@QkiZ, post #90
@XTD, post #92
Teraz jest w zasadzie lepiej, bo coś wychodzi - ale to dlatego, że nikt nie liczy na duże firmy, a firmy nie muszą już przejmować się użytkownikami A500, którzy "grają w Super Froga", tylko mogą skupić się na kolekcjonerach i entuzjastach retro-sprzętu o nieco większych wymaganiach.
Czy jednak nowy OS jest potrzebny? System operacyjny to podkładka pod oprogramowanie - coś, co sprawia, że komputer w ogóle działa, ale nic więcej. Bez oprogramowania najładniejsze ikonki i najwspanialszy system, to tylko kupa niepotrzebnego kodu. Pod tym względem, biorąc pod uwagę, że Amiga to sprzęt retro, moim zdaniem nowy system nie jest specjalnie potrzebny.
To tak, jakby ktoś chciał używać wiekowego retro-peceta z Windowsem 3.11 i czekał na nową wersję (np. 3.30) tego systemu, która sprawi, że stary 386 DX 40MHz będzie lepiej działał i będzie nowocześniejszy.
Chcę jeździć maluchem, ale niech będzie przestrzenny, niech ma mocny silnik, dobre przyspieszenie, automat, wyciszoną karoserię itd. Ma to jakiś sens?
@XTD, post #92
@QkiZ, post #93
@QkiZ, post #93
Proponuje porzucić Amigę, sprzedać sprzęt i wypisać się z forum, skoro to nie ma sensu dla Ciebie.
@XTD, post #92
@Cedrat, post #95
zapomniałeś o FreeDOSie, 86Box, czy rdzeniu 486 dla MiSTer’a
konstrukcja ma coraz mniej wspólnego z dawnymi pecetami.
Nie jesteś dla mnie wyrocznią, więc nie mów mi co mam robić. Możesz lubić nowości, ja mogę lubić sprzęt taki, jakim był. I obydwoje możemy być Amigowcami, ale ja nie będę Ci mówił, że masz porzucić Amigę i wypisać się z forum, jeżeli nie zgadzasz się z moim punktem widzenia
Przez takich właśnie radykalnych Amigowców środowisko ma problemy i ludzie się kłócą. Bo Twoja racja jest bardziej twojsza, a jak się komuś nie podoba, to ma "wypisać się z forum". Pewnie jeszcze zdać legitymację Prawdziwego Amigowca?
Dla mnie jest jeden wielki plus nowego systemu. Instalujesz i używasz. Nie każdy musi się znać na systemowych sprawach, szukanie po aminecie łatek itp. nie każdemu przychodzi z łatwością. Nie wszytko działa ze sobą dobrze. Mamy nowy , zaktualizowany system z numerkiem 3.2, po zmianach na papierze widzę , że jest super. Ci co mają okazję używać bardzo chwalą.
Samo to ze sie zacinal to ciekawostka. Powiem Ci ze nigdy nie mialem z tym problemow
@QkiZ, post #105
FreeDOS to znałem
Niby tak, ale to jest dalej kontynuacja tego samego produktu, czego Amiga może pozazdrościć.
Nie mówię Ci co masz robić, to była propozycja, skoro nie widzisz sensu zabawy z Amigą.
Jestem radykalny bo podoba mi się rozwój systemu Amigi? Zapewne jest tutaj sporo takich radykałów
Dokładnie. Przy 3.1.4 sporo patchy wyleciało z S-S. Teraz polecą kolejne.
@QkiZ, post #111
@wali7, post #114
A nie da się zainstalować bez skryptu instalacyjnego, tak jak 3.1, czy 3.1.4?
@QkiZ, post #116