[#991] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Jacol, post #988

Mam ten sam zasilacz i PPC na firebirdzie i wszystko działa dobrze.
2
[#992] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #990

Chętnie bym z kimś kto ma sprawny podobny konfig posprawdzał moje graty, ale nie znam nikogo takiego w okolicy
[#993] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #992

W okolicy to jest gdzie?
[#994] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@mwb113, post #993

W okolicy to jest gdzie?

No właśnie. Od czasu wprowadzenia RODO gro użytkowników ma status "nie zgodził się na wyświetlanie loakalizacji", a kiedyś była fajna mapa amigowców. Poza tym jak ktoś się wstydzi miejscowości zamieszkania, to mógłby chociaż podać województwo i znalezienie kogoś z okolicy byłoby o wiele łatwiejsze.
[#995] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@mwb113, post #993

Pomorskie
[#996] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Kitech, post #994

1. Pisałem o tym w specjalnym wątku gdzie nawoływałem publicznie "wpisujcie miejscowości"
2. Miejscowość to nie jest dana osobowa, nie ma nic wspólnego z RODO
[#997] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@_DiskDoctor_, post #996

Tak więc od moich problemów z PPC doszlismy do problemu podawania miejscowosći w profilu. Nice Ja nie czuję wewnętrznej potrzeby (dopóki nie jest to do niczego mi potrzebne) dzielenia się miejscem zamieszkania.

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2025 13:00:02 przez moulder
[#998] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #997

Update mojej sytuacji z Apocalypse:
Zdobyłem nowszego Mediatora (MK IV) i tutaj sytuacja była trochę lepsza, dema Gears, Voxelspace, Quake w petli chodzily 2-3h pierwszego dnia i potem dopiero zwis. Na drugi dzień był nawet brak stabilności z InitPPC. Jak już się udało to dema zawieszały się szybciej. Znowu kombinacje z kolejnością kart w Medku i dalej to samo. Wywaliłem Spider'a i nagle problem znikł. Dema chodzą cały czas bez zawieszki. Zauwazylem tylko ze do dema Voxelspace sprzet musi sie jakby chwile rozgrzac (inaczej czarny ekran). Zamiast Spidera wlozylem karte LAN. Szkoda, ze nie moge miec USB, najwyzej bede pliki przez ftp wrzucac. Na ta chwile kolejnosc kart mam od góry:
Apocalypse, SB128, Voodoo 3, LAN. Teraz zabiore sie za testowanie gier po kolei...
5
[#999] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #998

Znacie moze jakies projekty 3d uchwytu na wentylator, ktory by wial na logike Mediatora i karty w nim zamontowane? Przeszukałem net i nie moge nic innego znalezc niz to https://www.thingiverse.com/thing:437678/files. Ale ten mi nie wejdzie bo haczy o Voodoo.
[#1000] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #999

Ja staromodnie giąłem ramkę z blachy
2
[#1001] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #999

ja go przerobilem I troche wydłużyłem. Powiem szczerze, ze dodanie jego poprawiło tylko trochę cyrkulacje powietrza. to pare stopni w dol, najgorzej w oryginalnej obudowie jest z odprowadzaniem ciepła na zewnątrz.
2
[#1002] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #1000

Testuje kolejno gry. Quake smiga. Teraz mam zagwostke z wipeout 2097. W oknie smiga, ale są błędy graficzne na wszystkich obrazkach 2d, sama gra.dziala. Natomiast nie moge.jej uruchomić w.full screen - na czarnym tle u góry pojawia się coś w stylu guru.
[#1003] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #1002

Co do grafik 2d w Wipeout to spróbuj ustawić konkretną ilość klatek, np 50 lub 40 i ewentualnie rozdzielczość 640x480 ok, racja
Co do Fullscrena, którego picasso96 używasz nowego od Jeansa, czy starego z Aminetu?
1
[#1004] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@moulder, post #1002

na pewno odpalasz w 16bit PC ?
[#1005] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #1003

Szybki filmik z działania Baldur’s Gate 2 na na Amidze 4000 z WarpOs i G4:

Tutaj było info o porcie RPG GemRB dla WarpOs:
https://www.ppa.pl/aktualnosci/pakiet-rpg-gemrb-wersja-0-8-8-wydany-dla-amigaos-4.html

Jak chcemy mieć co odpalać na naszych Amigach PPC to warto zakupić:
https://www.amiga-shop.net/Amiga-Software/Amiga-Spiele/GemRB-RPG-Paket-0-8-8-fuer-AmigaOS-4-WOS::1407.html

Ostatnia aktualizacja: 31.03.2025 11:32:22 przez BULI
2
[#1006] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #1005

W przypadku tej akurat gry, trudno mówić o FPSach, z tego, co przeglądałem.

Wniosek: powinna pójść na słabszym configu.
[#1007] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@_DiskDoctor_, post #1006

Jak fajnie analogowo można pokręcić i popedałować kierownicą Logitecha w Carmageddon pod WarpOs
https://www.youtube.com/shorts/4l2O1NCpK48
3
[#1008] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #1007

Jak macie rozwiązane chlodzenie w budzie? Do tej pory testowałem bez założonej pokrywy moje Apoclypse. Niestety po założeniu pokrywy po jakimś czasie jest reset pod obciążeniem. Próbowałem równych kolejności kart, dodałem 12cm wentylator wiejacy na karty i nie pomaga. Blacha nad kartami w mediatorze jest bardzo ciepla. Wydaje mi się, że to ppc się przegrzewa...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem