[#301] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Vato, post #297

Bo wolę memy od tego co Ty masz - proste

Ale te memy są po prostu żenujące. Dlaczego np. twarzą memów mających wyśmiewać rzekomą głupotę nauki Kościoła stał się Natanek? Przecież KK dystansuje się od jego działalności. Albo ten z protezą - od kiedy katolik nie może korzystać ze zdobyczy nauki i medycyny?
[#302] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Daclaw, post #301

to nie o to chodzi że nie może tylko o to że nauka daje efektywne narzędzia i rozwiązania problemów a religia? Tylko modlic się masz a daje to g, bo nie urośnie jej noga:) W rezultacie ci gorliwi katolicy pędzą do naukowców po pomoc;)

A jak padnie ci Ami, i nie potrafiłbyś jej postawić na nogi to co pójdziesz się pomodlić czy zapytasz kolegę o pomoc techniczną? Co ci pomoże?

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2016 22:49:16 przez Walti
[#303] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Daclaw, post #301

Nie zrozumiałeś porównania to trudno
[#304] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Walti, post #302

nauka daje efektywne narzędzia i rozwiązania problemów

Może bomba atomowa jest tym efektywnym narzędziem do rozwiązywania problemów?
A może tworzenie ludzkich hybryd "złożonych" z trzech "rodziców"? A może broń biologiczna czy chemiczna? A może takie ideologie oparte o naukę jak nazizm czy komunizm są efektywnymi narzędziami? Jakoś nie widzę żeby nauka rozwiązała choćby problemy światowe obecne od stuleci jak głód czy nędza... Poza tym nie rób za przygłupa i nie przyrównuj nauki do religii, bo to różne sfery, materialna i duchowa. Tak na marginesie nie zdziw się, ale tą właśnie naukę rozwijają m.in. katolicy...
[#305] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Dopuser, post #304

Poza tym nie rób za przygłupa i nie przyrównuj nauki do religii, bo to różne sfery, materialna i duchowa

to ty nie rób za przygłupa pisząc:

Może bomba atomowa jest tym efektywnym narzędziem do rozwiązywania problemów?

kiedy chwilę wcześniej padł temat o pacjentce bez kończyny.
Tak broń biologiczna jest skuteczną bronią.
Tak broń atomowa jest skuteczną bronią.
Tak, "hybrydy" to nieraz jedyne wyjście by pozwolić ludziom mieć własne biologiczne dzieciaki.

A to że niektóre z osiągnięć nauki czynią więcej szkody niż pożytku to już wynika z natury ludzkiej.

Ja o chlebie ty o niebie

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2016 23:19:34 przez Walti

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2016 23:21:46 przez Walti
[#306] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Walti, post #305

Ja o chlebie ty o niebie

O, widzę że dotarło do ciebie że bezsensowne są porównania nauki z religią.

A co z fantem, że nauka wykwitła w cywilizacji opartej o wartości chrześcijańskie?
Większość naukowców to przecież katolicy, co więcej często nawet księża, jak Kopernik.
Co ciekawe, np. takie zakony przyczyniały się do rozwoju rolnictwa czy likwidacji analfabetyzmu... więc?

Tak broń biologiczna jest skuteczną bronią.
Tak broń atomowa jest skuteczną bronią.

Znaczy humanitarnie zbijają tysiące ludzi tak, że giną często w męczarniach.
Ot, troska ateisty o jednostkę ludzką....

Tak, "hybrydy" to nieraz jedyne wyjście by pozwolić ludziom mieć własne biologiczne dzieciaki.

Nie zdajesz sobie sprawy o czym piszesz. W miarę inteligentny człowiek łatwo znajdzie w Googlu...

A może takie ideologie oparte o naukę jak nazizm czy komunizm są efektywnymi narzędziami? Jakoś nie widzę żeby nauka rozwiązała choćby problemy światowe obecne od stuleci jak głód czy nędza...

Umknęło ci czy jak... nie widzę odpowiedzi.

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2016 23:43:07 przez Dopuser
[#307] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Dopuser, post #306

O, widzę że dotarło do ciebie że bezsensowne są porównania nauki z religią.

