[#62]
Re: UniTHOR i trzy przyciski
@Biegu86,
post #60
Zależy jak rozumiesz słowo "wygodnie".
Ja mam kompy i TV pod ścianą a pozycję do grania z pozycji łóżka (sypialnia).
Więc dla mnie wygodnie znaczy bezprzewodowo. W tym sensie tak. Oczywiście mam też extendery DB9 ale zawsze jest stres że pies czy inny kot coś pociągnie i strąci.
Co do komfortu grania to wszystko zależy od stylu grania. Ja gram dość krótko (30-45 min.) i robię przerwy. I ten joystick mnie w tym czasie nie męczy. Natomiast dłuższe nasiadówy to raczej może być mniej wygodne. W sensie gry, bo w sensie wygody użytkowania jak pisałem jest super. Acha, zauważyłem że ten joy słabo się nadaje do niektórych typów gier -- chyba samochodowych albo bijatyk (albo albo, nie pamiętam teraz).
Warto nadmienić że Atari dodaje oprócz DB9, USB do innych mini-konsol itp. Ten setup działa mi na Atari małym, Atari 2600, Spectrum (kempston), Amiga. Do Amstrada jeden magik z Radomia tworzy dla mnie dongle z doprowadzeniem zasilania 5V na pin DB9. Z C64 są jaja bo z jednym działa innym nie (wciśnięty fire jest na stałe). Kolega co wspominałem pracuje nad tym, sądzę że da się jakoś obejść, najwyżej modyfikacja płyty C64 mnie czeka.