[#405]
Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000
@lukzer,
post #402
Nie mowie, ze tak sie nie da. Ale tutaj sa jakies kompletne zrodla. Co innego jak tworzy sie cos czego nie ma jeszcze w tej formie na Amidze 68k, i AI musi wszystko sam wytworzyc praktycznie od zera, tutaj jest bardzo duze ryzyko bledow, ktore moga sie nawarstwiac, i informacja "ze nie dziala", to moze byc za malo. Ja wlasnie taki projekt chce stworzyc, glowna praca to robota AI, ja tylko pomagam (pomysl, deasemblacja, optymalizacja, sugestie co wybrac, itp) raczej zaden czlowiek by tego pomyslu nie ukonczyl, w tej formie w jakiej to jest tworzone. Ale jak sie uda i zadziala to bedzie cos bardzo uzytecznego. Przynajmniej tak uwazam. I jak na razie juz bylo paredziesiat bledow (a projekt pewnie w jakis 50% jest dopiero ukonczony). Tylko, ze przyjalem zasade czestego sprawdzania poszczegolnych etapow, a nie najpierw ukonczenie calosci i szukania bledow na koncu. Byly bledy koncepcyjne, brak niektorych informacji (AI musial sie domyslac jak to ma zrobic, nie zawsze prawidlowo), pomogla deasemblacja podobnego projektu napisanego w C. Wiec na razie jest dobrze, ale nie ma zadnej gwarancji, ze ten projekt zadziala "od strzala" po jego ukonczeniu. Mimo, ze AI wykona mnostwo roboty. Ja ogolnie jestem pod wrazeniem tego co AI potrafi, bo myslalem, ze po prostu przerobi istniejace zrodla w C, i je skompiluje. Sam zaproponowal stworzenie wersji w czystym ASM 68k (bo tylko na tym sie znam, o czym mu pisalem wczesniej) od poczatku, to nie moglem odmowic. Troche sie juz nauczyl ode mnie to widac po tym jaki kod ASM 68K juz generuje (np. juz nie uzywa zbednego tst.l Dx).