@Dopuser, post #57
Nerwy puszczają, czy jak... te "bzdurne warunki" to jedna, może dwie linijki w skrypcie...
Weryfikacja przez obserwanie www, dokąd wysyłam fotki...
Warunki "brzegowe" są w pierwszym poście... czego tam nie rozumiesz?
@Dopuser, post #55
@michalmarek77, post #64
@grg, post #61
Jakie www? To może napiszesz precyzyjnie co Ty chcesz osiągnąć, bo już trzecia strona i się nie możesz określić. Wysyłasz mailem zdjęcia na stronę www?
@Olo, post #63
Odpalam program, zaznaczam kilka - kilkadziesiąt obrazków do przerobienia, klikam, i paręnaście sekund później zrobione . Potem przeglądam czy wszystko jest ok, zaznaczam folder, prawy mychy, opcja - spakuj i wyślij e-mail, daje nazwę, adres mail, i sprawa załatwiona, całość trwa mniej niż 3 minuty.
Skąd wiem , zrobiłem test, 162 zdjęcia 4288x2848 (562,1 MB) - program - Format Factory - konwersja wszystkich zdjęć do formatu 1024x680 zajęła 48 sekund - kompresja zip programem WinRar - 3.2 s - plik wyjściowy 18.3 MB, wysłanie tego e-mailem na drugie moje konto - 32 sekundy .
@michalmarek77, post #65
@Dopuser, post #67
@Des, post #68
@Dopuser, post #66
Redukuję więc rozmiar fotki do rozmiaru ekranu, tj. jakieś 25% oryginału.
Co więcej, Flickr za tytuł obrazka przyjmuje to co napisane w temacie poczty. Za opis pod obrazkiem służy treść wiadomości (zapomniałem też dodać do warunków "brzegowych" ). Proste ?
Sprawa weryfikacji: np. otwieram równocześnie stronkę na Flickerze, ustawiam odświerzanie strony na np. 60 sek i widzę na bieżąco postęp, jeśli już.
@Olo, post #63
Skąd wiem , zrobiłem test, 162 zdjęcia 4288x2848 (562,1 MB) - program - Format Factory - konwersja wszystkich zdjęć do formatu 1024x680 zajęła 48 sekund - kompresja zip programem WinRar - 3.2 s - plik wyjściowy 18.3 MB
@Des, post #68
@Dopuser, post #55
[tomahawk@mercury tapety]$ du -sh 103M . [tomahawk@mercury tapety]$ time mogrify -resize 50% -font FreeMono-Medium -pointsize 200 -draw "gravity south fill black text 0,20 'Amiga' fill white text 1,11 'Amiga' " *.jpg real 0m34.321s user 0m49.973s sys 0m0.610s
@Olo, post #73
naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć że coś na Amidze da się dzisiaj zrobić lepiej, czy szybciej niż na PC .
konkrety, poproszę, w temacie wątka. Albo męską odpowiedź, że nie da rady zrobić mego zadania korzystając zoprogramowania windy...
@Dopuser, post #66
@Dopuser, post #1
@Dopuser, post #79
Porównujesz 60MHZ do 3 GHZ i piszesz, że Pecet jest szybszy?
@Dopuser, post #81
@grg, post #74
Czyjego ekranu? Swojego? Jak sobie radzisz z proporcjami? Jak ze zdjęciami robionymi w pionie?
Banalnie. Byłoby jeszcze prościej, gdybyś od tego zaczął.
Acha, a zmierzyłeś już ile Ci czasu zajmuje kontrolowanie skryptu?
@1989, post #83
@Dopuser, post #85
Jakiś konkret może się wykluł?
... a w jaki sposób byś utworzył i wysłał pojedyncze zdjęcia?
@Andrzej Drozd, post #82
@Tomahawk, post #88