@recedent, post #54
@Dopuser, post #56
@Walti, post #63
przy odrobinie myślenia dość łatwo wywnioskować, że brednie głoszone przez KK jak i innych monopolistów na jedyną i słuszną "prawdę" są tak naprawdę ... nieprawdą
Gdyby było inaczej to na świecie nie byłoby wojen, chorób, głodu, ludzie żyliby wiecznie i wszelkie problemy rozwiązywaliby modlitwami do ściany
Niejeden katol ślepo wierzy, że jak pójdzie do kościółka i odda swoje ostatnie miesięczne oszczędności to trafi prosto do nieba
plujących jadem z ambon
@recedent, post #64
@recedent, post #64
Ja kojarzę tylko plucie jadem na forum PPA, i to w zupełnie odwrotnym kierunku - z ambon nie słyszałem. Ale na pewno podasz zaraz jakiś przykład... prawda?
@Walti, post #66
@Walti, post #66
Stwierdzam fakt, Biblia to bajka napisana przez człowieka ....
@recedent, post #67
Pytam po raz wtóry: jako umysł ścisły i techniczny powinieneś dostarczyć stricte argumentów potwierdzających twe twierdzenie, że Biblia to bajka
@uroboric_tom, post #69
@dragon_x, post #72
@Walti, post #65
@Vato, post #73
@dragon_x, post #72
@Dopuser, post #79
Gdyby ktoś ci powiedział w twoim życiu płodowym itpPrzykład z dupy i wiejący absurdem ale tak gdyby ktoś mądrzejszy ode mnie kto był i widział świat by mi powiedział że będę oddychał ustami bo wie to z doświadczenia to brałbym pod uwagę że ewentualnie ma rację. A ty od kogo dowiedziałeś się o istnieniu boga/bożka/siły wyższej?
@Walti, post #81
@Dopuser, post #83
@Walti, post #82
... ale tak gdyby ktoś mądrzejszy ode mnie kto był i widział świat by mi powiedział że będę oddychał ustami bo wie to z doświadczenia to brałbym pod uwagę że ewentualnie ma rację.
@Dopuser, post #85
Dlaczego brałbyś tylko pod uwagę skoro wiedziałbyś że widział ten następny świat?
@Walti, post #84
@Dopuser, post #88
Ja wiarę w życie pozagrobowe i Boga biorę na wiarę
Podałem tylko fakty z nią związane a świadczące o jej prawdziwości a widziane pod kątem umysłu ścisłego.