[#61] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Stoopi, post #60

Chyba będziesz zmuszony zakupić
[#62] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Norbert, post #56

Nie powiem, jest to intrygujące. Dość powszechną praktyką jest, że licencja jest na dwa stanowiska, powyżej tego to raczej rzadkość, a gdyby była nieograniczona, to byłby to wręcz ewenement. Nigdy nie czułem takiej ekscytacji perspektywą czytania licencji (-;
[#63] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Ralpheeck, post #59

No, trochę czuję się jakbym znowu miał 12 lat i z wypiekami na twarzy wertował wszystkie recenzje AmigaOS 3.5!
[#64] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Stoopi, post #60

Z tego co zrozumiałem, Hyperion nie przewiduje żadnych zniżek dla posiadaczy AOS 3.1.4
3
[#65] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@ITU, post #64

W sumie dobry model biznesowy. Za dwa lata wydadzą 3.3 potem 3.2.6 i tak się żyje na tej wsi :(
Typowy sezon na leszcza.
1
[#66] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@ITU, post #64

No trochę to słabe...
Cloanto daje zniżki "starym klientom" przy zakupie nowszej wersji.
Hyperion trochę traci wizerunkowo, bo w ten sposób daje się odczuć klientom, że chodzi im głównie o kasę.
2
[#67] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Rafał A-3000, post #55

Ja jak mi się m.in. newicons rozjechały to wróciłem do 3.1

Skasowałeś newicons i deficons z SYS:C? Używasz niestandardowej icon.library? Jakie patche masz zainstalowane? To powinien być trywialny problem. OS 3.1.4 nie gryzie.
[#68] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@infboras, post #50

A może ktoś rozwinąć temat, że 3.1.4 jeśli dobrze rozumiem był licencjonowany per jeden konkretny komputer

Tak, dostaje się nalepkę która nalepia się na obudowę
Jeśłi mam zakupiony 3.1.4 to oznacza że będę mógł sobie update zrobic za free? czy zakupić 3.2 taniej?

Nie a dlaczego tak miało by być. Z resztą to zależy od Hyperionu.
W sumie dobry model biznesowy. Za dwa lata wydadzą 3.3 potem 3.2.6 i tak się żyje na tej wsi :(
Typowy sezon na leszcza.

A kolega by chciał za darmo?
Cloanto daje zniżki "starym klientom" przy zakupie nowszej wersji.

Cloanto niczego nie rozwija, sprzedaje wiecznie to samo.
[#69] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@PWS, post #66

Ale co słabe...?
Słuchaj, przecież nic nie stoi na przeszkodzie żebyś kupił nowszy system od Cloanto (ze zniżką - bo przecież kupiłeś wcześniejszy)... A nie czekaj... nie ma nowszego od Cloanto?!

Tu nikt nie traci żadnego wizerunku, sprzedają za ~40EUR system i ROMy na każdą Amigę, używasz sobie na jakieś chcesz.
1
[#70] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@ITU, post #39

O na retroami pojawiła się opcja wyboru zestawu kości, ale tylko 2 zestawy.

Mniejsza o to, dwa zestawy oznaczają tyle, że można wziąć np. do A600 i A1200? Nie znalazłem informacji jak wybrać konkretne modele.

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2021 03:11:23 przez Santyago
[#71] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Santyago , post #70

W uwagach do zamówienia proszę podać do jakiego modelu Amigi potrzebne są układy. Jeśli ktoś zamówił system bez układów (bo nie było jeszcze możliwości zakupu w zestawie z nimi), a chciałby kupić zestaw, może się ze mną skontaktować. Anuluję stare zamówienie i będzie można zrobić nowe.
3
[#72] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@ITU, post #71

To finalnie ile kosztuje 3.2 z romem? Bo z tego co wrzuciłem do koszyka jest wersja bez rom.
[#73] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@ryshard, post #72

U mnie mam wybór i z 1 rom-em 248 zl
[#74] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@ryshard, post #72

[#75] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@dcebula, post #74

Czy jeden zamówiony zestaw kości ROM oznacza komplet (2szt.) dla jednaj Amigi? np.4000 ?
[#76] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@gerul, post #75

A jak to wygląda dla 1xrom A500/A600 ?
[#77] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@gerul, post #75

Tak, w info do zamówienia należy podać do jakiej Amigi są potrzebne kości ROM.
[#78] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@mike100, post #73

To jest komplet kości ROM potrzebnych dla danej Amigi, cena jest uśredniona.
[#79] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Santyago , post #70

W uwagach do zamówienia należy podać do jakiej Amigi potrzebne są układy. Albo jeśli już zamówienie zrobione wysłać informacje z podaniem nr zamówienia, dopiszemy w uwagach.
[#80] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@ITU, post #79

To ja ponowię pytanie:
Czy możliwe będzie wypalenie sobie ROMów własnoręcznie? Czyli innymi słowy, czy na płycie z systemem będą obrazy ROMów do wypalenia, tak jak to miało miejsce w przypadku 3.1.4?
1
[#81] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@wali7, post #80

All Amiga model disks and AmigaOS Kickstart ROM set images are available on the AmigaOS 3.2 CD-ROM
5
[#82] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Santyago , post #70

U Sordana macie CD+KICK do A500/600/2000 za 40e czyli jakieś 180zł po dzisiejszym kursie

Do A1200 42e czyli jakieś 190zł

Posprawdzajcie sobie ceny za granicą, bo z tego co zauważyłem zakup za granicą + wysyłka wychodzi taniej niż zakup w PL

tutaj spis "dilerów"

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2021 19:09:36 przez snifferman
[#83] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@snifferman, post #82

to tak sobie
dziwnie jest u Sordana w karcie produktu Shipping Europe - €2.90 a w zamówieniu

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2021 19:15:06 przez BlackTiger
[#84] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@BlackTiger, post #83

ale na obrazku widać że masz wybrana wysyłkę że śledzeniem - premium
[#85] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@juen, post #84

normalna w tej samej cenie inaczej nie przechodzi

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2021 19:33:31 przez BlackTiger
[#86] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@BlackTiger, post #85

Prawdopodobnie ta tania wysyłka nie jest dostępna.
Cena podana na stronie jest też ceną netto, co nie jest wyraźnie zaznaczone.
Podatek VAT w DE to 19% a mi i tak nalicza 23%

Ogólnie słabo to wygląda
[#87] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@Cedrat, post #1

eee "odświeżany kotlet", Workbench 3.2 wyszedł już 1996 roku, w Walkerze

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2021 22:32:55 przez UJP
3
[#88] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@UJP, post #87

Z tą różnicą że tamten 3.2 nigdy nie wyszedł. Tak samo jak Walker.
[#89] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@QkiZ, post #88

Z tą różnicą że tamten 3.2 nigdy nie wyszedł. Tak samo jak Walker.

Ale przecież połowa historii Amigi opiera się na tym, co nie wyszło, a nie na tym, co wyszło.
Plany zawsze były świetne, a to co wychodziło (w końcu) - często rozczarowywało.
Zostańmy więc przy dobrych wspomnieniach - a w nich Walker był jak najbardziej prawdziwy, ktoś go podobno widział, ktoś go podobno używał. :)
1
[#90] Re: AmigaOS 3.2 wydany

@XTD, post #89

Połowa? Walker nie wyszedł, kości AAA, Amiga OS3.2 z 1996 roku nie wyszedł. Co jeszcze? Widzę że co niektórzy to lubią sobie ponarzekać bo im "połowa" rzeczy nie wyszła. A najlepiej to nic nie zmieniać i grać w Super Froga na A500 i mówić
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem