Komentowana treść: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
[#91] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
Panowie Wali i Amigafan (oraz inni dolewający oliwy do ognia). Chyba Was trochę wczoraj poniosło... Podwątki zostały usunięte (trollowanie, off topic i wycieczki osobiste). Mam nadzieję, że się to nie powtórzy.
[#92] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@AS, post #83

Niestety , podbnie jak Amigafan uwazam ze to historia malo prawdopodobna rodem z "Faktu". To ze A.Inc oglosiło porozumienie z ACK to nie wyklucza ACube z gry o licencje. Skąd wiesz czy za 2 tyg nie ukaze sie news "ACube nabylo lic. od AInc." ? Hyperion dopracowuje OS i portuje na poszczególne mobo . Jesli Twoja teoria spiskowa ma sens to wytłumacz mi kto dla ACK przygotuje wersje OS4 na nowy sprzet jesli nie Hyperion ?? Nawet jesli pomiedzy poszczegolnymi firmami sa nieporozumienia to wymyslanie z tego faktu odrazu "wojny" jest mocno przesada.
Zarzucasz komus chamsto i prymitywne argumanty a jak dla mnie to taka zasłona dymna na Twoja stroniczosc i tyle.
[#93] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #73

Oficjalna zapowiedź bezpośrednio z Ainc nowego komputera pod AOS4 to rzeczywiście bardzo smutna i pesymistyczna wiadomość.
Nie ma w niej nic co mogłoby cieszyć.

A jest się z czego cieszyć . ACK nie pokazało NIC , firma jest niepoważna, stosuje szczeniackie wykręty, w stylu, mój tatus jest chory więc nic nie będe robił w firmie... itd. AInc też jakoś od kilku lat nie pokazała. O pzepraszam, łaskawie pozwoliła Hyperionowi robić OS4. Zresztą AInc nie zachowuje się jak normalna firma. Każda firma stara się dotrzeć do jak największej liczby klientów, a AInc odwrotnie. Licencji na system nie daje nikomu (po za hyperionowi), sam system można zainstalować tylko na dwóch średnio udanych modelach komputerów, na dodatek nie do dostania itd.

Prawdę mówiąc, jest to najgorsza z możliwych wiadomości. No ale może coś z tego wyjdzie, może jednak wszyscy się mylą i ACK tym razem nie da ciała i rzeczywiście pojawią się jakieś sensowne modele amig , bo jak nie... to zasmażka ;)
[#94] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Olo, post #93

Dodam tylko, że hyperion otrzymal ja po wojnie z MOSteamem, który nie zgodził się na warunki oferowane przez Amiga NIC, by morphos byl AmigaOS4... Dodatkowo jak pokazuje zycie podpisane umowy dla Amiga NIC nie znaczą nic - problem z AmigaDE na pegasosa, za ktory pieniadze wzieli.
[#95] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kaczus, post #94

Dla Kowalczyka dane słowo też nic nie znaczy, więc dobrze się dobrali.
[#96] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Fei, post #95

Czyli będą dwie porcje zasmazki, ale najpierw kowalczykowi popsuje się auto więc nie będzie miał jak dojechac do firmy i dokończyć projekt. Jakie to smutne, że życie znowu nie pozwoliło zdominować świata przez wspaniałą amigę ...
[#97] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Olo, post #93

Jeśli coś z tego wyjdzie tyle prototypów zapowiadano a wyszła jedna wielka kicha.

Sam projekt i zrobienie to nie wszystko no bo co z tego jak wyprodukują 500 sztuk :P
Trzeba przyjżeć się zprawie blisko i potraktować ją neutralnie póki nie ma szczegółów
:)
[#98] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
A co jeżeli porozumienie Amiga Inc. i ACK nie ma w ogóle związku z Hyperionem i ACube? ACube tworzy sprzęt pod OS4, a może Amiga Inc. i ACK sprzęt pod tajemniczy OS5, o którym Bill bełkotał w zeszłym roku?
[#99] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@mailman, post #98

Jeśli to ta sama firma to może chodzić o jakieś odtwarzacze do samochodów z systemem dostarczonym przez Amiga Inc.
[#100] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #70

swoja slepota pokazujesz jak ignorujesz amigowcow i amige.
zdejmich wkoncu klapki z oczu

OSTRZEGAM! - moderator
[#101] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
elbox to chociaz makietki mial
[#102] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@stefkos, post #100

Zdejmij klapki i zaloz niebieskie okolary, tak?
[#103] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Valwit, post #101

Jakie makietki ? Dragona można było nie tylko dotknąć, ale i obejrzeć w działaniu. Szkoda tylko, iż w tym przypadku kolejny termin również nie został dotrzymany... (koniec roku 2006)

Ostatnia edycja: 24.04.07 10:44:20
[#104] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@moderator, post #91

Ależ szanowny Panie Moderatorze. Tam przecież nie było nic, ponad publiczny pokaz jedynie prawdziwie słusznej amigowej inteligencji, i poczucia humoru...
[#105] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Olo, post #96

Kowalczyk jest cylonem
[#106] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@noowy, post #64

@ noowy
Desktop z G4 Dual Core

A jest w ogóle taki procek?
[#107] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Fei, post #89

Niezupełnie za darmo bo dorobić sobie na boku może... sprzedając te aone w których naście msc temu miał cpu wymienić ;)
[#108] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Brodek, post #74

ECSom w ładnych obudowach już podziękujemy, chyba że to ECSy z PPC ;).

Ostatnia edycja: 24.04.07 12:02:58
[#109] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@reactor, post #102

Jak widzisz nie napisalem nigdzie co powinien wybrac.
Dla mnie po prostu kolega jest chamski w stosunku do innych odbierajac im prawo nazywania siebie Amigowcami jak rowniez odbierajac PPA zaslugi w tworzeniu srodowiska amigowego.
Zreszta jesli on nazywa sie amigowcem to ja moge juz nim nie byc, nie chce byc utozsamiany z nim i jemu podobnymi osobami.
[#110] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@stefkos, post #109

Z wzajemnością, też nie chcę mieć nic wspólnego z takimi jak ty i tobie podobnymi.
Gdybyś wyjrzał chociaż na chwilę poza własne zaślepienie i (nazwijmy to delikatnie) "niechęć" do Amigi może byś dostrzegł, że nic nie pisałem o PPA.

Ostatnia edycja: 24.04.07 12:17:56
[#111] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #110

Gdybyś wyjrzał chociaż na chwilę poza własne zaślepienie i (nazwijmy to delikatnie) "niechęć" do Amigi może byś dostrzegł, że nic nie pisałem o PPA
Bardzo ciekawe. Uważasz więc Waść, że nie można być amigowcem jeżeli nie ma się komputera marki Amiga ? Ja tak nie uważam. Amigowcem się jest lub nie.. tak samo jak można być Polakiem nie mieszkając w Polsce.
Nie oznacza to też, iż użytkownicy systemu MorphOS palą codziennie kukły z podobiznami użytkowników AmigaOS(4). To, że ktoś posiadając taki czy innny komputer stara sie tworzyć dla niego oprogramowania a nie dla innych maszyn/systemów to chyba też raczej normalne zjawisko. Jakoś bowiem nie zauważyłem wysypu oprogramowania dla systemu AmigaOS przez użytkowników.. Windowsa.
Zejdź więc kolego z piedestału na którym się postawiłeś i zacznij rozmawiać rzeczowo i merytorycznie z użytkownikami systemu morphos, a na pewno nie zostaniesz źle czy niewłaściwie potraktowany. Tutaj bana czy kartkę nie dostaniesz za poglądy.. co najwyżej za brak kultury tudzież nie stosowanie się do szeroko pojętej netykiety.
[#112] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #111

No wiesz,ja rzucam lotkami w zdjecia ludzi z pewnego blogu.odprawiam nieczyste obrzedy i w ogole zasmazka
[#113] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #111

Spróbuj przeczytać mojego posta jeszcze raz i tym razem ze zrozumieniem.
Gdzieś było o tym jaki komputer kto posiada? Nie.
Gdzieś było odniesienie do mosa? Nie.
I najważniejsze - gdziekolwiek było mówione - ty jesteś amigowcem a ty nie? Też NIE.
Poza tym od lat wszelkie rzeczowe dyskusje z (jak to nazwałeś) "użytkownikami systemu morphos" i tak są zamieniane w "osobiste wycieczki".
Od dłuższego czasu jedynymi dyskusjami na PPA pozostającymi od początu do końca merytorycznymi (a i to nie zawsze) są typu "jak podłączyć CD-ROM do A1200" w pozostałych wcześniej czy później wyciąga się prywatne animozje więc w teksty "zacznij rozmawiać rzeczowo i merytorycznie z użytkownikami systemu morphos, a na pewno nie zostaniesz źle czy niewłaściwie potraktowany" można było uwierzyć jakieś 5 lat temu a nie dziś.

Ostatnia edycja: 24.04.07 13:14:31
[#114] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #113

"Tylko w Polsce możliwa jest taka paranoja, że na amigowym portalu głównie wypowiadają się ludzie, którzy szczerze nienawidzą "Amigę" ..."

To zdanie uderza w ludzi zwanych amigowcami.
Skad wiesz co jest dla mnie "Amiga"?
Czy ty wogole spotykasz sie z jakimis "amigowcami" (na zywo)?

"Jak tak szczerze nienawidzicie Amigi to co jeszcze tu robicie? "

Chcemy zniszczyc ten portal:)

W sumie juz wiele razy pisalem to ale:
Czemu ty jeszcze uzywasz kart blizzard? Przeciez to Phase5 i bPlan! Ci ktorzy podniesli glos na Amige NIC
[#115] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #73

Oficjalna zapowiedź bezpośrednio z Ainc nowego komputera pod AOS4 to rzeczywiście bardzo smutna i pesymistyczna wiadomość.
Nie ma w niej nic co mogłoby cieszyć.

A żebyś wiedział. Nie wierzę firmie Amiga Inc. Przez ostatnie 13 lat czytałem radosne i optymistyczne wiadomości. W sumie wcześniej też, bo MA nie żałowało sobie wodzy fantazji. Po każdej liczne osoby nastawiały się na zapowiadane cuda, robiły plany, wyrzeczenia i oszczędności, marzyły. Po czym zawiedzione rzucały wszystko w cholerę, oczywiście nie chwaląc już nigdy potem Amigi, że tak delikatnie rzecz ujmę.

Zapowiedzi bez pokrycia niszczą środowisko. Gdyby pozwolono amigowcom po prostu pogodzić się z losem, amiga z pewnością straciłaby wielu sympatyków, ale przynajmniej nie zyskiwałaby wrogów.

[#116] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@stefkos, post #114

Czemu ty jeszcze uzywasz kart blizzard? Przeciez to Phase5 i bPlan! Ci ktorzy podniesli glos na Amige NIC
A za chwile piszesz, że jesteś amigowcem.
Zgodnie z tym rozumowaniem czemu chcesz się nazywać amigowcem skoro nienawidzisz Ainc.
Człowiek dorosły a takie infantylne rozumowanie.

Ostatnia edycja: 24.04.07 14:08:45
[#117] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #116

oczywiście, oni tę kartę zaprojektowali...

'prawie jak cwaniak'
[#118] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Daclaw, post #115

W sumie wcześniej też, bo MA nie żałowało sobie wodzy fantazji.

I za to masz pretensje do całego świata i to twoim zdaniem sprawiło, że "Amiga zyskała wrogów"?
To tak jakbyś mówił, że jesteś wrogiem chrześcijaństwa bo ksiądź w twoim kościele jest głupi i nie podoba ci się to co wygłasza.
[#119] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #116

czemu chcesz się nazywać amigowcem skoro nienawidzisz Ainc

Czy aby móc siebie nazywać fanem lustrzanek mechanicznych made in DDR, koniecznie trzeba lubić dalekowschodniego producenta tandetnych cyfrówek, który wykupił prawa do nazwy "Praktica"?
[#120] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #118

No wlasnie - tylko, że tu obietnice daje zarzad Amiga NIC. Wiele razy obiecywali juz gruszki na wierzie, teraz to oni te gruszki moga sobie isc zerwac i sie nimi wypchac. W drugiej polowie lat 90-tych Amiga zyla tylko i wylacznie dzieki firmom trzecim i uwazam, ze tak jest nadal. Sama Amiga NIC bardziej szkodzi niz pomaga. Kiedys podawalem przyklady jak na wspolpracy z ta firma tracily inne firmy, nie zycze zle Hyperionowi, ale cos mi sie widzi, ze teraz na nich przyszla pora i zeby nie bylo - pisalem, ze taki scenariusz jest bardzo mozliwy pare lat temu, gdy obwieszczano nam radosnie na jednym z portali (no moze troche na wyrost z tym portalem :P, ze w 2 miesiace bedzie dostepny nowy Amiga OS.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem