[#1] UniTHOR i trzy przyciski
Długo oczekiwany joystick UniTHOR już będzie niedługo rozsyłany do osób które go zamówiły. Będzie także dostępny za jakiś czas do zakupu.

Ale ja nie o tym chciałem pisać. Niektórzy mogą już o tym wiedzieć, ale zapewne nie każdy. Chciałem napisać informacyjnie, że joystick ten z elektroniką DB9 będzie obsługiwał do trzech niezależnych przycisków.

Jednocześnie osobom zainteresowanym polecam przejrzeć wątek o grach obsługujących więcej niż jeden przycisk znajdujący się w tym dziale (tutaj).

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2026 11:30:19 przez Solo Kazuki
4
[#2] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #1

Projekt dzojstika w sensie dzojstik? Wiadomo czy będzie do kupienia?
[#3] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@amikoksu, post #2

Wiadomo czy będzie do kupienia?

Zedytowałem odpowiednio pierwszy wpis.
2
[#4] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #1

Cześć, gdzie można poczytać o wysyłce która będzie niebawem?
[#5] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #4

Jeżeli wspierałeś projekt, dostaniesz odpowiednią wiadomość. Aktualizacja jest także na stronie projektu.
[#6] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #5

Otrzymałem ostatnio jakieś wieści ws Unithora. M.in. było o jakichś dodatkowych płatnych opcjach, trochę się boję dopłacać, mimo, że wg deklaracji twórców projekt wydaje się zmierzać do szczęśliwego zakończenia.
W normalnych warunkach pewnie bym dopłacił bo możliwość użycia również poprzez USB jest interesująca. Ale to nie są normalne warunki...
4
[#7] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@wali7, post #6

Zawsze to możesz dokupić później, jak już joystick (jak również dodatki do niego) będą normalnie dostępne.
3
[#8] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@wali7, post #6

Mam dokładnie te same przemyślenia, dlatego jedynie potwierdziłem adres.
1
[#9] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #7

Dokładnie, będę miał joya, to sobie dokupię rozszerzenia do niego, jeśli uznam, że potrzebuję.
Zweryfikowałem więc adres i na wszystkie opcje dałem NO (za wyjątkiem możliwości dostarczenia do self-pick point).
[#10] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #1

wow, 4 lata czekania i obsługa 3 przycisków w db9
a tylko na amidze ? czy na C64 też ?
[#11] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #1

Zmarnowali potencjał i podkopali zaufanie wielu ludzi. W tym czasie powstało wiele udanych projektów między innymi enjoy, amijoy etc.
Ale dobrze jeśli wywiążą się z umów z klientami, co nie można powiedzieć o JUMP....
1
[#12] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@AD99, post #11

możecie mi to przetłumaczyć i wyjaśnić o co chodzi?

zamawiałem w 2022r dwa zestawy:
2x UNITHOR joysticks (7% off) Reward UNITHOR 2 player bundle €110.00
Add-ons USB electronics 2 x €12.00 €24.00
DB9 (DE9) electronics 2 x €12.00 €24.00
RGB LED backlight (FlashBack) €15.00
Suction cups 2 x €6.00 €12.00
Pixel art mascat pendant €5.00
Glossy base finish (Extra Polish) €20.00
Four full-sized buttons (ExtraFirePower)
2 x €12.00 €24.00

a teraz mam odpowiedzieć na jakieś takie pytania
If you've opted for the electronics option, are you also interested in purchasing fully functional additional buttons (Extra Fire Power)? (€12) (optional)
If you haven't opted for the dual electronics option (both DB9 and USB) are you interested in purchasing one now? (€19) (optional)
If you haven't opted for the electronics option at all, are you interested in purchasing one or both now? (DB9 and USB - €19 each). (optional)
Are you interested in purchasing RGB LEDs (Flashback)? (available if your device is equipped with electronics, €25). (optional)
re you interested in purchasing Feedback vibration motor (Kickback)? (available if your device is equipped with electronics, €15). (optional)
Are you interested in purchasing suction cups set? (€8) (optional)
e you interested in purchasing spare rubber bumpons set? (€3) (optional)
Are you interested in delivery to the pick-up point or parcel locker? We will contact you if available. (optional)

odpowiedz do wybrania yes/no
i ja nie mam pojęcia co wybrać

chce żeby było to co zamawiałem bez zmian
1
[#13] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@JacK_Swidnik, post #12

Ja chyba dałem wszystko na NO, tylko adres podałem i żeby w paczkomacie odebrać. Nawet nie pamiętałem jakie opcje wybierałem te 4 lata temu. Liczę że dostanę to co zamawiałem wtedy a teraz nie chce niczego dokupowywac i dopłacać. Ot joystick db9 + 2 guziki fire i chyba tyle beż bajerów.
[#14] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #1

Jak dobrze, że wchodzi The Quickshot2. Do tego jakiś adapter na db9 i gra gitara.
3
[#15] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@mateusz_s, post #13

No właśnie jak ja sobie przetłumaczyłem pytania i porównałem z zamówieniem to oni sie pytają o to co juz zamówiłem i dalej mam to samo wybrać? Czy wtedy dodatkowo naliczona zostanie mi oplata za te same opcje co juz wybierałem?
1
[#16] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@JacK_Swidnik, post #15

Ankieta nie jest profilowana do Twojego zamówienia tylko jedna uniwersalna dla wszystkich, dlatego są tam też pytania o opcje za które już zapłaciłeś. Nie będzie trzeba drugi raz za nie płacić. Ja np. wziąłem full opcję (bez polerowanej obudowy, która i tak podobno nie powstanie) i ankietę mogłem pominąć, bo niczego nie zmieniam i chodziło tylko o potwierdzenie adresu wysyłki. Ankieta jest dla tych co np. zamówili golasa i na tym etapie chcieliby jednak dołożyć jakieś opcje.
1
[#17] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@wali7, post #9

Dokładnie, będę miał joya, to sobie dokupię rozszerzenia do niego, jeśli uznam, że potrzebuję.

O ile będzie można takiego joya rozkręcić nie tracąc gwarancji...
1
[#18] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #1

A ile taki gotowiec ma kosztować ? 1000 zł ?

Mnie zniechęcił skutecznie sposób zamwiania / konfiguracji zamówienia i bardzo się cieszę, że tak się stało...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem