[#91] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@druzil28, post #90

Jejciu, wreszcie! Nie mogę się doczekać Ależ będzie zabawa!
4
[#92] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@druzil28, post #90

Nie do końca.

Info sprzed kilku dni:

Zacinają się przyciski póki co. Jest też problem z produkcją PCB.

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2026 13:04:41 przez Hubez
[#93] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #92

Ja tam nie wiem. Wozik nie ma problemu z:
- krzywymi wkrętami,
- kablowymi torami,
- drukowanymi płytkami,
- zacinającymi się klawiszami,
- komunikacjami i innego typu ujami-mujami.
W sumie dla zwiększenia produkcji mógłby w końcu ogarnąć temat z Urzędem Skarbowym ale wtedy cena w górę, bo to legitny towar.
10
[#94] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #92

Kurde, to co, znowu się opóźni? A już chciałem pograć w DECATHLONA i SWOSA i w TURRICANA na nim. Kurde bele. Szkoda. Mam jednak nadzieję, ze po wakacjach już będzie!
[#95] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #92

To jakaś oficjalna wiadomość? Dawno nie było oficjalnego maila, no chyba że coś przegapiłem?
[#96] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@jarzbi, post #95

Oficjalne info dla ludzi którzy wsparli ten zacny i ciągle dopracowywany projekt.
1
[#97] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #92

Czyli po raz dziesiąty z rzędu wypada coś na ostatniej prostej. Normalka. Na prawdę podziwiam ludzi wierzących jeszcze w ten projekt.
1
[#98] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #96

Ok. Też dostałem maila ale zaginął w jakimś dziwnym folderze. W mailu są zdjęcia obudów i innych części, więc myślę, że nadejdzie szczęśliwy finał. Ja tam sobie czekam w spokoju.
1
[#99] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@jarzbi, post #98

Są też prawdopodobne ceny. Joye mają być gotowe w I półroczu 2026.

2
[#100] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #99

Bezprzewodowy Atari CX40+ to połowa z tego.

Chociaż tutaj technologia słabsza. Ale cena niższa.
[#101] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@kubaslonka, post #93

Dobra, bo może napisałem niezbyt klarownie:
gdyby Wozik założył JDG opartą o pełny ZUS i PD to mógłby podnieść produkcję do maksymalizacji obsadzenia mocy przerobowych jednakże wiązałoby się to z podniesieniem ceny finalnego produktu.
Obecnie produkcja jest całkowicie legalna i opodatkowana jednakże ograniczona do pewnej kwoty przychodu.

Sorry za zamieszanie ale tylko czekać na śmieszka, który przez nadmiar humoru zrozumiałby moja wypowiedź opatrznie jako produkcje w szarej lub czarnej strefie.
6
[#102] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #100

Unithor - Unijoy ma być Joyem dopracowanym do perfekcji.
1
[#103] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #102

A - to przepraszam. W takim razie taniocha!
[#104] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #102

I Unijoy to pełnoprawny dżojstik, a nie jakiś patyk z przyciskiem obok.
1
[#105] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #103

5
[#106] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #102

Do perfekcji to i tak mu brakuje gry Jump! - bo tylko z nią działają "wibracje" i efekty LED.
A cena jednak powala - 3 stówy za podstawę...
Nie mówię już o "cesarzu" - 450zł i tylko jedna gra (jak wyjdzie) święci i wibruje...
3
[#107] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@amikoksu, post #104

I Unijoy to pełnoprawny dżojstik, a nie jakiś patyk z przyciskiem obok.

O super! To podaj link to sobie zamówie. Może w przyszłym tygodniu doleci do paczkomatu

Zaczyna być irytująca dziecinada w koło tego projektu... UniThor to wizja, która obija się o ściany od samego początku. W tym czasie kilka innych osób i firm zapowiedziało swoje projekty i je dowiozło. Wiem z plotek, ze backend był gorzki i wiele się działo, ale... Czy jako klienta powinno mnie to obchodzić? Czy kupując chleb słucham historii jak to się młynarz z piekarzem na gołe pięści pobił? No ludzie...

Na tą chwilę UniThor razem z Młynkolotem Tytusa i Kosmokratorem Lema to wspaniałe koncepcje...

*Ban za szczerość przyjmę z honorem
14
[#108] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@miki1406, post #107

Więcej optymizmu. Dźoj jest, ino jeszcze nie w sprzedaży.
2
[#109] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@miki1406, post #107

Mnie zaskoczyło to że oni po tylu latach piszą że oni to dalej i tak składają ręcznie. To ile można ich złożyć robiąc to w wolnej chwili
2
[#110] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #102

Unithor - Unijoy ma być Joyem dopracowanym do perfekcji.

To wyjaśnia czemu nigdy się nie ukaże.
2
[#111] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@miki1406, post #107

Uśmiałem się, a moja żona jeszcze bardziej
1
[#112] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@rbej1977, post #110

To wyjaśnia czemu nigdy się nie ukaże.

Taki jest plan, od samego początku.
2
[#113] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #99

A czym się różni wersja classic db9/usb od classic 2 in 1? I co ma ten emperor dodatkowego, polerowaną gałę?
-edit-
dobra, już sobie wlazłem na główną stronę... zaintrygowała mnie jednak jedna rzecz... czemu tylko w wersji BASIC jest opcja "zero lag"? No i wersja BASIC REWIRED dla CPC, to już w starych joyach były przełączniki trybu na CPC, nie mogli tego do każdej wersji DB9 dodać tylko trzeba będzie specjalnie do CPC kupować osobno joya?

Cholera, tak zrobili belkę górną na stronie, że wlazła mi na wycięty fragment...

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2026 10:43:34 przez Madman

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2026 10:45:11 przez Madman
[#114] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Madman, post #113

Wyglada na ta to że wersja basic nie ma żadnej elektroniki stąd i zero lag. Te wszystkie inne sa konfigurowalne - np mapowanie fajerow na przyciski. A jak wiadomo jakis mikrokobtroler zawsze wprowadzi opóźnienie niz zwarcie kabelka do masy ;) taka moja teoria.
[#115] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Madman, post #113

Ciekawe czy udało się ogarnąć temat ledów w najdroższej wersji. Ledy początkowo były za mocne, przesunęło to debiut Unijoya o kilka miesięcy.
1
[#116] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #115

Oj tam, jak mi router za mocno świeci ledami po oczach w nocy to biorę "mleczną" taśmę scotch i zaklejam i jest gitara
[#117] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #5

Minęły 4 miesiące i dalej nic nie dostałem.

Taka ciekawostka: 4 osoby w 5 miesięcy potrafiły 40 lat temu zaprojektować komputer.

Dziś potrzeba kilka lat żeby wyprodukować Joystick z prymitywną elektroniką :D

1
[#118] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #117

Nie zapominajmy, że wszystko było gotowe do produkcji, tylko potrzebna była zbiórka. Po zbiórce przestało być gotowe na lata
3
[#119] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #117

A mogli poświęcić więcej czasu. I wyszło co wyszło.
Jeśli chodzi o dźojstik, to moim zdaniem docelowo będzie fajnie dopracowany.
1
[#120] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #117

Doświadczeni i dobrze oplacani inżynierowie. Którzy mieli doświadczenie a moze nawet juz gotowe podobne projekty. Robili to bedac na etacie a nie po godzinach. Dodatkowo zaprojektowali a nie wyprodukowali ;) ale teraz juz wiem czemu atari st takie słabe bylo ;) projekt robiony na kolanie ;)

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2026 15:43:50 przez marggines
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem