kategoria: A1200
[#391] Re: NOSy A1200 od Petra

@alt_, post #390

Mysle, ze nikt nikogo jeszcze nie przekreslil. Nie zmienia to faktu, ze kolejne opinie o rzutach tych "NOSow" sa coraz gorsze. Jak widac - nie bez podstawy. Szkoda.
[#392] Re: NOSy A1200 od Petra

@F7sus4, post #391

O tym informował także sam Petro, zaznaczając, że nie ma czasu ani części zamiennych, żeby się amigom dokładnie przyglądać, ani naprawiać, dlatego od początku zaznaczał, że są "AS IS".
[#393] Re: NOSy A1200 od Petra

@sordan, post #369

Hmm, miałem podobną sytuację. Pisałem z Petrem jakiś tydzień, i... dostałem druga A1200 na zamianę z przeprosinami. OK
Teraz mam dwie A1200 i jestem zadowolony szeroki uśmiech
Napisz do niego, opisz sytuację i dodaj zdjęcia.
Powodzenia !
[#394] Re: NOSy A1200 od Petra

@sordan, post #376

Zobacz jaką dostał gość z Australii
Twoja powinna być tak samo zapakowana w woreczku. Moja opinia jest taka że ktoś kto to wysyła (być może) podmienił Amigi ? Zabrał NOSa a wsadził jakiegoś przechodzonego grata ?
[#395] Re: NOSy A1200 od Petra

@Art, post #394

Bardzo ładna, ale zastanawia mnie skąd niby tyle tych nie używanych Amig? Strasznie to naciągane
[#396] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #395

Są produkowane w Indiach Zapewne ok, racja
Tamte kraje czują zysk to działają...
[#397] Re: NOSy A1200 od Petra

@Art, post #394

Czyli jednym słowem polityka PT jest taka:
Jebać Polaków i tak zwożą g...o z niemieckich śmietników, a innym słać ładne
modele co by gówna na forach amigowych mi nie narobili, polaczki i tak nic nie powiedzą,
a nawet jeśli powiedzą i tak wszyscy mają ich w dupie.

Ciekawy jestem czy ktoś na forach zachodnich narzekał na jakość NOSów od PT?
[#398] Re: NOSy A1200 od Petra

@Radek_Cz, post #397

Żeby opróżnić magazyny będą teraz tylko takie wysyłać. Jednym trafią się lepsze innym gorsze. Narodowość nie ma tu nic do rzeczy.
[#399] Re: NOSy A1200 od Petra

@mikser, post #398

Ciekawy jestem tylko czy to "raz lepsze, raz gorsze" trafia się wszystkim czy czy tylko nam?
Dlatego spytałem czy inni też narzekają.
[#400] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #395

Ponoć to są sztuki po Escom, Petro opowiadał o tym w wywiadzie link
[#401] Re: NOSy A1200 od Petra

@Art, post #394

U mnie była podobnie zapakowana jak u tego gościa na filmie.I wszystko ok.Amiga bielutka ładniutka,jedynie karton ciut sfatygowany.Jedyny minus to że długo czekałem na przesyłkę.
[#402] Re: NOSy A1200 od Petra

@teo, post #401

Po dwoch probach kontaktu i 4 dniach w koncu udalo mi sie uzyskac odpowiedz od Petra:
W swojej korespondencji pisze:
"Przepraszam za ta porazke. Mowilem swoim ludziom z magazynu zeby sprawdzali Amigi 1200 przed wysylka. Wydaje sie, iz tego w tym przypadku nie zrobili. Jestem po za miastem i wracam do swojego biura 5 czerwca biezacego roku. Sprawdze osobiscie i wysle tobie jedna sztuke. Prosze poczekaj do 5 czerwca. Przepraszam. Pozdrawiam Petro."

Nie wiem czy to tylko gra na czas, czy faktycznie zrobi jak obiecal. Az tak mi sie nie spieszy, wiec spokojnie poczekam i zobacze czy dotrzyma obietnicy. Jeszcze raz napisze do niego po 5 czerwca.
[#403] Re: NOSy A1200 od Petra

@sordan, post #402

Zrobi jak powiedział, jak ja zgłaszałem problem, to też był na wyjeździe, ale zgodnie z obietnicom sprawdził i okazało się, że DHL zgubił paczkę.
Nikt ich nie produkuje, to są leżaki, które były przesłane do Indii, bo tam jeszcze się jakoś sprzedawały, ale pewnie od dłuższego czasu się nie sprzedają. Dobrze, że goście mieli do Petro kontakt, bo tak by pewnie zostały zutylizowane...
Założę się, że po świecie jest jeszcze wiele ciekawych rzeczy do Amigi pochowane w magazynach, tylko że większość trafia do utylizacji.

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2014 13:37:33 przez flops
[#404] Re: NOSy A1200 od Petra

@sordan, post #402

Potwierdzam - znajomy spoza PPA (chyba "spoza", bo nie widuje go tu) rowniez otrzymal Amige na wymiane. Komputer nie byl idealny wizualnie (drobne zazolcenia), ale 100% sprawny. Badz dobrej mysli.
[#405] Re: NOSy A1200 od Petra

@sordan, post #402

No o OK- myślę, że będzie dobrze OK
[#406] Re: NOSy A1200 od Petra

@sordan, post #402

No to jesteś jedną sztukę do przodu. Teraz na allegro tą pierwszą :)
[#407] Re: NOSy A1200 od Petra

@wuk, post #406

W końcu przeczytałem cały wątek i ku mojej uciesze stwierdzam że za 650 zl zrobiłem niezły interesik, moja ami jak i wszystkie jej elementy włącznie z książkami i całym pakietem magic w stanie prawie idealnym no może karton 4/6. Zasilacz biały wtyczka normalna nic nie bylo ucinane .W środku czyściutko normalnie pachnie świeżością wiec na razie nie odginałem blach żeby sprawdzić kondesatory ale trzeba bedzie to chyba kiedyś zrobić, puki co żadnych objawów nie stabilnej pracy.
[#408] Re: NOSy A1200 od Petra

@zorkadar, post #407

Pogratulować :)
Ale jestem pewien na 100% że któryś z kondensatorów na pewno popuścił elektrolit, nie jest to możliwe aby po tylu latach żaden nie wyciekł, co innego jak byłaby używana ta Amiga, ale jak sobie leżała gdzieś w spokoju, na regale zapakowana to nie ma opcji że żaden nie wyciekł, i mało tego to normalnie tego nie widać, dopiero po usunięciu kondensatorów ukazuje się pole grozy.
[#409] Re: NOSy A1200 od Petra

@zorkadar, post #407

U siebie tez nie widziałem rozlanych kondensatorów jednak przy ich wymianie (profilaktycznie) okazało się ze pod plastikami(obudowami kondensatorów) jest rozlany elektrolit. Wygląda to dokładnie jakby się pociły a przy odlutowaniu śmierdziało niesamowicie kwasem. Także udało mi się w ostatniej chwili wymienić zanim przeżarło płytę. Wymienione na ceramiczne i mam spokój.
Więc nie czekałbym do ostatniej chwili az sie coś zacznie psuć tylko wymienić teraz. 17 lat leżenia na magazynie robi swoje.
[#410] Re: NOSy A1200 od Petra

@Jarkman, post #409

Apropo mojego przypadku. Wczoraj przyszla Amiga, ktora mial sprawdzic osobiscie Petro i ktory mial zadbac o to by po powrocie z jego 6 tygodniowych wakacji bylo wszystko perfekcyjnie. W przesylce byla sama Amiga, bez niczego. Bez zasilacza, kabli, dyskietek, ksiazki, totalnie goła choc mialo byc inaczej bo pisalem, ze zasilacz tez byl uszkodzony za pierwszym razem.

Druga Amiga wyglada jakby ktos ja zrzucil i przejechal nia po asfalcie z 5 metrow albo wzial noz i pocial wzdlug ze 30 razy wszystkie klawisze i gorna czesc obudowy. Po prostu obudowa i wiekszosc klawiszy ma potezne i glebokie rysy wzdluz. Jakby byly zdarte tylko klawisze to jeszcze bym przymknal oko bo mozna jeszcze bodajze kupic NOS klawiatury do Amigi 1200. Ale niestety obudowa rowniez jest cala porysowana, a to w tym zamowieniu mialo byc najwazniejsze, przynajmniej dla mnie. Odechcialo mi sie w ogole sprawdzac ta Amige i nawet nie wiem jak wyglada w srodku (zywcem wrzucielm ja do szafy) i nie wiem czy w ogole dziala.

Reasumujac po prostu totalna porazka, strata czasu, nerwow i przede wszystkim dlugie i niepotrzebne oczekiwanie na jedne wielkie g... . Jedyny plus to taki, ze za 150 euro mam 2 Amigi w stanie tragicznym. Bez problemu mozna wyhaczyc na portalach aukcyjnych uzywane, w lepszym stanie Amigi. Oczywiscie tyczy sie to tylko i wylacznie mojego przypadku, bo z tego co czytalem to jednak troche osobom sie poszczescilo i dostaly w miare dobrym stanie Amigi. Mi niestety nie poszlo :(

Na szybko wrzucilem kilka fotek:

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2014 20:56:30 przez sordan
[#411] Re: NOSy A1200 od Petra

@sordan, post #410

Ale te też są, a raczej były używane. Wygląda jak ze śmietnika.
[#412] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #411

a mnie to wygląda na celowe, złośliwe działanie. Złożył reklamację, z góry wiadomo było że ma być wysłana druga Amiga bez konieczności zwrotu tej pierwszej, to mogli sobie poużywać na niej śrubokrętem. To trochę przypomina ryzyko zwrotu dania do wnerwionego szefa kuchni.

Inny scenariusz jest taki, że jakkolwiek kolega ma adres zamieszkania w Dublinie, to imię i nazwisko typowo polskie i Petro zdaje sobie z tego sprawę. Pomyśleli sobie, że te Amigi, które wstyd byłoby wysyłać do starych krajów UE lub USA, swobodnie mogą trafić do Polaka, bo to w końcu rynek kolonialny. Uprzedzając ewentualne zarzuty o teoriach spiskowych radzę porównać oferty handlowe tych samych sieci w PL i UK: tk maxx ( u nas odrzuty tego, co się nie sprzeda w UK), francuskiego pakietu canal+ i pierwszej paczki nc+ zaraz po fuzji (zwłaszcza ceny), nie mówiąc już o ofertach promocyjnych związanych ze zbieraniem mil lotniczych - lepsza sytuacja obywatela starych krajów UE.

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2014 09:08:58 przez charliefrown
[#413] Re: NOSy A1200 od Petra

@charliefrown, post #412

Przepraszam ,że odkopuje , ale jakoś przespałem temat. Pytanie mam takie gdzie zamówić obecnie NOSy? (Niekoniecznie Amigi, ale też retro). Ewentualnie proszę info na priv.
[#414] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dart_Mage2, post #413

Petro podobno ma ostatni.

[#415] Re: NOSy A1200 od Petra

@TechNineWonder, post #414

Jeśli nie straszna cena około 4000zł to znam nieotwierany leżak magazynowy CD32 w Szwecji...
[#416] Re: NOSy A1200 od Petra

@mallorn, post #415

PlayStation 4 20th Anniversary Edition Mniej kosztuje
[#417] Re: NOSy A1200 od Petra

@sebbb, post #416

Nie dziwne... i tak nadal jest za droga jak za taki szmelc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem