kategoria: SACP
[#301] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Azzorek, post #300

Co do następnej imprezki to jak dla mnie PRAWIE żaden problem, prawie bo niestety od października zaczynam studia zaoczne i tylko niektóre weekendy będą luźne, jak coś to pewnie wstawię się razem z wujkiem (jak zwykle :)).
A tak a propos naszej stronki to coś umilkł temat!! Piszcie wszyscy co o tym sądzicie.

[#302] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Azzorek, post #296

Pomysł może i nie jest zły, ale ma niewiele wspólnego ze zlotem z komputerami. Życie rodzinne to piękny obyczaj. Mało prawdopodobne, abym w sobotni wieczór wypuścił się sam na imprezkę. Wystarczy, że tzw. robocze wyjazdy uskuteczniam w weekendy. Druga sprawa to koszt. Obawiam się, że i tak słaba frekwencja na spotkaniach, będzie jeszcze mniejsza. Tym samym koszty wzrosną, a dla kilku osób nie wiem czy warto tyle zachodu.
Szczególnie, że nie ma zbyt wielu deklaracji ze strony stałych bywalców, a kwota ok. 100zł może znaleźć niejedno zastosowanie.
Jest to oczywiście moje prywatne zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.

pozdrawiam
Mordimer

[#303] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Azzorek, post #296

Jak dla mnie raczej odpada.
Mogę się wyrwać w sobotę na cały dzień, ale wieczór rezerwuję dla rodziny.
Co do samej imprezy - frekwencja jest malejąca, a koszt 50 - 70 zł (a może nawet więcej) od osoby na pewno wpłynie na jej dalszy spadek.
Oczywiście to jest moje zdanie na ten temat.

P.S.
Obserwując zainteresowanie dotyczące:
- innej formy SCAP
- zrobienia informacyjnej strony internetowej SCAP
Dochodzę do wniosku że następne spotkanie może się odbyć w BARDZO kameralnym gronie.
Jak na razie wypowiedziały się cztery osoby :(.

Pozdrawiam
Alf

[#304] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@alf, post #303

Dobra, zatem temat upada. Skupimy się na co kwartalnych spotkankach tak jak dotychczas ;).

Pozdrowionka

Azzorek

P.S.

Rzeczywiście frekwencja na SACP nie jest wysoka ale pocieszające jest, że są stali bywalcy. Trochę szkoda bo ta liczba jest spokojnie do podwojenia (na Śląsku i w Małopolsce jest trochę Amigowców :( ).

[#305] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Azzorek, post #304

Witam nasze elitarne grono Amigowców ;)
Co prawda do następnego ASCP jest jeszcze duuuuużo czasu (niestety:P) to już kieruję prośbę do organizatorów, żeby impreza odbyła się najlepiej w tych terminach: 26-27.12, 2-3.01, niestety resztę spędzę na uczelni :/
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby ;) daje Wam dużo czasu na podporządkowanie się do mojego terminu :P
P.S Pytanko do Alfa, jak tam WWW ?? Słyszałem że coś niecoś powstało.
P.S 2 MAM AMIGE 1200 !!!!! xD

[#306] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Doman89, post #305

Wiem - plotki szybko się rozchodzą ;) - to teraz rozszerzenie lub karta turbo i oczywiście WDHLoad na HDD OK.

Tak ogólny zarys powstał - czyli grafika oraz strona pierwsza z menu i miejscem na info.
Jak na razie menu oparte na mapie grafiki, ale myślę że tak zostanie.
Pewnie Mordimer pokazał ci wstępny projekt.

Teraz muszę poszukać odnośników do zdjęć z wszystkich SCAP i można robić podstrony.
Może juz ktoś ma gdzieś skompletowane zdjęcia z naszych imprez to bardzo proszę o info.

Może jak będzie czas to zrobimy galerię, choć to może być trudne na darmowym serwerze.

Powiem szczerze - jak widziałem jakie jest zainteresowanie tym pomysłem to chciałem to "olać", ale po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku że warto ją zrobić dla tych osób które wyraziły zainteresowanie oraz chęć pomocy.

Jak wszystko dobrze pójdzie to myślę że w niedzielę późnym wieczorem strona zostanie umieszczona na jakimś darmowym serwerze.

[#307] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Doman89, post #305

Witajcie,

Ponieważ rychło zbliża się czas na kolejne SACP, chciałbym otworzyć dyskusję na temat tej imprezy. Chodzi o ustalenie daty i miejsca spotkania.
Wygląda na to, że impreza odbędzie się tak jak pierwsze SACP czyli w Domu Kultury Chemik w Siemianowicach Śląskich. Miejsce jest wam znane, więc nie będę się rozpisywał (wystarczy cofnąć się w tym temacie do pierwszych postów). Niestety w takim wariancie impreza będzie płatna (ostatnio kosztowała 200zł +VAT). Kwestia ceny jeszcze zostanie potwierdzona, ale chcemy z *y wiedzieć ilu z was będzie i tym samym zapłaci. Jeśli będzie nas 10 osób (choć statystyka wskazuje na 8 ludzi ze sprzętem tak jak to było ostatnio) to wyjdzie po około 25zł na łeb.
Jeśli chodzi o termin to jakaś sobota w styczniu 2010r. Ja jestem elastyczny, zatem interesują mnie wasze odpowiedzi.

Pozdrowionka

Azzorek

Ostatnia modyfikacja: 21.10.2009 20:42:37
[#308] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Azzorek, post #307

Plan przewiduje, że będę i za wjazd oczywiście się dorzucę, zgodnie z taryfą.
Sobota w styczniu praktycznie dowolna za wyjątkiem 2.01.2010, kiedy to prawdopodobnie większość z nas, nawet nie będzie wiedziała, jak się włącza Amigę.

[#309] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Mordimer, post #308

Witam wykryłem jeszcze jedną lukę w moich zajęciach :)
A mianowicie 23-24.01.2010
Więc ja proponuje ten weekend (jedna osoba więcej = mniejsze koszty ), a poza tym nie odmawiajcie mi tej przyjemności :D
PozdRo dla AmiManiaków.
P.S Chciałbym drogi Alfie zobaczyć stronę na jakimś serwie przed SACP, mam nadzieje, że będę mógł się włączyć do jej tworzenia :) OK

Ostatnia modyfikacja: 22.10.2009 19:57:57
[#310] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Doman89, post #309

Jestem za 23.01.2010.

Trzeba dać szansę Domanowi, żeby się nie zniechęcił.
Jeśli to nie problem to ustawiajmy na tę właśnie sobotę.

pozdrawiam wszystkich

[#311] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Doman89, post #309

Jak zwykle mam zamiar się stawić.
Co do daty nie mam nic przeciwko 23.01.2010.

Zainteresowanie jest takie jakie jest więc troszkę sprawę strony .....zapuściłem, ale nie ma sprawy obiecuję że w sobotę - najpóźniej w niedzielę dostaniesz link do strony.

[#312] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Azzorek, post #307

Może być i 21.
[#313] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@madman15, post #312

Ja też mam zamiar się stawić.
Jak ostatecznie będzie? Jak zwykle to odległa przyszłość - czas pokaże. Wstępnie 23.01.2010 jest dobrym terminem.

[#314] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #1

Witam ponownie!!!

Mogę Was już oficjalnie powiadomić, że kolejna edycja imprezy odbędzie się w Siemianowicach Śląskich w dniu 23.01.2009. Nastąpiła zmiana lokalu! Wyprowadziliśmy się (może na stałe) do MDK Jordan przy ulicy Chopina 2 w Siemianowicach! Są plusy tej lokalizacji takie jak: wyższy standard samego lokalu, dużo więcej przestrzeni, internet na miejscu, możliwość skorzystania z kuchni, możliwość wypożyczenia projektora i..... wiele innych atrakcji. Do "cywilizacji" nie jest daleko i zjeść można właściwie na miejscu, zaparkować też jest gdzie, pogotowie oraz szpital tuż za rogiem :D. Co się zmienia? Hmmm... Prawdopodobnie dołączą do nas koledzy z obozu "motylka" bo widać chęci do wspólnej imprezy z obu stron i.... impreza będzie płatna z góry (pieprzona komercja). Jeśli wyrażacie chęci wstąpienia to służę numerem konta:

Kamil Chojnacki
ul. Dworska 3/4
41-100 Siemianowice Śląskie

95 1940 1076 4591 2638 0000 0000

na numerek konta proszę przelać oszałamiającą kwotę 15PLN (impreza ma kosztować 180PLN brutto), ale zaznaczam, że !!! NIE MA MOŻLIWOŚCI ZWROTU TEJ KWOTY JEŚLI SIĘ ROZMYŚLICIE !!! W przelewie proszę podać hasło "IMPREZA AMIGOWCÓW", oraz nick jaki ma widnieć na identyfikatorze! Na dzisiaj tyle!
Nara!
*y

[#315] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #314

Hmm, kasa z góry. OK, ale przeleję dopiero, jak będę miał pewność że przyjadę. Czyli po 15.01 mniej więcej.

[#316] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #314

Super termin. Miejsca nie znam, ale poznam. 15PLN to nie majątek, szczególnie, jeśli net też tam jest i w tej cenie.
Co do Motylków to chętnie zobaczę na żywca, to co tylko na screenach w necie widziałem.
OK

[#317] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Mordimer, post #316

przykro mi ale termin absolutnie mi nie pasuje.
Milej zabawy OK

[#318] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Mordimer, post #316

Z ciekawości wpisałem ulicę na google i wyskoczył mi jakiś Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii (MOS). :)
Musi to być ten sam budynek.

[#319] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Leon, post #318

To jest ten budynek. Tylko, że MDK (Młodzieżowy Dom Kultury), przez nas tubylców zwany "Jordankiem" lub "Jordanem". Ja kasę przeleję, niezależnie czy się pojawię.

Ostatnia modyfikacja: 03.12.2009 18:14:51
[#320] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #314

Jak dla mnie OK.
Pieniądze przeleję po 10.12.2009.

[#321] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #314

Będę czy nie, zaraz przelewam kasę.
Można wiedzieć jak tam zainteresowanie imprezą?

Ostatnia modyfikacja: 30.12.2009 15:24:30
[#322] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #314

Hej, a jak wygląda sprawa netu na miejscu imprezy?
Ja też się przymierzam do przyjazdu z moim minimaciem :)

dodane później: doczytałem dokładniej co *y napisał... net jest ;)

Ostatnia modyfikacja: 30.12.2009 16:16:17
[#323] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #314

Myślę, że już najwyższa pora, żeby organizatorzy zarzucili oficjalnego newsa o imprezie, będzie można dać na PPA, jak również może tu i ówdzie.

[#324] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Grzegorz Kraszewski, post #323

Ja może przyjadę pozwiedzać.. Będzie ktoś z okolić sosnowca? można by się razem wybrać

[#325] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@kaka11, post #324

Witajcie.

Chciałem napisać trochę na temat imprezowych atrakcji.
Organizujemy oczywiście turniej dwóch amigowych gier, tym razem: Mortal Kombat II i Project X.

Jeśli chodzi o MKII to zasady tak jak ostatnio. Każdy bierze jednego wojownika i gra nim do samego końca (bez zmieniania). Pół finały i finały będą rozgrywane po trzy walki (czyli do 9 rund).
Jeśli chodzi o Project X to jest to absolutna nowość i już spieszę z wyjaśnieniami. W tej grze będzie dwóch zwycięzców. Pierwszy - z największą ilościa punktów, drugi - który "zaszedł" nakdalej. Aby nie było łatwo, do gry obowiązuje pierwsza wersja Project X (czyli ta trudniejsza - nie Special Edition).
Dla zwycięzców w obu grach (w Project X dwóch) będą czekać atrakcyjne nagrody!
Planujemy jeszcze dwie atrakcje, ale o tym napiszemy wkrótce...

Dla przypomnienia parę słów organizacyjnych.
Na miejscu imprezy będzie darmowa kawa rozpuszczalna i herbata, oraz woda mineralna (ale nie oczekujcie rarytasów :) ). Do dyspozycji będzie także czajnik elektryczny i kubki/szklanki. Toaleta i papier toaletowy na miejscu więc odmrożenia pupki na mrozie nie grożą.
Jedzonko każdy we własnym zakresie, w okolicy do wyboru i koloru. Dla przybyłych gości czekają identyfikatory. Ponieważ logistyka ma duże znaczenie na wolne miejsce i gniazdko z prądem (na sprzęt) mogą liczyć Ci z was, którzy wpłacą te 15 zł najpóźniej do 16 stycznia (data zaksięgowania na koncie). Ci którzy sie spóźnią z wpłatą nia mają takiej gwarancji. Osoby bez sprzętu czyli zwiedzający nie mają tego problemu (dla nich wstęp wolny).
Internet ma być na miejscu, ale tę informację potwierdzimy ostatecznie tydzień przed imprezą.

Pozdrawiam wszystkich i serdecznie zapraszam na przyjazd, bo naprawdę warto!

Azzorek

P.S.

Mam nadzieję, że wygląda dobrze bo pisałem go z G1 Ery... . Za wszelkie krzaki przepraszam.

[#326] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Azzorek, post #325

Może nie doczytałem - jest możliwość spania na miejscu? I w ogóle w jakich godzinach impreza się odbywa?

[#327] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@AceMan, post #326

To już kolejna osoba błądząca w tym kierunku. Odpowiem zatem!

NIE MA MOŻLIWOŚCI SPANIA NA MIEJSCU!

Jeśli jednak będzie zainteresowanie tematem postaram się zlokalizować tanie spanie :D

[#328] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@*y, post #327

A będzie tam możliwość zrobienia jakichś zakupów softu i innego sprzętu amigowego. Wiem że to nie giełda. Na przykład "Polskie Pismo Amigowe "

Ostatnia modyfikacja: 03.01.2010 17:41:46
[#329] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Jacol, post #328

O ile uda mi się sfinansować wyjazd (co na razie niestety nie jest pewne), przywiozę trochę egzemplarzy Polskiego Pisma Amigowego i będą do nabycia na miejscu.

[#330] Re: Pytania do dinozaurów!!!

@Jacol, post #328

Możemy stworzyć "kącik gratów amigowskich" tudzież jakiegoś softu na sprzedaż.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem