu do wymiany na bank. Wymieniłem i jest wszystko OK . Pozdro .
[#289] Re: NOSy A1200 od Petra

@recedent, post #282

Ja odebrałem to jak świadomy zabieg ("") i swoistą ironię, czyli aż tak dobrze się sprzedawały, że niestety mało ich ubyło z magazynów- ale jak widzę po odpowiedzi autora, to była spora nadinterpretacja z mojej strony
[#290] Re: NOSy A1200 od Petra

@twardy, post #288

Dzięki za odpowiedzi.

twardy, superbonio: czy w Amigach o których mówicie również następowały takie zwieszki, czy po prostu wymieniliście kondensatory "profilaktycznie"?
[#291] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #290

[#292] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #290

edit: ups nie ten wątek

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2014 11:16:49 przez twardy
[#293] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #284

mam Commodore A1200 i LCD Benq G2420HD nigdy nie miałem resetów
[#294] Re: NOSy A1200 od Petra

@superbonio, post #285

Bo kondziorki lubia od czasu do czasu przetarcie i ciepelko. Jezeli lezaly bezczynnie 20 lat w magazynie, nie beda dzialac poprawnie i dlatego NOSy to spore ryzyko.
[#295] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #283

bo to nie są żadne NOSy tylko składaki

Na jednym z powyższych zdjęć zauważyłem w pudełku białą myszkę. To jest myszka wyprodukowana pod koniec lat 90-tych, w czasach wieży Infinitiv. Felerna zresztą, ponieważ nie działa w niej górny lub lewy skos. Mam takie dwie na pamiątkę, białą i czarną i obie mają identyczny problem.
Dzisiaj w dwóch A1200 mam adaptery i myszki optyczne z peceta. :)
[#296] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #256

Cześć.
Dzisiaj dostałem Amigę od Petra.
Sama Amiga jest biała i tym razem nie porysowana jak poprzednia kupiona u niego, to tyle z plusów...
Niestety, Amigę dostałem w zwykłym zastępczym kartonie, z ciemnym zasilaczem takim jak od CD32 bez wtyczki, brak workbencha, książek i pakietu magic, brak oryginalnych wkładek w kartonie oraz kabelka RF.
Myszka taka sobie, a enter w klawiaturze jest wduszony na stałe
Nie miałem czasu włączyć maszyny i zobaczyć czy w ogóle pracuje poprawnie.

Jeśli będę miał czas to podeślę fotki.

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2014 01:46:36 przez neuron55
[#297] Re: NOSy A1200 od Petra

@neuron55, post #296

Czyli potwierdza się opinia że NOSy od Petra to loteria. Jeden dostanie igiełkę i chwali Petra pod niebiosa, a drugi "szybkiego składaka" oby-oby działającego i niekompletnego.
[#298] Re: NOSy A1200 od Petra

@neuron55, post #296

Dzisiaj dostałem Amigę od Petra.
Sama Amiga jest biała i tym razem nie porysowana jak poprzednia kupiona u niego, to tyle z plusów...

Dobrze rozumiem, że po jednej "wpadce" kupiłeś kolejną?

A ten drugi przypadek to już w ogóle masakra, tak jakby ktoś składał zestawy z różnych źródeł jadąc na renomie i to jeszcze za takie pieniądze.
Obecnie bardzo słabo to wygląda i nie zdecydowałbym się, to chyba lepiej uzbroić się w cierpliwość i poskładać sobie samemu zestaw polując na ładną Amigę, mysz, zasilacz, itp...
[#299] Re: NOSy A1200 od Petra

@slay, post #290

Ciężko powiedzieć, na jednej płycie np. po włączeniu pokazywało się logo kick z animacją wkładanej dyskietki po kilku sekundach ta dyskietka się zatrzymywała oraz stacja przestawała klikać.
W innej po włączeniu kilka razy mignęła diodą power po czym czerwone guru.
Dzisiaj w nocy poszły kolejne 3 szt. płyt A1200 i co się okazuje, jedna płyta to jakaś stara używana w Towerze, kondensatory od audio tylko lekko puściły elektrolit, natomiast kolejne 2szt. nówki od Petra, Musiały mieć je wymienione gdyż kwas za jakiś czas przegryzłby ścieżki, aż musiałem przewietrzyć pomieszczenie gdyż taki wstrętny zapach podczas lutowania się wydzielał że szok.
Tak więc polecam wymianę wszystkich kondensatorów na płytach od Petra, szkoda nowych płyt niszczyć przez zaniechanie wymiany.
Przy następnych płytach obiecuję porobić zdjęcia jak to wygląda, aby niedowiarków przekonać :)
[#300] Re: NOSy A1200 od Petra

@Jacques, post #298

Tak kupiłem następną, tylko dlatego że po korespondencji z Petro wynikało że ten " zestaw " który do mnie wyśle będzie naprawdę ładny... A tutaj niespodzianka. Trudno, jest jak jest, a jak widać łatwowiernym być nie można :)

Właśnie sprawdzam ten skrap, i okazuje się że fdd nie czyta żadnych dyskietek. Co ciekawe Petro wysłał mi paczkę pocztą ! A w środku Amiga nie była niczym zabezpieczona przed wstrząsami, po prostu luźno sobie latała po kartonie....

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2014 11:21:45 przez neuron55
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem