[#31] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #29

Kolega nieuważny jakiś. Wiadomość z grudnia 2024 r.
Opowiemy Wam dla przykładu z jakimi ciekawostkami przychodzi nam się mierzyć. Zamawiamy “durne”, z punktu widzenia projektu śrubki i pomimo zgodności wymiarów wedle specyfikacji kolejny raz przychodzą nie takie, jak trzeba albo co gorsza krzywe.
[#32] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@fazior, post #31

Kupowałem śruby setki, albo tysiące razy - nie tylko znormalizowane, ale też nietypowe. Ani raz nie trafiłem na krzywe.
3
[#33] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@amikoksu, post #24

Niektóre gry są na tyle inteligentne, że same ze sobą grają. Od SuperFrog`a po Quake.
1
[#34] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@fazior, post #31

Kolega nieuważny jakiś.

Bo i nie robiłem preodreru. Zatem mogę sobie na to pozwolić.

[#35] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #34

Temat śrubek i tego wpisu z grudnia 24 był wałkowany na forum. Mniejsza z tym.
1
[#36] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@fazior, post #35

Fazior, przywróciłeś mi nadzieję. Skoro będą śrubki, to i młotek będzie niepotrzebny :)
3
[#37] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@wali7, post #36

pamiętaj, lepiej trzyma wbita śruba niż wkręcony gwóźdź :)
5
[#38] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@QUAD, post #37

Szczególnie gdy śrubę potem jeszcze zagniemy i zaklepiemy :)
3
[#39] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Hubez, post #32

Prawdopodobnie nie kupowałeś najtańszych u Chińczyków.

A co do Zhōngguórénów to mi się zdarzały niestety u nich różne rzeczy. Więc krzywe śruby mnie nie dziwią, dobrze że nie dostali kamieni albo ziemniaków. Ale tak naprawdę w dzisiejszych czasach wszędzie się mogą zdarzyć "niezbyt dobre" produkty (zazwyczaj produkowane w... Chinach).
[#40] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #39

Jak ktoś kupuje po taniości, to niech za bardzo nie liczy na dobrą jakość.
1
[#41] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@AD99, post #11

Oto 3 dostepne poki co joye obok siebie.
7
[#42] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Solo Kazuki, post #39

Myślisz, że kupują w Chinach skoro finalny produkt jest dość drogi, a producent wszędzie zapewnia o najwyższym standardzie i jakości (stąd wieloletnie oczekiwanie)?
1
[#43] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@marggines, post #41

Jakie są lata produkcji tych joy'ów?

Unithor - daję 2027 optymistycznie
QS II New - 2026
EnJoy - 2025
AmiJoy - 2024

Czy tak?

To teraz napiszcie fajne joye jakie się ukazały w latach 2000-2023. Ja pamiętam tylko Competition Pro.

A zatem urodzaj jest OK
[#44] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #43

Amijoy też 2025 ale przed enjoy
2
[#45] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #43

Szkoda, że nie wiesz jak wszystkie firmy robiły Unithorowi pod górkę w trakcie projektowania, składania, zamawiania podzespołów.

Cały czas mieli problemy z dostawcami. Wystarczyło śledzić wątek - krzywe śrubki, słaby klej, za mocne ledy, złe wypraski, złe odgiętki przewodów etc.

3
[#46] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@marggines, post #41

Mam i ja... Enjoya . Nie licząc dziesiątek joyów z epokiOK
[#47] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@marggines, post #44

No to poprawka

Unithor - daję 2027 optymistycznie
The Quick Shot II - 2026
EnJoy - 2025
AmiJoy - 2025

i jeszcze

JoyCart - 2023 (jeśli nie pomyliłem)

Niezłe. 5 Joy'i w 5 lat i to 4 z PL!!

Polska Joy'ami stoi!

Szkoda, że nie wiesz jak wszystkie firmy robiły Unithorowi pod górkę w trakcie projektowania, składania, zamawiania podzespołów.

Cały czas mieli problemy z dostawcami. Wystarczyło śledzić wątek - krzywe śrubki, słaby klej, za mocne ledy, złe wypraski, złe odgiętki przewodów etc.

Zmowa!
[#48] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #47

Zmowa!

Albo Chiny
1
[#49] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@marggines, post #41

Jesli ten po srodku odpowiada rozmiarem dzojstikom z lat 90 to te dzisiejsze sa jakies wielkie...
[#50] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@pch, post #49

Spore. Do trzymania w ręce podczas grania mogą się nie nadawać.
[#51] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@amikoksu, post #50

Ja mam Amijoya od Marginesa i czekam na QuickShota od Retro Games (zamówienie w euro rtv płatność przy odbiorze).
Fakt amijoy ma dużą obudowę ale widać, że enjoy podobnie.
Widocznie wynika to z faktu że są montowane chałupniczo.
Mi to generalnie nie przeszkadza bo gram z przyklejonym do stolika.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 07:50:49 przez Biegu86
[#52] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Biegu86, post #51

Widocznie wynika to z faktu że są montowane chałupniczo.

mylisz sie kolego, to kwestia mechanizmu, i fakt moze daloby sie urwac pare mm z enjoya i amijoya.

No i jak wwrażenia po 1wszych testach ? dla mnie tak jak sie spodziewalem, ale w lapkach jeszcze nie mialem - czyli bardzo średnio i wg mnie to wysoka nota na ten produkt.

Unithor i 3 przyciski - czy tutaj mowa o db9 ? 3 przyciski w amidze i atari czy c64 tez ?

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 08:52:37 przez djwozik
[#53] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@Biegu86, post #51

Nie odebrałem jeszcze nowego QuickShota. Może w ogóle nie odbiorę, bo mam płatność przy odbiorze. Ponoć jakość dzoja jest średnia. Wystarczy lekko w bok i kierunek zaskakuje co dla mnie nie jest plusem i fajery nie klikają jak 'powinny' hihi. Poczekam na testy wytrzymałościowe. Ale wiadomo, najlepiej samemu sprawdzić.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 10:21:22 przez amikoksu
[#54] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@amikoksu, post #53

Polecam nie odbierać tego joya jak jest taka opcja, albo zwrot bez testowania. Fajnie wykonany wizualnie i to tyle. Działa jak chiński pad za 10 zł. Precyzji zero. Te przyssawki to nieporozumienie. One tylko częściowo się przyczepiają do stołu. Joy chodzi przez to góra dół. Te przyciski czerwone powinny być w innym miejscu. Ich lokalizacja powoduje przypadkowe wciskanie. Sam joystick chodzi zbyt miękko, łapie przypadkowe kierunki. Speedlink był za twardy ten za miękki. Jest wart najwyżej 1/4 swojej ceny. Mnie nie leży.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 12:03:54 przez misiek2
1
[#55] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@misiek2, post #54

Fajnie wykonany wizualnie

No właśnie. To na plus.
Sam joystick chodzi zbyt miękko, łapie przypadkowe kierunki

No właśnie. To na minus.

Wstrzymam się. Może z UniTHORem coś się ruszy w najbliższym czasie.
[#56] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@misiek2, post #54

Hmm ciekawe, mam joya od dużegio TheC64 (The Joystick) i jestem z niego bardzo zadowolony. Mam też Joya od Atari400 Mini (TheCXStick) i tutaj jest slabiej (brak mikrostyków), natomiast bardziej jest to wina samego niewygodnegio atarowskiego designu tego joysticka. Ogólnie mam TheC64, TheA400 Mini i The Spectrum i jestem mega zadowolony z jakości produktów od Retro Games Ltd.
[#57] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@twardy, post #56

Co jakości nie mam uwag. Mam uwagi do funkcjonalności (np. przyssawki, zła lokalizacja dodatkowych przycisków). Dla mnie to produkt nieprzemyślany. Był potencjał a wyszło jak wyszło.
[#58] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #47

Jeszcze jest szósty nowy joy:

Atari joy

Mam wersję bezprzewodową. Bardzo sobie chwalę.
[#59] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #47

no a w tym roku przybędzie jeszcze kilka
1
[#60] Re: UniTHOR i trzy przyciski

@_DiskDoctor_, post #58

Na takim dżojstiku da się w ogóle wygodnie grać?
Pamiętam te stare kije na tych starych atari u sąsiada. To było coś okropnego
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem