[#1171] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Robo_G, post #1170

O, a to widzisz, czyli jednak coś jest na rzeczy.

Ja na karcie mam pamięć K7A803609B-QC(I)25, według datasheeta cycle time: 250 MHz. No i mi przy procesorze na 500MHz i dzielniku 1:2 działa stabilnie (może za krótko testowałem), ale wyżej nie ma szans.
[#1172] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Robo_G, post #1170

A widzisz trochę Was jednak nakłamałem ale niechcący
Siedzę teraz na drugiej A4000 na Ragnaroku G3 800mhz i tutaj L2 idzie 1:1, czyli 800mhz
Ale na Apocalipse G4 550mhz (również na wersji niepodkręconej 450Mhz) mnożnik mam ustawiony na 1:2 (SetCMemDiv=3), czyli L2 u mnie idzie na 275mhz OK
3
[#1173] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #1172

Ech, pytałem gdzie można kupić dobry carrier do Ragnarok. Ktoś, coś?
[#1174] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@OSH, post #1173

Ale masz jakiś carrier z którym są problemy i szukasz innego czy nie masz żadnego?

A nie chcesz potestować tego co ja zrobiłem? Jak Ci nie przypasuje to go odeślesz. Przetwornica na pewno wytrzyma Ragnaroka i nawet się nie zagrzeje. Bo w większości carrierów problemem jest słaba przetwornica albo jej brak (i wtedy 3.3V leci z Firebirda).

1
[#1175] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #1174

Nie mam żadnego...., a z Mediatorem zadziała?... No i jeszcze muszę upolować BFG9060, żeby w ogóle dało się pracować.
[#1176] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@OSH, post #1175

Testowałem tylko z Firebirdem, więc pewności nie mam, ale powinien działać tak jak inne carriery. Jak nikt nie sprawdzi to się nie dowiem bo nie mam Mediatora.
[#1177] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #1176

Ok, to dam Ci znać, kiedy będę miał Ami gotową do testów.
[#1178] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #1174

Jak coś to ja chętnie przetestuje mam Ragnaroka i Apocalipse w Mediatorach ok, racja
[#1179] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #1174

Z checia potestuje jesli jest taka mozliwosc z opcja kupna....Moze ten carrier rozwiaze moj problem z kilkoma resetami, gdy odpalam Amige z PPC na "zimnym" zanim wszystko stanie sie stabilne.
[#1180] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #1179

No niestety ja też zaobserwowałem, że mi nie ruszał przy pierwszym włączeniu. Było tak w sytuacji kiedy ostatni slot miałem pusty, nie wiem jak przy pełnym obłożeniu bo jeszcze nie testowałem z tyloma kartami. Wydaje się, że to może być sprawa terminacji sygnałów PCI bo raczej nie zasilania.

Jak miałem Voodoo w najwyższym slocie a PPC w trzecim od góry to działało stabilnie jak skała.

Czekam na przesyłkę z mousera bo mi brakuje jednej części i będę mógł ze 3 sztuki udostępnić do testów bo 2 pozostałe chyba są zarezerwowane.
3
[#1181] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #1180

Oki, z checia potestuje bo mam.wszystkie sloty PCI w Medku zajete, rozne kolejnosci kart tez testowalem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem