[#871] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Dorian3d, post #866

Czyli masz tam A4000TX, BFG9060, Prometheusa, voodoo, jakieś PPC na adapterze PMC2PCI (na zdjęciu widzę tylko kawałek karty PMC2PCI) i wszytko ładnie rechta? :)

Bo ja tu właśnie rozpracowałem gerbery od Prometheusa które są w jakimiś dziwnym archaicznym formacie nieotwieralnym ani przez gerbv ani JLCPCB i zaczynam się zastanawiać czy to celowo nie jest tak pokomplikowane żeby nie robić samemu tylko kupować :).
[#872] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #871

Grabery dawno są rozpracowane przez mojego kolege Marka.
a to efekt

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2024 05:37:46 przez Dorian3d

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2024 05:38:21 przez Dorian3d
5
[#873] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #871

zaczynam się zastanawiać czy to celowo nie jest tak pokomplikowane żeby nie robić samemu tylko kupować
Nie jest to celowo skomplikowane, po prostu gerbery były wygenerowane ponad 20 lat temu w programie który był aktualny ponad 20 lat temu.
4
[#874] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Dorian3d, post #872

Po wykonaniu płytek wymagają obruski zręczniej ponieważ na dole złącze jest jak by zlane
trzeba przeszlifować

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2024 20:07:09 przez Dorian3d
[#875] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Dorian3d, post #874

No właśnie :D To była jedna z rzeczy które poprawiłem w tych gerberach i nabrałem wrażenia, że Krashan porobił jakieś małe pułapki na niewtajemniczonych :). Zmiana jednej linijki dla GBL i jednej dla GTL usuwa te linie. Musiałem też apertury powpisywać do plików bo były w jakimś innym formacie w innym pliku.

Krashan: oki, wierzę :) Ale jeżeli projekt jest żywy to może warto opublikować aktualne wersje i wywalić tego Mataya skoro to chyba firma która kiedyś te płytki montowała i nie ma z tym nic wspólnego obecnie.
1
[#876] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #875

Krashan porobił jakieś małe pułapki na niewtajemniczonych :).

Krashan to fan Indiana Jones i dlatego zostawia pułapki.
4
[#877] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #875

Zmiana jednej linijki dla GBL i jednej dla GTL usuwa te linie.
Te linie nie znalazły się tam przypadkiem. Płytki do oryginalnych Prometeuszy były robione w Polsce i złącze krawędziowe Zorro było złocone galwanicznie. Do tego wszystkie złocone pady muszą być elektrycznie połączone. Połączenie było usuwane przy szlifowaniu krawędzi złącza.
Ale jeżeli projekt jest żywy to może warto opublikować aktualne wersje.
Nie mam żadnych aktualnych wersji. Plus nie mam zamiaru poświęcać więcej czasu na ten zamknięty dawno - z mojego punktu widzenia - projekt.
4
[#878] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Krashan, post #877

No to właściwie jak ten projekt nie jest dostępny dla ogółu (a w tej formie nie jest bo jaka część społeczności będzie w stanie otworzyć te gerbery) to zbytnio nie ma otwartej alternatywy. Teraz dopiero zobaczyłem ze hese sprzedaje jednak płyty dla firebirda i ze chyba korzysta z jakiegoś otwartego firmware Resurector które jest kontynuacją Prometeusa. Ale ciężko było się do tego dokopać. No i płyty od hese nie są chyba obecnie dostępne i nie są otwarte wiec sam sobie nie zrobię dopóki mi nie sprzeda. Wniosek - zostaje komercyjny mediator.
[#879] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #878

No co ty gadasz? Przecież Firebird PCI, to właśnie stary, dobry i otwarty Prometheus. Dostępny dla wszystkich.

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2024 20:53:51 przez _arti
2
[#880] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@_arti, post #879

Kurczaki, ryłem wczoraj chyba ze dwie godziny żeby to znaleźć, ani frazy prometheus github ani firebird github ani nic podobnego nie dawało rozsądnych wyszukiwań. Dopiero prześledzenie wątku Hese na AMIBayu dało mi trop na temat jakiegoś ressurectora którego googlowanie dało ostatecznie link to tego githuba który wskazałeś. Przez ostatnie parę tygodni myślałem, że Firebird jest jakimś zamkniętym projektem a otwarty Prometheus został zarzucony.
1
[#881] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #880

"Nowa gra" dla Amigi PPC szeroki uśmiechOK
5
[#882] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@bfgmatik, post #858

Jakby ktoś potrzebował to mam w szufladzie jeszcze kilka fabrycznie zafoliowanych emersonow.
1
[#883] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #881

Gdzie to pobrać ?
[#884] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Dorian3d, post #883

1
[#885] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@orila, post #884

Eee, to tylko fota jakiegoś zapakowanego w folię Emersona, a link do Carmageddona dla WarpOS jest TU :):)
1
[#886] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Dorian3d, post #883

Tutaj jest dedykowany wątek BSziliego na EAB:
https://eab.abime.net/showthread.php?t=118492
[#887] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@waldiamiga, post #885

Jako że nie mam w Amy procka PowerPC, to odpaliłem na WinUAE z emulacją PPC pograłem chwilę i stwierdzam że ta gra jest chora
Jednak cross-compiler Mos2Wos się przydaje.
2
[#888] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@waldiamiga, post #887

Zgadzam się, cross-compiler Mos2Wos robi robotę, "na oko" 95% wydanego na przestrzeni ostatnich 5 lat softu dla WarpOSa powstała z jego użyciem OK

A co do samej gry Carmageddon, to widzę, że gra nawet teraz budzi podobne emocje jak '97, czyli jedni ją linczują, inni ubóstwiają ok, racja
1
[#889] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #727

Amiga 4000 z Ragnarokiem (G3 800mhz) i Voodoo3 odtwarza 3 filmiki "na raz", zobaczcie:
11
[#890] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #889

Może ktoś poratować spakowanym folderem z działającym RTCW na Hadeon PPC+Voodoo?
Będę zobowiązany. Albo mam jakąś trefną wersję gry, albo parametry do portu mam nie takie, ale to jedyna, ostatnia gierka z listy pod "nowe" ppc, która za cholere nie chce mi się uruchomić. A na luzie chodzą mi Q2, Q3, Heretici i inne Diabla, więc coś chyba z tą moją wersją nie tak.
[#891] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@crimart, post #890

Przypomnij się na PRV to Ci podeślę.
2
[#892] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@BULI, post #889

Jaka to jest jakość?

Pytam bo zastanawia mnie gdzie jest granica.

HD Ready?
HD?
4K?

Mam na myśli pojedynczy film oczywiście.

A pytam, bo 4x HD to mi wychodzi 4K.
[#893] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@_DiskDoctor_, post #892

No ale Amiga nie umie w 4k to Buli rozbił na 4 filmy
2
[#894] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@_DiskDoctor_, post #892

"Na oko" wyglada to na 480p, może max 720p.
Bardziej niż rozdzielczość ma znaczenie jaki to jest format i jaka kompresja. Jak coś wiecej niż mpg to chylę czoła :)

Dla porownania na swojej A1200 z pistormem i pi4 2.2GHz udalo mi sie "na raz" odpalic sześć filmów mpg :) 5x360p i 1x720p na ekranie 4K :)
A maksymalna rozdzielczość jaką da sie ogladac na tym konfigu to 1440p, 4K juz niestety sie tnie.

No ale...czy to jeszcze Amiga? :P
2
[#895] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Tomuś, post #894

a pierwszy pecet z PCI z kartą graficzną jakąś AMD Radeon HD 7350 PCI to pecet czy nie?
2
[#896] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@michal_zukowski, post #895

Ha, ha szeroki uśmiech widzę, żeście Chłopaki wszystko ładnie pojaśnili Michałowi (DiskDoctor) OK

@crimart
I jak udało Ci się odpalić RTCW z tej paczki ode mnie?
[#897] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@Tomuś, post #894

Dwóch filmów 4k (abstrahując od mocy obliczeniowej) nie da się jednocześnie odpalić bo braknie VRAMU dla Picasso 96 i system się zawiesi.

Mówię tu o kracie, która ma 256MB na pokładzie, na Voodoo zapewne nie da się odpalić nawet jednego.
[#898] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@MUFA-amigaone-pl, post #897

Khm. Zapytam publicznie, bo Kolega @lukzer na moją wiadomość nie odpisał. Jak tam z tymi carrierami?
[#899] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@OSH, post #898

Jak tam z tymi carrierami?

Ale co dokładnie masz na myśli? No i czy to pytanie do ogółu, czy próba wywołania lukzera do tablicy?
2
[#900] Re: Sonnet Crescendo 7200 w Amidze

@jaster, post #899

Odpowiem publicznie.. nie buduję już tych kart z powodu braku czasu.. są alternatywy i można sobie zamówić z Amibay ..
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem