@Andrzej Drozd, post #149
@grg, post #147
Jest zagadnienie do zautomatyzowania za pomocą komputera i należy ten problem rozwiązać, a nie zasłaniać się marnymi wymówkami.
Audiobook może być w czym tam sobie chcesz, mp3, wave, cd-audio... z przerobieniem dźwięku na najwygodniejszy dla siebie format przecież sobie poradzisz bez problemu.
@Olo, post #150
Przecież na PC też można, więc raczej jest to pokaz Twoich umiejętności, a że masz Amigę, to pokaz pisania skryptów na Amidze a nie jakaś tajemna siła Amigi
Chcesz udowodnić wyższość Amigi nad PC
poprosiłem Ciebie o dwie rzeczy, konwersję mp3->wav , i podanie konfiguracji Twojej Amigi, tak trudno odpowiedzieć
@XoR, post #151
temat miałby sens gdyby traktował o możliwościach łatwej automatyzacji zadań
przykładachktórych podałem. A mogą być dowolne inne, w zależności od zapotrzebowania chwili...
Gdyby Dopuser nie był trolem internetowym skoncentrowałby się na szerzeniu idei skryptów amigowych
@Dopuser, post #152
@Dopuser, post #153
I kto to mówi... nie powinieneś tego wziąść do siebie przypadkiem?
Sprawdź program Sox... taki mały kombajn...
@Dopuser, post #155
Żałosne są teksty typu przekonwertuj film, audiobooka czy wav...
@Dopuser, post #155
A co ja niby robię? Przy okazji, niejako pośrednio uświadamiam ograniczenia Peceta... najwyraźniej podważyłem jakąś świętość, sądząc po reakcjach...
@grg, post #157
Można Cię podsumować jednym wielkim "blah...". Sam sobie sprawdź. Zadanie polegało na podaniu na wejście "A" i uzyskaniu na wyjściu wyniku "B".
@grg, post #161
Dokładnie opisałem "warunki brzegowe". Jak nie rozumiesz po polsku to Ci więcej nie pomogę.
@Dopuser, post #162
Zapomniałeś chyba podjąć rzuconą rękawicę
@grg, post #163
Zapomniałeś chyba, że nie jesteś dyktatorkiem w swojej totalitarnej republiczce w której obywatelkowie skacza kolo Twojej dupki, wiec albo zrealizuj prosciutkie zadanie, ktore zostalo wyartykulowane we wlasciwym poscie albo dalej sobie tkwij na mieliznie swojej iluzji.
@Dopuser, post #154
@Olo, post #165
Widzisz, gdzieś tu coś o skryptach
pytasz się o czas wykonania danych operacji, kilka postów dalej odpisałem Tobie ile zajmują dane operację, a ty zacząłeś wymyślać jakieś dziwaczne odpowiedzi.
Dostrzegam chyba błąd w myśleniu, ale o tym później...
gdzie widzisz w warunkach brzegowych otwieranie zdjęcia?Jakoś nie dostrzegam.
w skrypcie nie muszę otwierać GUI!Zaoszczędzam przez to przykładowo kolejną minutę (na Twoim konfigu i Perfect Paint)... i to tylko to jedno GUI! ile jeszcze GUI programów musisz otworzyć, uwzględniając jeszcze czas potrzebny na znalezienie danego programu, by:
@Dopuser, post #166
@Mandi^ATO, post #167
Jednak do zadań jednostkowych niestety ale skrypt już taki idealny nie będzie.
Narysuj skryptem odręcznego kwiatka w Deluxe Paint IV, lub stwórz kawałek utworu muzycznego w DigiBoosterze lub ProTrackerze.
@grg, post #158
Jesli Twój skrypt nie radzi sobie ze zdjęciami panoramicznymi, to znaczy, że te zdjęcia nie są nikomu potrzebne
@Dopuser, post #169
@Mandi^ATO, post #171
I może Ci się wyda to dziwne, ale Windows, czy Linux bardzo dobrze się skryptują i AmigaOS wcale nie ma tutaj nad nimi przewagi.
@Dopuser, post #166
@Dopuser, post #170
W samym zaś skrypcie nie ma problemu rozpoznania i interpretacji rozdzielczości zdjęcia.
Nie wiem jak inni, ale mam wrażenie jakbyś się po prostu czepiał...
@Dopuser, post #172
No i port ARexxa... jak dobrać się duunkcji windzianego programu, który nie ma ani poleceń DOSa ani ARexxa ?
rem ---------- Java 5u1-6u9 ---------- for /L %%i in (5,1,6) do for /L %%j in (1,1,9) do call :_java_rem56 %%i %%j rem ---------- Java 6 u 10-26 ---------- for /L %%i in (10,1,26) do call :_java_rem61026 %%i goto :eof :_java_rem61026 reg query "HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall" | find /i "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F832160%1FF}" >nul goto _java_rem61524%errorlevel% :_java_rem615240 @echo ...znaleziono Java Runtime Environment 6 update %1, deinstalacja... start /wait msiexec /x{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F832160%1FF} /quiet /passive :_java_rem615241 goto :eof :_java_rem56 reg query "HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall" | find /i "{3248F0A8-6813-11D6-A77B-00B0D01%100%20}" >nul goto _java_rem56%errorlevel% :_java_rem560 @echo ...znaleziono Java Runtime Environment %1 update %2, deinstalacja... start /wait msiexec /x{3248F0A8-6813-11D6-A77B-00B0D01%100%20} /quiet /passive :_java_rem561 goto :eof
@Dopuser, post #155
@Olo, post #173
Powiedz mi, teraz, gdzie tu widzisz, COKOLWIEK o skryptach . Dla mnie pytanie jest jasne, mamy sprawdzić czy wykonanie tej samej operacji na PC jest szybszy , lub nie niż na Amidze. Nie ma nic, o skryptach.
Dla ciebie specjalnie zrobiłem kolejny test :
6 minut 32 sekundy
porównanie ma sens TYLKO na maszynie o zbliżonej mocy obliczeniowej .
@Dopuser, post #172
Problem w tym, że nie znam nikogo kto by skryptował czy to w Windowsie czy w Linuxie... i wygląda na to, że i na forum nikogo takiego nie ma...
@Dopuser, post #177
@Tomahawk, post #178
Trudno, żebyś kogoś znał. Raczej nie kręcisz się w środowisku administratorów i programistów.
Twoja logika powaliła.