Wręcz przeciwnie - te porównania są jak najbardziej na miejscu pokazują że religia jest bezradna wobec wszelakich problemów, z których nauka potrafi ogromny procent rozwiązywać. Głód czy wojny również potrafi, tylko brakuje woli osób trzymających władzę bo mają to w głębokim poważaniu lub odpowiada im taki stan rzeczy. Cóż, pisałem, podła natura ludzka czasami staje na drodze nauce.

Miej pretensje do bydlaków, którzy mają wpływ na sytuację polityczną a nie do nauki. Chyba, że modlitwa rozwiąże te problemy to ja poproszę byś pomodlił się o lepsze zarobki w Polsce! :) Nie pogniewam się jeśli wpadnie mi parę $
Znaczy humanitarnie zbijają tysiące ludzi tak, że giną często w męczarniach.
Ot, troska ateisty o jednostkę ludzką....

Broń ma zabijać, więc jest skuteczna.
Nie zdajesz sobie sprawy o czym piszesz. W miarę inteligentny człowiek łatwo znajdzie w Googlu...

Nie zapominaj że to ja jestem idiotą więc znajdź i mnie oświeć geniuszu i intelektualna gwiazdo! To będzie banalne dla takiego inteligenta Podołasz zadaniu?
Umknęło ci czy jak... nie widzę odpowiedzi.

Nie umknęło nic, odpowiedź jest tak oczywista, że nie warto jej było zapisywać ale zapomniałem - tobie trzeba, co niniejszym uczyniłem powyżej :)
[#308] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Walti, post #307

te porównania są jak najbardziej na miejscu pokazują że religia jest bezradna wobec wszelakich problemów, z których nauka potrafi ogromny procent rozwiązywać. Głód czy wojny również potrafi, tylko brakuje woli osób trzymających władzę bo mają to w głębokim poważaniu lub odpowiada im taki stan rzeczy. Cóż, pisałem, podła natura ludzka czasami staje na drodze nauce.

Żeby rozwiązać problemy głodu i wojen nie jest potrzebna nauka, tylko kształtowanie w ludziach dobrej woli, rugowanie agresji i żądzy zysku, budzenie empatii i altruizmu. Po to jest właśnie religia - żeby trzymać w ryzach podłą ludzką naturę.
[#309] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Daclaw, post #308

Żeby rozwiązać problemy głodu i wojen nie jest potrzebna nauka, tylko kształtowanie w ludziach dobrej woli, rugowanie agresji i żądzy zysku, budzenie empatii i altruizmu. Po to jest właśnie religia - żeby trzymać w ryzach podłą ludzką naturę.

Echhhhh........ You are so naive, man..

A tu parę faktów naukowych na tematy okołoreligijne dla tych, którzy mnie o to prosili.

Oto dowód że woda święcona to jednak gowno link

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2016 12:58:15 przez Walti
[#310] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Walti, post #309

Ehhhh you are so stupid boy... To jest poziom dyskusji z gimbusem, który posiada umysł nie ścisły, ale ściśnięty przez zbyt małą czaszkę, która nie rozwinęła się prawidłowo, prawdopodobnie z powodu znajdowania się przez niego na zbyt niskim poziomie w ewolucji gatunku.
[#311] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@RomanWorkshop, post #310

[#312] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@RomanWorkshop, post #310

super OK! gol
[#313] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Dopuser, post #312

gol ... ale do własnej bramki brawo!
[#314] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@recedent, post #1

Widzę, że stężenie absurdu w tym temacie nadal nie maleje. Nie było mnie kilka dni i po takim detoxie od tego tematu czytanie wszystkiego co tu naprodukowaliście to jest momentami traumatyczne przeżycie
[#315] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@uroboric_tom, post #314

Ja sobie niedawno złagodziłem doznania i po raz 1szy mam kogoś kogo ignoruję.
[#316] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@ZbyniuR, post #315

Przecież cały ten wątek od początku to zwykła trolownia szeroki uśmiech
Możesz cały wątek oznaczyć jako ignorowany a nie jednego kolegę.
[#317] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@Vato, post #316

Przecież cały ten wątek od początku to zwykła trolownia

Jedni wypowiadają się normalnie, inni niepoważnie - trollują, obrażają kolegów z forum, wklejają głupie, nic nie wnoszące do tematu memy. Myślę, że po przeczytaniu wątku można sobie pewne opinie wyrobić.

Wszystkiego dobrego!
[#318] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@recedent, post #317

Tak zwane memy to przekaz tak samo jak słowo pisane.
Że paru osobom się nie podobają to nie znaczy, że są złe.
Zdjęcia obrazują coś do czego jest jakiś tekst i tyle. Zazwyczaj śmieszny nawet
Do 6 strony większość wypowiadała się normalnie, po 6 stronie większość trollowała

Cięższy cytat:
„Nie sądźcie!" mówią oni, lecz posyłają do piekła wszystko, co im w drodze stoi.

Lżejszy:
W Polsce najgwałtowniej i najbezwzględniej potępia się ludzi nie za to, że źle czynią, lecz za to, że inaczej myślą.

I taki zabawny na koniec:
Żyj tak, byś mógł powiedzieć Bogu w dniu Sądu Ostatecznego: „Byłem bardzo dobrym człowiekiem, chociaż w Ciebie nie wierzyłem".

Też pozdrawiam szeroki uśmiech i przepraszam jeżeli poddenerwowałem. Już nie będę.

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2016 21:46:28 przez Vato
[#319] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@Vato, post #318

Mem może coś wnosić do tematu, albo po prostu służyć nabijaniu się z kogoś i dodawaniu sobie wyimaginowanych punktów do "ateolansu". Jeśli zamiast dyskutować ktoś woli rechotać i klepać się po plecach z kolegami - jego sprawa. Najlepiej to jednak o nim nie świadczy.

posyłają do piekła wszystko, co im w drodze stoi.

Słyszałeś, żeby Kościół Rzymskokatolicki stwierdził, że ktokolwiek "smaży się w piekle"?

W Polsce najgwałtowniej i najbezwzględniej potępia się ludzi nie za to, że źle czynią, lecz za to, że inaczej myślą.

Jeśli myślą, że czyniąc źle czynią dobrze - to ich myśli są godne potępienia. Mt 18,15-17
[#320] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@Vato, post #318

Do 6 strony większość wypowiadała się normalnie

Nie przesadzaj
[#321] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@recedent, post #319

Słyszałeś, żeby Kościół Rzymskokatolicki stwierdził, że ktokolwiek "smaży się w piekle"?

"Grzesznicy będą się smażyć w ogniu piekielnym po wsze czasy" – ostrzegł Benedykt XVI.
"Piekło nie jest wcale religijnym symbolem, który został wymyślony po to, żeby zastraszać wiernych i zmusić ich do przestrzegania dekalogu. Jest to realne miejsce, w którym grzesznicy cierpią katusze w ogniu piekielnym."
Ojciec Święty podkreślił, iż w dzisiejszym nowoczesnym świecie wiele osób zapomniało, że „nie przyznając się do popełniania grzechów i nie obiecując poprawy, skazuje się na wieczne potępienie”.
"Bóg dał ludziom wolną wolę, aby mogli sami wybrać, czy chcą być zbawieni" – powiedział Benedykt XVI w homilii wygłoszonej w parafii w Fidene na przedmieściach Rzymu.
[#322] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@uroboric_tom, post #321

- A gdy przed tobą stanę Panie, sam chcę się z życia wytłumaczyć. Ksiądz by mi rozgrzeszenia nie dał, lecz ty zrozumiesz i wybaczysz. -

Już nie pamiętam gdzie to znalazłem. :)
[#323] Re: Jak to Mateusz rozdział 5 w oczy kole

@uroboric_tom, post #321

Nie mam na myśli tego, że "piekła nie ma", tylko to że nikt nie ma prawa stwierdzić, że ktoś na pewno tam trafił. Zwróć uwagę, że nawet względem największych zbrodniarzy, jak Stalin czy Hitler nikt nie poważył się na stwierdzenie, że "smażą się w piekle". Imputowanie, że Kościół Rzymskokatolicki "wysyła kogoś do piekła" jest więc bezsensowne. Można najwyżej powiedzieć, że ktoś żyje tak, jakby bardzo chciał tam trafić.

Miłego dnia, bracie.
[#324] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Diabeł, post #284

Matka Boska klimatyzowana
[#325] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Diabeł, post #324

Specjaliści od dymania

[#326] Re: Synek Szamana z portalu eXec potrzebuje pomocy

@Diabeł, post #325

Ciemnogród pełnym ryjem. Klika kataniarzy zobowiązana do celibatu naucza seksu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem