@XoR, post #86
Najprościej to farma kart graficznych
@Dopuser, post #90
@Dopuser, post #71
@Olo, post #73
@Daclaw, post #89
@Dopuser, post #79
@Tomahawk, post #93
Nie ma ŻADNEGO powodu, żeby mieć z tym co mówisz jakiekolwiek problemy.
Ikonki robię po prostu: convert -resize 20% *.jpg
Mogę wysyłać MUTT-em: http://www.cyberciti.biz/tips/sending-mail-with-attachment.html
@Olo, post #101
Załóżmy, że piszę szkolenie IT dla nowych pracowników - powiedzmy 140 slajdów w PowerPoint 2010 ( animacje , muzyka, itd - objętość 320 MB ) .
Podczas pisania prezentacji równocześnie uruchomione mam:
- Paint.NET - przerabiam obrazki, robię jakieś proste operacje graficzne itd
- Format Factory - często dostaje animacje w jakiś egzotycznych formatach, więc musze je przerobić na coś zjadliwego
- firefox - wiadomo, dostęp do www
- thunderbird- wiadomo, musze mieć kontakt mailowy z innymi szkoleniowcami, i zbierać potrzebne materiały
- word 2010 - czasami trzeba coś napisać
- Media Player - jako że nie lubię pracować w ciszy, to mam podpięty komputer do TV LCD, ina drugim ekranie odpalony mam zazwyczaj jakiś film w HD ( akurat wczoraj podczas naszej "rozmowy" oglądałem Doctor Who - Pandorica Open HD - plik 1.37 GB mkv )
@Dopuser, post #102
@Des, post #58
I jeszcze jedno - pokażcie mi soft jakiś na pieca, który pozwala na taką niebywałą prostotę i kreatywność w kombinowaniu z animacjami 2D, jaką daje stary, poczciwy DPaint IV AGA, DPaint V.
@lord_spider, post #104
Pewnie wiesz, że w Windows jest możliwość pisania i wykonywania skryptów VBS, które doskonale radzą sobie z przeszukiwaniem katalogów, budowaniem listy plików w ramach katalogu, obrabianiem ich w pętli, aby np. pojedynczo wysłać przeskalowane wcześniej pliki emailem do zdefiniowanego uprzednio adresata.
@Dopuser, post #106
@Olo, post #101
Starasz się na siłę udowodnić jaka to amiga jest genialna i szybka
@lord_spider, post #107
@Dopuser, post #102
Teraz pozostaje tylko jedno pytanie: mamy ileś tam zdjęć 5MB, w jaki sposób przekażesz zmienne do każdego z tych programów. Ręcznie przecież nie będziesz ich wklepywał...
Jak już to w formacie png... Amiga widzi takie ikony...
@Dopuser, post #103
@Dopuser, post #112
@Dopuser, post #115
@Olo, post #113
A tak szczerze, to powiedz, bo czytałem te wszystkie komentarze i tak naprawdę nie wiem co chcesz pokazać usmiech
@lord_spider, post #116
@Dopuser, post #117
Czyli, że jest sprzeczność. Wg Ciebie cała operacja to 2.38s, a wg Tomahawka 49.97s. Pytanie: jakim cudem jesteś taki szybki (ja nie zdążyłbym wybrać opcji programu w tym czasie) i dlaczego Tomahawk jest 20x wolniejszy ? Skąd taka rozpiętość ?
A skoro tak, może się zdarzyć, że od momentu mego kliknięcia do zakończenia Amiga zużyje mniej czasu na całość zadania niż Ty w trybie ręczny na Pececie.
@Dopuser, post #103