@Tomahawk, post #119
Mało wiesz o systemach Uniksowych, ale Ci podpowiem. Patrz na pierwszą wartość czyli "real". Bo tyle się badziewie konwertowało i nakładało napisy. Zupełnie bez-obsługowo.
Jeżeli ktoś użyje skryptu w BASH-u/VBS/TCSH/Cokolwiek na PC to zawsze zostaniesz w tyle.
trzeba by ten skrypt wpierw napisać, a pod Magellanem to pryszcz ( skryptów podpinanych pod kontekstowe menu mam chyba z setkę wszystkiego).....i stąd mój benchmark... ciekawym trudności na Pecetach... Tobie się udało na jakieś 50%(konwersja ok, brakuje mutt-a), zaś lord siper z super mocnym Pecetem się poddał...
Nie rozumie co ty chcesz pokazać. Mocy przerobowych magicznie nie wytworzysz...
@Dopuser, post #117
@Daclaw, post #120
To ja inny test polecam: pół godziny materiału w rozdzielczości 1280x768 przerób z formatu .mov na .avi i opisz wrażenia. Mój dziadowski MSI Wind z Atomem 1,8GHz daje z tym sobie radę w 10 minut (Ffmpeg).
I kolejne zagadnienie - na ile FPS mogę liczyć, wyświetlając taki materiał na jakiej-tam-sobie-chcesz klasycznej Amidze? Bo na powyższym laptopie dla Barbie idzie płynnie z palcem w nosie.
@Olo, post #122
@Olo, post #122
@Tomahawk, post #125
A ty masz taki program, który robi wszystko? Fajnie. Też taki chce.
@don_rafito, post #126
Dopiero testy goło-oczne (nie analizy danych z programów testujących), mogły stwierdzić, że ta nasza Amiga, wcale nie odpuszczała pecetowi (i co ważne dalej nie odpuszcza) w tzw. "prędkości użytkowej".
@Dopuser, post #127
Mój program rozróżnia zdjęcia cyfrowe od innych .jpg, dodatkowo rozróżnia zdjęcia HD od innych cyfrowych. Jak bym dłużej poszperał w temacie to i może 16:9 bym odróżnił od 4:3.
Dopiero testy goło-oczne (nie analizy danych z programów testujących), mogły stwierdzić, że ta nasza Amiga, wcale nie odpuszczała pecetowi (i co ważne dalej nie odpuszcza)
@don_rafito, post #126
@don_rafito, post #130
@Tomahawk, post #129
Chyba, że skryptem "łączysz" kilka programów. Ale to na każdym systemie masz takie "kombajny".
@Dopuser, post #132
Łączę dosłownie "pchełki".. mkisofs to 458kb, readcd to 155kb, jpegtool to 12kb, program do tworzenia glowikonki to 32kb... wszystko oczywiście z Aminetu, tj. darmowe.
A jak tam pod linuxem z rozróżnianiem zdjęć HD od zwykłych?
@Tomahawk, post #134
Ale łączysz. Więc to nie jeden program robi, tylko kilka wywoływanych przez skrypt.
@snajper, post #133
Spróbuj odpalić Turricana 2, wersja PC, pod jakąkolwiek windą. Kwestię DOS-owych sterowników dźwięku już pominę.
Natomiast programy/gry śmigające na A500, odpalisz na A1200/4000
W skrypcie wykorzystuję to co mi potrzebne... im bardziej specjalizowane narzędzie, i mniejsze, tym lepiej... skrypt rządzi się swoimi prawami... zresztą nie wiem co w tym złego dostrzegasz, lepsze "kobyły" z GUI od dosowych pchełek ? Amiga DOSowymi programami przecież stoi... 90% softu amigowego ma argumenty DOSa... aż się prosi by to wykorzystywać w skryptach... zresztą po cóż by innego one były? Można w ikonkach, jako tooltype'y ale to marnowanie potencjału
Nie rozróżni, myślę... działa chyba w oparciu o nagłówki, a nagłówek HD czy VGA cyfrowej fotografii taki sam...
@Tomahawk, post #136
Tylko zarzucasz komuś, że jego program do obsługi grafik np. nie nagrywa płyt ze zdjęciami, ale twój też nie nagrywa. Ty używasz do tego skryptu. Przecież on tez może użyć skryptu i połączyć jakieś programy. W czym twój skrypt byłby lepszy od czyjegoś na innym systemie?
Pokazuje mi rozdzielczość, a z tą informacją mogę sobie sprawdzić w skrypcie czy rozdzielczość jest większa niż ileś tam.
Chyba, że po innym parametrze chcesz rozpoznawać czy zdjęcie jest HD?
@Dopuser, post #124
@don_rafito, post #130
@Olo, post #138
Użyłem dwóch programów:
- format factory - (przekodowanie zdjęć na rozdzielczość 720p)
- Windows Movie Maker - czyli dodanie zdjęć, muzyki, czołówki, napisów, animacji wejścia, wyjścia, podziałów na rozdziały itd.
Powiedz mi, ile czasu zajmuje Twojej Amidze i temu magicznemu skryptowi przerobienie np 200 zdjęć w rozdzielczości 4000x2000 ( lub zbiliżonej wielkości), do powiedzmy 1280x960
Dodatkowo skoro te magiczne skrypty tak mega przyspieszają Amigę, to zróbmy "benchmark" - ile zajmuje Tobie, powiedzmy, przekodowanie 80 plików Wav (16bit,stereo 44.1kHz) do mp3 (stereo 44.1kHz 320kbps) , ba nawet nie musi to być 80 plików, zróbmy test złożony z 4 plików usmiech .
@Dopuser, post #141
@Dopuser, post #141
Załóżmy, że mamy ze 20 staryyych dysków CD z wieloma plikami.
@APC74, post #142
Niedobry Dopuser! Niedobry! To nieładnie tak zaginać Winowce...
@grg, post #144
(ps.: tak przerobione mp3 czesto zlepiam z setami muzycznymi, bo fajniej sie slucha z muzyka w tle, w plajerku, ale trzeba sprawdzic ile rozdzialow zmiesci sie w jednym secie - ja to robie recznie, a jak zalatwiaja to Twoje skrypty? )
@Dopuser, post #146
Raz, że nie znam się na audiobookach, nie korzystam w ogóle, tym bardziej na Ami,
dziwię się, że jeszczy skryptu nie napisałeś... jakiś problem?
Btw: W jakim formacie ten audiobook? mp3? txt? doc?
@Dopuser, post #145
Tak swoją drogą - nie wiem czy to zaważasz - w 100% przypadów krytyczne uwagi n/t mego benchmarku, to prawie krzyk: mój pecet jest szybki! mój pecet jest szybki! W dowód tego klikany test na szybkość. Co wcale, oczywiście, dziwne nie jest, niech ten pecet będzie jeszcze szybszy, WinUAE/Amithlon/AmigaOSXL/Aros skorzysta, ale na forum amigowym? Równie dobrze mogę krzyczeć na forum windzianym: moja amiga jest ma 17 lat i MHZ! moja amiga ma 17 lat i MHZ! Ciekawe, jak mnie tam odbiorą...
(ps.: tak przerobione mp3 czesto zlepiam z setami muzycznymi, bo fajniej sie slucha z muzyka w tle, w plajerku, ale trzeba sprawdzic ile rozdzialow zmiesci sie w jednym secie - ja to robie recznie, a jak zalatwiaja to Twoje skrypty? )
Moje ? Raz, że nie znam się na audiobookach, nie korzystam w ogóle, tym bardziej na Ami, a dwa - w opisanej przez ciebie sytuacji - dziwię się, że jeszczy skryptu nie napisałeś...
jakiś problem? Masz przecież VBS...
Btw: W jakim formacie ten audiobook? mp3? txt? doc?
@Dopuser, post #1
@Dopuser, post #141