[#451] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #450

Odcinek perełka, gratki.
2
[#452] Re: Amiga Bez Ściemy

@Hellena, post #451

Co prawda wczoraj już informowałem o tym w innym wątku na temat The Quickshoot 2, jednakowoż żeby nie było tak że wątek dedykowany kanałowi jest wybrakowany, napisze i tutaj iż od wczoraj dostępny jest film zawierający recenzję joysticków Enjoy i The Quickshot 2 okraszony fabularyzowanym intrem. Tych co jeszcze nie widzieli zapraszamy!!!

2
[#453] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #452

W 79 odcinku przyglądamy się nowym polskim grom na Amigę, które trafiły na rynek w ubiegłym roku, dzięki pracy ich głównego autora Pawła 'TUKINEMa' Tukatscha, konkretnie recenzujemy takie tytuły jak Sołtys, Farmiga oraz Santastic. Materiał opatrzony jest komentarzem samego Tukinema, który zgodził się przyjąć nasze zaproszenie, a wcześniej udostępnił nam swoje produkcje do testów. Zapraszamy na film!!!

5
[#454] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #453

Dobra Robota !
fajne że che się ludziom wydawać gry na amige !

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2026 12:13:33 przez Dorian3d
8
[#455] Re: Amiga Bez Ściemy

@Dorian3d, post #454

W dzisiejszym odcinku mamy zaszczyt przedstawić rozmowę z Robertem Ziobro . Robert jest wielkim kolekcjonerem retro sprzętu z naciskiem na sprzęt Commodore. Odkrywa przed nami różnorakie ciekawostki, związane z realiami naszego hobby za Odrą, kulisy znajomości z Petro i wiele więcej. Zapraszamy!!!

3
[#456] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #455

W dzisiejszym odcinku prezentujemy historię bodaj najważniejszego producenta gier na Amigę, firmy Team17. Materiał publikujemy wraz serwisem Arhn.eu. Zapraszamy!!!

4
[#457] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #456

Dawno nie było tak ciekawego odcinka. Dobra robota!!!
[#458] Re: Amiga Bez Ściemy

@rygar997, post #457

Dawno nie było tak ciekawego odcinka. Dobra robota!!!

Dziękujemy za uznanieOK
[#459] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #458

To samo napisałem do Rafała na PRIV :)
Trzymajcie taki kierunek - mniej "gadających głów" !
[#460] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #456

Dołączam się do uznania dla tego filmu. Nie obejrzałem jeszcze całości, ale bardzo mi się podoba! Szczególnie, że dotyczy "własnych gier", które zawsze były moim marzeniem.

Bardzo ciekawie przedstawiona historia Team 17 od samego początku istnienia tego znakomitego zespołu Amigowych deweloperów. Oni pozostali wierni Amidze mimo trudnych chwil.

Jeszcze mam do obejrzenia odcinek z kolegą Tukinemem, utalentowanym i pracowitym autorem gier. Postaram się obejrzeć w całości.

Dziękuję za Waszą pracę przy tym znakomitym kanale.

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2026 15:16:24 przez Hexmage960
1
[#461] Re: Amiga Bez Ściemy

@Hexmage960, post #460

Kolejnym naszym gościem był Adam Mierzwa, ojciec czasopisma Amiga NG, autor książek i licznych amigowych publikacji w sieci, które możecie przeczytać między innymi na łąmach serwisów Amiga.org.pl czy AmigaOne.wordpress.com. Zapraszamy do obejrzenia tej ciekawej rozmowy!!!

3
[#462] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #326

Rozumiem Ciebie. Tylko porty to również próba udowodnienia, że na Amidze też można… Też tak czasami czuję, ale ostatnio zacząłem wyczekiwać gier oryginalnych, bo przychodzi wiek, że już nie potrzebuję nic udowadniać. 👀
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem