kategorie: A4000, Sprzęt
[#331] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@Berr131268, post #330

Voodoo też żyje i dostał nowe chłodzenie , teraz już nie parzy jak wcześniej. Oberwało kilka pinów w przejściówce PCI / AGP po wymianie wszystko śmiga szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech
[#332] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@Berr131268, post #331

To gdzie ty to zwarcie miałeś, że poleciały piny na adapterze? :)
[#333] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@bfgmatik, post #332

Też chciałbym wiedzieć szeroki uśmiech jeszcze nie dorobiłem się mocowania kart więc chyba to spowodowało główny problem, okazało się również że zasilacz atx na wyjściu 3.3 dawał 3.7 .Dorabiana gniazdo 3.3 też miało zwarcie na jednym pinie masy ale to wyszło po wymianie xilinxów wcześniej chodziło i było ok
1
[#334] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@bfgmatik, post #332

Wreszcie obudowa skończona i śmiga, bez obaw że jakaś karta wyleci i pójdzie z dymem

2
[#335] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@Berr131268, post #334

Ale te podstawki do wywalenia. Wszystkie oprócz kickstartu OK
1
[#336] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@Bartek2075, post #335

Jedyne podstawki jakie wywaliłam to właśnie te od kickstartu .Były precyzyjne i nie sprawdzały się w A2000atx również reszta na razie zostaje, chyba że zaczną się kiedyś problemy. Narazie ich nie ma więc nie będę ich szukał szeroki uśmiechszeroki uśmiech
1
[#337] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@Berr131268, post #336

U mnie precyzyjne też się nie sprawdziły. Układy potrafiły same wstawać i traciły styk.
[#338] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@Rafał A-3000, post #337

U mnie też był podobny efekt , mimo że płyta leżała poziomo to układy wychodziły z podstawek i co ciekawe dotyczy to tylko kickstartu .W A2000atx wszystkie układy mam w podstawkach precyzyjnych i tylko kickstart wychodził
[#339] Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000

@Berr131268, post #338

wszystkie układy mam w podstawkach precyzyjnych i tylko kickstart wychodził

jeżeli jakikolwiek scalak sprężynuje i wyłazi z podstawki to trzeba podgiąć jego nóżki !

mi to najlepiej wychodzi na gładkim stole :) lub krawędzi stołu,
w zależności w która stronę chcę coś wygiąć :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem