kategoria: A1200
[#91] Re: NOSy A1200 od Petra

@flops, post #85

17go sierpnia wysłałem kaskę. Amigę otrzymałem 30 sierpnia :D
[#92] Re: NOSy A1200 od Petra

@flops, post #85

Ja czekałem ok. tydzień od wpłaty przypominając się w międzyczasie jakieś 2 razy z pytaniem czy już wysłana:) Petro rzeczywiście nie wiedział czy jest wysłana czy nie, bo zanim mi odpowiedział (sprawdził) to doszła.

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2013 22:48:54 przez kris2222
[#93] Re: NOSy A1200 od Petra

@kris2222, post #92

mozna porosic o zdjecia ???? jakie dostaliscie oraz ile placiliscie PLN
[#94] Re: NOSy A1200 od Petra

@kris2222, post #92

Może i macie rację - dotąd byłem cierpliwy, ale zacznę molestowanie.
[#95] Re: NOSy A1200 od Petra

@kris2222, post #92

Ja wysłałem kase 19 sierpnia,29 napisałem do niego czy wysłał,a on że kasy nie dostał.Podniósł mi ciśnienie troche,zadzwoniłem do banku czy poszlo na pewno oni na to że wszystko ok.Wysłałem mu ponownie potwierdzenie przelewu bo pierwsze wysłalem tego samego dnia co kase,to odpisał że kasa sie znalazła i wysyła amigę.Minął kolejny tydzień i kompa nie widać.Widać że nie ogarnia tego burdelu
[#96] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #94

A wpisałeś numer zamówienia w przelewie? Po nazwiskach to pewnie niezły bajzel mu się zrobi. Ja dostałem amigę bardzo szybko. Trzeba wpisać w przelewie i ewentualnie przypominać mu się po numerku tym co masz pod Invoice no./Rechngs nr.
[#97] Re: NOSy A1200 od Petra

@crrnpixels, post #77

fajny ten kartonik na soft Ami ale osobiście wolę Commodore Amiga, zobacz na te paskudne logo Amigi na Escomie
[#98] Re: NOSy A1200 od Petra

@rafcez, post #60

sprzedaję na Allegro kolejną Amigę.
Myszka i podkładka jak ze sklepu oraz z Workbenchem w kartoniku.
[#99] Re: NOSy A1200 od Petra

@pawelini, post #96

W sumie podawałem mu swoje dane oraz numer zamowienia - spróbuję jak radzisz.
[#100] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #99

Ja żałuje że dałem się namówić na zakup tej Ami, bo jej nie dostałem, a odpowiedz Petro, to że paczka dawno została dostarczona, nawet dostałem teraz tracking number na którym jest że zostało doręczone, ale nie ma tam na jaki adres, a na pewno nie trafiła do mnie....
Końcówka nr to: ...69430
Jeżeli ktoś dostał też tak nr, to niech da mi znać. Może Petro leci ze mną w kulki

Ostatnia aktualizacja: 06.09.2013 13:44:27 przez flops
[#101] Re: NOSy A1200 od Petra

@flops, post #100

Dobra, już mam. Na stronie nie ma adresu, ale na infolinii można podać swój adres i numer śledzący, żeby przynajmniej uzyskać że jest nie taki i w moim przypadku właśnie tak jest. Albo mają tam ogromny bałagan, albo lecą sobie ze mną w kule
[#102] Re: NOSy A1200 od Petra

@flops, post #101

No, smutne :(
[#103] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #99

Mi odpowiedział wreszcie, że paczka wróciła do niego i że podałem zły adres (faktycznie na początku dałem zły ale zaraz tego samego dnia poprawiłem - na fakturze był ok). Jak mu napisałem, że kilka razy pisałem do niego prosiłem o info oraz podałem nr telefonu dla dhl to mimo początkowej tezy że powtórna wysyłka będzie mnie kosztować 20 euro (!!!) to odpisał, że wysyła ponownie.... Zobaczymy. Mam nadzieję że to kwestia burdelu a nie czegoś innego.
[#104] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #103

Do mnie amiga nie doszła i Petro od tygodnia milczy
[#105] Re: NOSy A1200 od Petra

@teo, post #104

U mnie nie odpowiadał miesiąc, a dzisiaj napisał, że amiga wróciła i za ponowną wysyłkę będę musiał bacolić 20 ojro. Jak mu opisałem ile listów do niego wysłałem w których dopominam się infomacji na temat braku przesyłki, przesłaniu dodatkowych namiarów aby dhl nie zwrócił przesyłki łaskawie napisał, że wyśle ponownie ... ehh mam nadzieję że to kwestia gigantycznego burdelu w kwitach...
[#106] Re: NOSy A1200 od Petra

@posylus, post #105

Petra to jakiś zakręt, jakby Ci podał numer przesyłki byś podjechał w swoim mieście do dhl i powiedział jaka jest sprawa, byś odebrał u nich.
Po drugie jak podałeś numer telefonu, to kurier zawsze dzwoni i się upewnia czy jesteś w domu.
A teraz pomyśl dwa razy, amiga pokonuje taką drogę, to w jakim dostaniesz ją stanie ?
[#107] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #106

BTW - może ktoś wrzucić zdjęcie zestawu/opisać co dokładnie znajduje się w paczce? Rozumiem, że softu nie uświadczymy? Petro odpisał mi dziś na maila sprzed ~2 miesięcy informując, że jak chcę, to mnie wpisze na listę
[#108] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #106

Uwierz mi, że kurier nie zawsze dzwoni, a w zasadzie nigdy (no może raz), dlatego ja wolę Pocztę Polską i podjechać sobie z awizo. Ewentualnie podaję adres szkoły i swoje nazwisko. W takiej sytuacji (firma) kurier nie nawalił ani razu, a jak szło na domowy, to nie mógł znaleźć mojej miejscowości, zostawił przesyłkę pod drzwiami i pojechał (ciekawe kto mu podpisał), zostawił przesyłkę (pomylił i dał inną) u ciotki, bo akurat nie da rady podjechać do mnie w tym dniu, ech szkoda gadać, najgorsza jest Siódemka, DHL też się nie popisał, dlatego wolę PP.

Ostatnia aktualizacja: 06.09.2013 21:49:22 przez Ender
[#109] Re: NOSy A1200 od Petra

@Ender, post #108

poczta jest dzisiaj bardzo sumienna i dba o towar , kurierom się w głowach poprzewracało
[#110] Re: NOSy A1200 od Petra

@Ender, post #108

U mnie kurier zawsze dzwoni, bo kurierzy pracują jako podwykonawcy i mają płacone od doręczenia paczki.
A siódemka to patologia. Jak nie odbierzesz paczki, to za każdy dzień płacisz 5 zł za magazynowanie.
[#111] Re: NOSy A1200 od Petra

@Dorian3d, post #110

Siódemka... szkoda gadac, prawie za każdym razem mam uszkodzony towar.
[#112] Re: NOSy A1200 od Petra

@flops, post #100

Moja dotarla, z tym ze mowa o Amidze z pierwszego rzutu od Petra (ten jest drugi, zdaje sie). Fakt, szla dlugo. Bardzo dlugo. I wcale nie z indyjskiego adresu.
[#113] Re: NOSy A1200 od Petra

@F7sus4, post #112

a z jakiego adresu ???? szla cos mi sie wydaje ze pedro odnalazl gdzies zabunkrowane amigi i chce sie ich pozbyc :) mialobyc ze niby z indi a wiec tak na serio gdzie znaleziono te amigi :)
[#114] Re: NOSy A1200 od Petra

@Geekboy68k, post #107

W paczce miałem Amigę, biały zasilacz z brudnymi kablami, mysz z brudnym kablem, kabel RF, komplet dyskietek systemowych w folii, dyskietka Install miała wgniecioną blaszkę i nie szło jej przesuwać.
Karton w stanie nieciekawym zalatujący wilgocią...
Amiga miała przykręcone tylko trzy śrubki, jedną z przodu po środku, i dwie trzymające flopa, ma też kilka rys, z tyłu obudowy ma lekko uszkodzony plastik w kilku miejscach na łączeniu góry z dołem ( widocznie ktoś usiłował rozpołowić Amigę jakimś śrubokrętem ), złamany zatrzask przy fdd, lekko wgnieciony oscylator na płycie ! Wgniecenie pasuje do krawędzi ekranu, tak jakby ktoś się mocno oparł o ekran nad oscylatorem.
Zardzewiały ekran pod płytą Amigi no i jeszcze trzeszcząca stacja dyskietek podczas pracy.
Jako że trafiła mi się Amiga 1200 HD, w środku znalazłem taśmę sygnałową do podłączenia dysku 2,5 cala, ale za to brak sanek do dysku.
Ogólnie jeśli chodzi o pracę, Amiga nie stwarza problemów a i bym zapomniał, jest bialuteńka. OK
I to by było na tyle :D

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2013 14:16:06 przez neuron55
[#115] Re: NOSy A1200 od Petra

@neuron55, post #114

A ile za nią dałeś w PLN?
[#116] Re: NOSy A1200 od Petra

@Skiba, post #115

Ja płaciłem w euro, dokładnie 198,73.
[#117] Re: NOSy A1200 od Petra

@francdt, post #113

Z Niemiec.

edit: Komputer byl za to w stanie idealnym. Wlasciwie fabrycznym. Odkrecajac obudowe, srubki sprawialy wrazenie jakby byly wykrecane dopiero pierwszy raz. Dyskietki i poboczne utensylia kompletne, rowniez w idealnym stanie. Jedynie karton troche sie zgniotl od gory, ale nie mialo to dla mnie kompletnie znaczenia, nie kolekcjonuje pudel.

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2013 16:34:30 przez F7sus4
[#118] Re: NOSy A1200 od Petra

@F7sus4, post #117

Moja też dojechała z Niemiec. Kontakt z Petrem też bez zarzutu. Poprawiał dla mnie fakturę, bo były złe dane wstawione. Zdjęcia tej Ami wrzucę do grafitti.
[#119] Re: NOSy A1200 od Petra

@francdt, post #113

Mi wyglada na to,ze znaleziono same obudowy,albo forme do ich produkcji.Potem juz tylko pozostalo zapakowac stare skupowane na bieżąco graty do nowych skrzynek i ...;)
[#120] Re: NOSy A1200 od Petra

@Aniol, post #119

Teraz tak.
Pierwsza partia A1200 NOS od Petro to były naprawdę NOS-y. Czyli to samo we wszystkich pudełkach i wszystko w dobrym stanie. Teraz wygląda na to, że Petro "jedzie" jedynie na fali pozytywnych opinii po pierwszej partii i wypycha co tylko ma. Zapewne ostatni deal w życiu więc co mu zależy. Opinia do grobu za nim nie pójdzie, a $$$ na starość się przydadzą.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem