@Dopuser, post #180
Jakich znowu administratorów czy programistów? Skąd ich wytrzasnąłeś?
Tak jak by użytkownicy Amigi to byli właśnie administratorzy czy programiści...
@Mandi^ATO, post #179
W Twoim hardcorowym teście Amiga przegra z kretesem, wystarczy użyć TrID w celu identyfikacji typów plików i w zależności od odpowiedzi segregować pliki.
:_sprawdzenie
trid "%1" >c:typ_pliku.txt
findstr /c:JPEG c:typ_pliku.txt
@Dopuser, post #182
@Dopuser, post #177
@Mandi^ATO, post #183
Pliki .mp3, .jpg, .iff i inne są określane jednoznacznie. Pliki hybrydowe są określane z % zawartością danych w pliku.
@Dopuser, post #185
@Olo, post #184
miałem przerobić zdjęcia, i wysłać, zrobiłem to, cała procedura na ponad setce zdjęć zajęła "kilka sekund" .
pokaż mi w czym Amiga Klasyk jest szybsza od PC w normalnym codziennym użytkowaniu
@Mandi^ATO, post #183
Edit: poza tym nie samym TrID identyfikacja plików stoi, jest masa tego typu narzędzi, ale to trzeba po prostu chcieć poszukać, a nie czepiać się innych, że się nie da.
W Twoim hardcorowym teście Amiga przegra z kretesem, wystarczy użyć TrID w celu identyfikacji typów plików i w zależności od odpowiedzi segregować pliki.
@Dopuser, post #187
@Olo, post #189
"Kilka sekund" - cudzysłów jednak tam jest, więc, normalnie traktuje się taką wypowiedź jako przenośnie , co miałem Tobie napisać że dana operacja zajęła 31, 43234 s
Chcesz kontynuować dalej dyskusję, to fajnie - wymyśl jakiś interesujący test, to sprawdzimy co i jak... oczywiście NORMALNY, a nie coś co "warunki brzegowe nie są spełnione"
@XoR, post #139
@Dopuser, post #190
@XoR, post #192
lepiej kupić dwa dyski 2TB 5400RPM i nagrywać wszystko na oba na raz i trzymać w różnych miejscach. DUUUŻO taniej i bezpieczniej
@Olo, post #193
No w sumie, mam jedno pytanie . Siedzisz i myślisz nad skryptem ( nie wiadomo od jak dawna ) , gdzie wystarczy odpalić pierwszy lepszy darmowy program do nagrywania zdjęć, i zrobić to w parę chwil .Nie potrafię zrozumieć, po co komplikować tak prostą sprawę jak nagranie płytki ze zdjęciami.
Ja mam do tego celu dysk 1 TB WD w kieszeni, który po podłączeniu do komputera, sam aktualizuje mi katalogi i robi kopię bezpieczeństwa .
Wymyśl test, który rzeczywiście pokaże moc Amigi
@Dopuser, post #196
A ja nie rozumiem dlaczego masz ciągły problem z tworzeniem miniatur/ikonek. Nie ma softu na Windows do tego celu, czy jak?
@Dopuser, post #196
@Dopuser, post #196
@Dopuser, post #200
@XoR, post #204
@Olo, post #202
Nie, nie pokazałeś mocy amigi. Pokazałeś tylko Twoją ewentualną umiejętność pisania skryptu,a to nie jest jakaś tajemna moc zarezerwowana tylko dla Amigi.
Teraz wytłumacz mi dlaczego ta operacja będzie trwała ponad 7 razy dłużej na Amidze niż na PC, nawet mimo użycia Twoich ultra skryptów ?
Pytanie, dlaczego mimo użycia magicznych skryptów, zapis zdjęć na Amidze będzie trwał dłużej ?
Co najwyżej zrobisz coś mniej klikając,ale niestety ograniczenia mocy i sprzętowe Amigi są na tyle duże, że nawet za pomocą skryptów, i tak co bardziej skomplikowane operacje będą trwały dużo dłużej niż zrobienie tego samego na PC, nawet przy użyciu dziesiątek programów z GUI. Jak nie wierzysz, zapraszam do mnie, weź swoje skrypty, siądziesz przed moją Amigą i testuj do woli szeroki uśmiech
@Dopuser, post #206