[#181] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Gandalf, post #180

Tak, zawiodła fabryka, nie posiadała wyspecjalizowanych uchwytów do zamocowania PCB.

Secundo - dostawca nie był w stanie dostarczyć tak potężnej ilości komponentów SMD, a za 2 dni minie pół roku jak autor wątku "ostrzegał" o wysyłce Joyów.

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2026 15:16:48 przez Hubez
[#182] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #181

Staram się zrozumieć. Poważnie.
Niemniej kolejne, zakrawające na niepoważne tłumaczenia, nie pomagają.
"Potężna ilość" komponentów SMD? Serio?
Cholera - będziemy mieli po 10 joystick-ów na jedną istniejącą Amigę.OK
Może za 10 zeta?
Rozumiem szyderstwo i kpinę, ale do tego stopnia?
Ze strony firmy(?).
[#183] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Gandalf, post #180

Już chyba lepiej jakby tych aktualizacji nie było wcale Może ten joystick powstanie, może nie, może za rok, może za 5 lat. Wypiszę się z tych powiadomień na kickstarterze, bo generuje to tylko niepotrzebną irytację :)
[#184] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Gandalf, post #182

Staram się zrozumieć. Poważnie.

Obawiam się, że tu tylko psycholog może zrozumieć.
[#185] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #184

Mnie rozbawiła troska o to że wyślą a nikt nie odbierze bo wakacje. Prędzej paliwo będzie po 5 PLN niż to że oni to zaczną wysyłać w wakacje.
4
[#186] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Splavinho, post #183

Mnie osobiście bliżej jest do śmiechu. Owszem, wsparłem, być może straciłem, jednak złość i frustracja już dawno minęły. Teraz z każdą wiadomością jest coraz zabawniej

edit: trochę błędów ortograficznych

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2026 16:16:11 przez betonumysłowy

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2026 16:16:38 przez betonumysłowy
2
[#187] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@druzil28, post #185

To ktoś w końcu naprawdę dostał tego joya czy nie bo jakoś nie widzę żadnych recenzji na yt...?

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2026 16:13:04 przez Madman
2
[#188] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@betonumysłowy, post #186

Dla mnie osobiście bardziej do śmiechu. Owszem, wsparłem, być może straciłem, jednak co człowiek się pośmieje to jego

W sumie jest to jakaś opcja szeroki uśmiech
2
[#189] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Splavinho, post #188

Śmiech to zdrowie więc można powiedzieć że dostaliśmy dobrą terapię w promocyjnej cenie :D
2
[#190] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@betonumysłowy, post #189

dostaliśmy dobrą terapię w promocyjnej cenie

Dobry Stand-up gratis
1
[#191] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #190

Więc, skoro wakacje odpadają, czekamy dalej.
W końcu cztery lata przeleciały jak z bicza strzelił.
Całe szczęście, że też odczuwają "wysoki poziom frustracji". W przeciwnym wypadku czułbym się osamotniony.
[#192] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Gandalf, post #191

"flustracja niedoszłym larytasem"
1
[#193] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Gandalf, post #191

Tylko czy chodzi o wakacje uczniów szkół podstawowych i średnich czy uniwersyteckich?
[#194] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@misiek2, post #193

W naszym przypadku raczej - Uniwersytetu Trzeciego Wieku... a więc - cały czas 😉😥
2
[#195] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Axe1971, post #194

chyba pomylili kolejnosc
bo najpierw byla anikieta i pytanie o wysylki, potem jeszcze raz z pytanie o dodatkowe przyciski, a teraz nie ma co wysylac bo pcb krzywe i jeszcze brakuje elementow do lutowania ... to co oni chcieli wczesniej wysyłać ?

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2026 23:28:47 przez macRush
2
[#196] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@macRush, post #195

Szyny były złe, a podwozie też było złe ....
4
[#197] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@wali7, post #196

" bo to ZŁA kobieta była ... "
xD
[#198] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@macRush, post #195

Zawinili dostawcy i podwykonawcy
2
[#199] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #198

...i projektanci!
[#200] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #199

I drukarnia - tam był jakiś gruby temat ze zbyt małą gramaturą kartonu z którego wykonano opakowanie. Ktoś zmierzył powierzchnię kartonu, a następnie go zważył i pomimo nadruków, szwów oraz kleju (które podnoszą łączną masę o około 4,5%) okazało się, ze gramatura była mniejsza aniżeli deklarowana przez producenta.

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2026 07:11:52 przez Hubez
[#201] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #198

Tylko Kickstarter nie zawiódł kilka lat temu
3
[#202] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@macRush, post #195

najpierw byla anikieta i pytanie o wysylki, potem jeszcze raz z pytanie o dodatkowe przyciski, a teraz nie ma co wysylac bo pcb krzywe i jeszcze brakuje elementow do lutowania ... to co oni chcieli wczesniej wysyłać ?

Może dobre wibracje ?
1
[#203] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@betonumysłowy, post #189

"To była piękna katastrofa!"
Powiedz, jak mawiał Zorba Grek.
Zyskasz opinię filozofa
I na frustrację świetny lek.
2
[#204] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@betonumysłowy, post #186

Mnie osobiście bliżej jest do śmiechu. Owszem, wsparłem, być może straciłem, jednak złość i frustracja już dawno minęły

Ja nie wsparłem, więc mogę się śmiać za darmo. Tylko z czego się śmiejecie? Sami z siebie się śmiejecie.

Ja jeszcze czekam za czerwonymi i niebieskimi klawiszami i będę na czysto ze wszystkimi zbiórkami. Dobry zwyczaj nie pożyczaj na amigowe projekty.
2
[#205] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@snifferman, post #204

Dobry zwyczaj nie pożyczaj na amigowe projekty.
Od strony autora amigowych projektów dodam jeszcze refleksję: nie rób zbiórki na swój projekt, zainwestuj własną kasę. Wtedy masz większą motywację, żeby dowieźć.
7
[#206] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Krashan, post #205

Ale wtedy trzeba wydać i zaryzykować swoje pieniądze. Łatwiej jest trwonić czyjeś
4
[#207] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@snifferman, post #206

Niestety tak, dlatego jedynie inne zachowanie potencjalnych klientów może temu przeciwdziałać.
Stop z "shut up and take my money!"
1
[#208] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Jacques, post #207

Wygląda na to że w projekcie który ma 5 elementów im się popsuł już 7. Oni są tak nieporadni w tym co robią że ja serio się zastanawiam czy oni samodzielnie potrafią się podetrzeć.
2
[#209] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@druzil28, post #208

Zapewne nie są nieporadni, ale mają niski poziom motywacji. Tak jak napisał Krashan - gdyby robili za swoje, to mieliby determinację żeby projekt ukończyć i zacząć joystick sprzedawać. Za czyjeś i skasowane z góry - można robić, robić i robić bez efektów bo konsekwencje są żadne. Jedyną "sankcją", która nad nimi wisi jest opinia środowiska, ale nią też chyba za bardzo się nie przejmują.

Ja tylko naprawdę nie wiem po co była cała te sesja surveyów. Zapowiedź surveya, survey własciwy, survey przypominający, survey finalny - 4 miesiące zbierania od ludzi danych do wysyłki po to, żeby po pół roku się okazało że nie ma czego wysyłać, bo części nie dotarły:D

Jak dla mnie - może już nie być żadnych aktualizacji, niech tylko po skończeniu zbiorą w tydzień adresy i roześlą. Żaden "postęp" tych prac od dawna mnie nie interesuje
[#210] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Splavinho, post #209

Z drugiej jednak strony, mieć gotowy (prawie) produkt, i nie zacząć tego sprzedawać to także straty.
Chyba, że od początku to była ściema i żadnych prac nie prowadzono, a cała kasa poszła na wino, kobiety i śpiew... to wtedy nie
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem