[#61] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Biegu86, post #60

Może i było coś okropnego, może i gry na atari były beznadziejne, ale przynajmniej było w co walnąć pięścią jak się miało zły dzień.
[#62] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Biegu86, post #60

Zależy jak rozumiesz słowo "wygodnie".

Ja mam kompy i TV pod ścianą a pozycję do grania z pozycji łóżka (sypialnia).

Więc dla mnie wygodnie znaczy bezprzewodowo. W tym sensie tak. Oczywiście mam też extendery DB9 ale zawsze jest stres że pies czy inny kot coś pociągnie i strąci.

Co do komfortu grania to wszystko zależy od stylu grania. Ja gram dość krótko (30-45 min.) i robię przerwy. I ten joystick mnie w tym czasie nie męczy. Natomiast dłuższe nasiadówy to raczej może być mniej wygodne. W sensie gry, bo w sensie wygody użytkowania jak pisałem jest super. Acha, zauważyłem że ten joy słabo się nadaje do niektórych typów gier -- chyba samochodowych albo bijatyk (albo albo, nie pamiętam teraz).

Warto nadmienić że Atari dodaje oprócz DB9, USB do innych mini-konsol itp. Ten setup działa mi na Atari małym, Atari 2600, Spectrum (kempston), Amiga. Do Amstrada jeden magik z Radomia tworzy dla mnie dongle z doprowadzeniem zasilania 5V na pin DB9. Z C64 są jaja bo z jednym działa innym nie (wciśnięty fire jest na stałe). Kolega co wspominałem pracuje nad tym, sądzę że da się jakoś obejść, najwyżej modyfikacja płyty C64 mnie czeka.
[#63] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #47

Znaczna część posiadaczy Amigi kupowała ten komputer z pełną świadomością, że nigdy nie kupi oryginału.

No to poprawka

Unithor - daję 2027 optymistycznie
The Quick Shot II - 2026
EnJoy - 2025
AmiJoy - 2025

i jeszcze

JoyCart - 2023 (jeśli nie pomyliłem)

Niezłe. 5 Joy'i w 5 lat i to 4 z PL!!

Polska Joy'ami stoi!

Joycart o którym wielu tutaj zapomina (a może mało kto z ppa go ma) to wg mnie najbardziej wszechstronny (pod względem ilości obsługiwanych sprzętów i przycisków) i przemyślany joy. Larek odwalił kawał dobrej roboty OK Kto ma taki joy ten wie o czym mówię. Ostatni, specjalny egzemplarz poszedł na licytacji na lajwie u Borsuka za bagatela 2600zł. Niestety joye te są już niedostępne (chyba, że ktoś komuś odsprzeda). Pozostaje świetny Enjoy od Dawida Wozipiwo (mam, polecam) i ostatnio przez niektórych pokazywany i testowany 3dpjoy w dwóch wariantach robiony przez Rusha (jeśli nie pomyliłem ksywy), na kanale yt Larkadiusza (wyżej wspomnianego Larka) jest obszerny test.
Co do nowego QS II to nie ma co sobie strzępić palców na opisywanie tego... czegoś.
[#64] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Madman, post #63

Producent Unijoya deklaruje wysyłkę w II kwartale tego roku
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem