@Mordimer, post #27
- zredukować rozmiar zdjęcia,
- nałożyć mu jakiś napis,
- dokonać jakiegoś efektu graficznego,
- zrobić ikonę w postaci miniatury,
Powyższe np. z IrfanView - krótka chwilka
Problem zaczyna się w chwili podpięcia ikonki do zdjęcia. Tak wprost to raczej ciężko. Trzeba skrót do fotki i w nim zmienić ikonę. Chyba, że ustawienie Widok/Miniatury, potraktować jako ikonkę z miniaturą. Następny zonk w przypadku ustawienia domyślnego narzędzia w ikonce. Nie pod ikonkę, a pod rozszerzenie się tutaj narzędzie podpina. (chyba, że się mylę). Dla wszystkich zdjęć w danym rozszerzeniu np. jpg.
@Dopuser, post #31
@Olo, post #26
@Dopuser, post #36
@grg, post #38
@Dopuser, post #29
@Dopuser, post #1
@HOŁDYS, post #23
przeciez na tym nie dalo sie pracowac
@Olo, post #40
@HOŁDYS, post #6
@Dopuser, post #1
@Dopuser, post #45
@XoR, post #48
@Olo, post #49
Może inaczej, co z tego że masz jakieś tam skrypty skoro np. na 040-40 zmiana rozdzielczości obrazka w 3000x2000 zabierze ok minuty.
Tobie skrypty zmienią 20 obrazków w powiedzmy 15 minut, ja w tym czasie nawet ręcznie przerobie więcej obrazków .
Tylko że ja nie piszę skryptów ale odpalam program, zaznaczam te 20 obrazków daje opcję "resize" , wybieram rozdzielczość i za kilka sekund mam wszystko
@Dopuser, post #50
@Dopuser, post #50
#48 Tymczasem od momentu powstania wątku, kilku ładnych godzin, nikt nie potrafi podać czasu koniecznego na 7.
#49 ...zapomniałem dodać, że temat poczty ma być...
bym kliknął na skrypt i tyle bym na to poświęcił czasu...
@Dopuser, post #55
@grg, post #54
Czy tak lekko posyłałbyś w ciemno, bez jakiegokolwiek sprawdzenia przed wysłaniem, gdyby chodziło o poważne materiały dla Twojego klienta, a nie jakieś popierdułki? Ludzie nie automatyzują wszystkiego, bo to nie tędy droga. Jeśli w trakcie nie kontrolujesz niczego to możesz wrócić po 10 godzinach i odkryć, że Twój skrypt zrobił wielkie nic.
@Dopuser, post #50
@grg, post #56
Mam taki skrypcik (nie sam go pisałem), który przerabia mi trasy z googlemaps na gpx. Ale muszę najpierw podać w googlemapsie punkt startowy i docelowy oraz muszę wybrać odpowiednią dla mnie trasę, bo google standardowo pokazuje najkrótszą. Może byś napisał taki skrypcik, który by robił to automatycznie,
@Dopuser, post #45
Inny przykład to np. konwersja dziesiątek w .dms na .adf przy zachowanej nazwie, zrobienie na koniec obrazu ISO, po czym wypalenie. Klikam na katalog i tyle.