[#241] Re: zapomniany CDXL

@Dorian3d, post #240

hmmm, a nie Panny ?
[#242] Re: zapomniany CDXL

@pch, post #241

Pannny są bardziej na miejscu :D
1
[#243] Re: zapomniany CDXL

@mikecios, post #242

Odkopuje trochę temat. Choć nie stary. Czym konwerujecie do cdxl. Bo znalazłem AGAConv na MOSa:
https://www.morphos-storage.net/?id=1626214
oraz
https://mschordan.github.io/amiga/agaconv.html. Tylko z tego co czytam to ten drugi jest na Linuxa x86.
[#244] Re: zapomniany CDXL

@don_rafito, post #243

Ja to robię tą drugą wersją czyli pod Linux'a. W miarę szybko i bezproblemowo.

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2022 14:23:00 przez AmiClassic
[#245] Re: zapomniany CDXL

@don_rafito, post #243

No to.u mnie to jest żmudny proces nie zawierajacy się w uzyciu jednego programu ;)
[#246] Re: zapomniany CDXL

@AmiClassic, post #244

Wygląda nieskomplikowanie. Trzeba sprawdzić.

AGA Custom 24-bit CDXL Conversion Examples
Command line: ./agaconv myvideo.mp4 myvideo.cdxl.

OCS/ECS Custom 24-bit CDXL Conversion Examples
Command line: ./agaconv myvideo.mp4 myvideo.cdxl --color-mode=ham6 --fps=18 --frequency=15000 --width=256

OCS/ECS Standard 12-bit CDXL Conversion Examples (requires AGABlaster 0.9.82 or later)
Command line: ./agaconv myvideo.mp4 myvideo.cdxl --std-cdxl --color-mode=ocs5 --width=256

AGA Standard 12-bit CDXL Conversion Examples (requires AGABlaster 0.9.82 or later)
Command line: ./agaconv myvideo.mp4 myvideo.cdxl --std-cdxl --color-mode=ham8

Ale trzeba doinstalować ffmpeg w Linuxie:
Linux/Ubuntu 18.04

Enter the following commands in a terminal to install all required dependencies: (this asks for your password)
        sudo add-apt-repository universe
        sudo apt update
        sudo apt install ffmpeg libpng-dev tar default-jdk 
    Download agaconv-0.9.7-bin.tgz
    Unpack the archive with: tar xvzf agaconv-0.9.7-bin.tgz

Źródło:
https://mschordan.github.io/amiga/agaconv.html

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2022 16:37:00 przez don_rafito
[#247] Re: zapomniany CDXL

@don_rafito, post #246

O ile dobrze kojarzę to chyba wspomagałem się fragmentem tego filmu (od 10 minuty) :

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2022 19:18:39 przez AmiClassic
[#248] Re: zapomniany CDXL

@AmiClassic, post #247

Pięknie to zapierdziela. Kopiuj wklej (polecenia nawet te które tu wrzuciłem) plik wejścia, plik wyjścia i voilà szeroki uśmiech
[#249] Re: zapomniany CDXL

@don_rafito, post #248

Na monitorze CRT efekt to bajka OK
[#250] Re: zapomniany CDXL

@AmiClassic, post #249

Na prośbę jednego z naszych Amigowców, Bad Apple pod agablaster ;)

3
[#251] Re: zapomniany CDXL

@mikecios, post #250

U siebie BadApple skonwertowałem w trybie -color-mode=aga3, 30 FPSów i do tego w Hires OK
Jest miodzio bez pomijania klatek ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2023 11:36:46 przez BULI
1
[#252] Re: zapomniany CDXL

@BULI, post #251

Polecialem aga6 bo ponizej te odcienie szarości mnie raziły.
1
[#253] Re: zapomniany CDXL

@mikecios, post #252

Może u mnie ten Hires robi robotę, bo problemów z przejściami kolorów, odcieniami nie zanotowałem.
1
[#254] Re: zapomniany CDXL

@don_rafito, post #243

Jeszcze raz odkupuje temat, bo trochę mało o tym wiem, a konkretnej informacji nie znalazłem, prócz wspomnianej płyty CDXL _DEMO, będącej w zestawie.
Czy goła CD32 może odtwarzać CDXL prosto z płyty, czy na płycie musi być player (i jakiś napisany startup-sequence, powiedzmy). Tylko tyle się dowiedziałem że owa płyta dołączona do zestawu z konsolą pokazuje możliwości odtwarzania filmów bez przystawki MPEG.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem